Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013

Βλαβερό και για τα ζώα είναι το παθητικό κάπνισμα !!!

Διπλάσιος κίνδυνος για καρκίνο στα σκυλιά καπνιστών

Βλαβερό και για τα ζώα είναι το παθητικό κάπνισμα, σύμφωνα με έρευνα της βρετανικής Υπηρεσίας Κατά του Καπνίσματος, η οποία υποστηρίζει ότι οι σκύλοι και οι γάτες με ιδιοκτήτες καπνιστές έχουν διπλάσιο κίνδυνο για καρκίνο, συγκριτικά με τα κατοικίδια μη καπνιστών.
Ειδικότερα, οι σκύλοι που εκτίθενται στον καπνό του τσιγάρου είναι πολύ πιθανότερο να αναπτύξουν καρκίνο των πνευμόνων και της μύτης, ενώ το παθητικό κάπνισμα επηρεάζει και τα μικρότερα κατοικίδια, όπως τα πτηνά, τα οποία είναι εξαιρετικά ευαίσθητα.

Επιπλέον, προηγούμενη έρευνα του πανεπιστημίου Tufts στη Βοστώνη είχε δείξει ότι οι γάτες καπνιστών έχουν διπλάσιες πιθανότητες για λέμφωμα, έναν σοβαρό τύπο καρκίνου του αίματος και του ανοσοποιητικού συστήματος, που αρχικά θεωρείτο ότι οφειλόταν αποκλειστικά σε ιό.
Διαβάστε περισσότερα...

Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013

Τα τριγλυκερίδια και οι νέες αναθεωρημένες φυσιολογικές τιμές τους. Ποιος ο ρόλος της ζάχαρης και ποια η κατάλληλη διατροφή για την μείωσή τους.


του Αλέξανδρου Γιατζίδη, M.D. 

Η παχυσαρκία, η καθιστική ζωή, το κάπνισμα, η υπέρμετρη χρήση αλκοόλ, δίαιτες υψηλές σε υδατάνθρακες, διάφορα φάρμακα, ακόμη και διάφορες παθήσεις όπως ο σακχαρώδης διαβήτης και χρόνιες νόσοι των νεφρών, έχουν σαν αποτέλεσμα την άνοδο των τριγλυκεριδίων στο αίμα.
Τα τριγλυκερίδια ονομάζονται και ουδέτερα λίπη. Είναι οργανικές χημικές ενώσεις, και το μόριό τους αποτελείται από ένα μόριο γλυκερόλης, ενωμένο με τρία μόρια ανώτερων λιπαρών οξέων.
Διαβάστε περισσότερα...

Generation z

(Επενδυτής, 1/6/2013)

Κάποιοι μιλούν ήδη για τον «νεοκεϊνσιανό» που ξύπνησε εντός του Σόιμπλε. Οσονούπω θα δουν στη Μέρκελ μια μακρινή απόγονο της Λούξεμπουργκ, στον Ολάντ έναν Γράκχο Μπαμπέφ του 21ου αιώνα και στον Μπαρόζο τη μετενσάρκωση του «βασιλιά Λουντ», χωρίς απαραίτητα να καταστρέφει μηχανές και κομπιούτερ.

Εντάξει. Όλα αυτά είναι υπερβολές, χοντροκομμένο χιούμορ. Αλλά η αλήθεια είναι πως υπάρχει κάτι παράξενο στην ατμόσφαιρα της Ευρώπης.

Διαβάστε περισσότερα...

Πετάει ο γάιδαρος; Πετάει, απαντά η πλειοψηφία!

Ενώ συνήθως είμαστε ιδιαίτερα καχύποπτοι, ενίοτε επιδεικνύουμε εντυπωσιακή ευπιστία απέναντι σε παράλογες ειδήσεις και ανήκουστα υπερφυσικά «γεγονότα».

Μήπως, τελικά, είμαστε πολύ περισσότερο εύπιστοι απ' όσο νομίζουμε; Πρόθυμοι να αποδεχτούμε ως αληθές ό,τι μας αφηγούνται, αρκεί να θεωρούμε αρκετά φερέγγυα την πηγή της είδησης: τους γονείς μας στο σπίτι, τους καθηγητές στο σχολείο ή στο πανεπιστήμιο, ακόμη και τους πολιτικούς που εμπιστευόμαστε ή τις ειδήσεις-κουτσομπολιά που μεταδίδονται από ορισμένα ΜΜΕ.


Επιχειρώντας να κατανοήσει το φαινόμενο της ανθρώπινης ευπιστίας, η σύγχρονηγνωσιακή νευροψυχολογία κατέληξε σε ένα μάλλον δυσάρεστο συμπέρασμα: η γνωστική μηχανή του
Διαβάστε περισσότερα...

Μεσούτ Μπαρζανί: Μετά την λύση του Κουρδικού, η ανεξαρτησία του Κουρδιστάν!!!


Ο Μεσούτ Μπαρζανί, πρόεδρος του ομόσπονδου κράτους της Περιφέρειας του Κουρδιστάν, στο Ιράκ, αναφερόμενος στη συγκέντρωση των ανταρτών που αποχωρούν από τις βάσεις τους στην Τουρκία, στο όρος Κανδήλι, που ανήκει στην επικράτεια του ομόσπονδου κράτους, δήλωσε ότι αυτό δεν συνιστά πρόβλημα για την κυβέρνησή του.
Ο Μπαρζανί, αναφερόμενος στο θέμα είπε ότι περιμένει την "ειρήνευση στην Τουρκία, για να ακολουθήσει η επιστροφή των ανταρτών στα σπίτια τους".
Όσον αφορά την ένταση που υπάρχει μεταξύ Ερμπίλ και Βαγδάτης, ο Μπαρζανί είπε ότι έχουν αρχίσει συνομιλίες μεταξύ των δυο πλευρών εδώ και 1,5 μήνα και ότι οι συνομιλίες αυτές είναι η τελευταία ευκαιρία για την επίλυση των προβλημάτων που υφίστανται μεταξύ των δυο πλευρών. Μάλιστα, ο Κούρδος ηγέτης είπε: “Αν δεν λυθούν τα προβλήματα, οι Κούρδοι θα επανεξετάσουν και θα επανακαθορίσουν τη στάση τους απέναντι στη Βαγδάτη”.
Όσον αφορά την ανεξαρτησία του Κουρδιστάν, ο Μπαρζανί είπε: "Η ανεξαρτησία του Κουρδιστάν είναι το όνειρο και η ελπίδα του κάθε Κούρδου", ενώ σημείωσε ότι "η λύση του Κουρδικού πρέπει να προηγηθεί της ανεξαρτησίας"!!!
Αυτά, προς γνώσιν των παρακολουθούντων τας εξελίξεις!

Πηγή: Εφημερίδα Γενί Τσαγ(http://www.yg.yenicaggazetesi.com.tr)
Διαβάστε περισσότερα...

Τα οικονομικά δεδομένα της αναταραχής στην Τουρκία

Του Κώστα Ράπτη 



Η κοινωνικο-πολιτική αναταραχή στην Τουρκία δεν μπορούσε να έρθει σε πιο ευαίσθητη συγκυρία σε ό,τι αφορά την κατάσταση της οικονομίας, καθώς ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα, δηλ. από το ξέσπασμα των ταραχών, η γειτονική χώρα από το μαζικό sell-off που προκάλεσε στις αναδυόμενες αγορές η ανησυχία σε σταδιακή απόσυρση από την Fed των πολιτικών ποσοτικής διευκόλυνσης.
Διαβάστε περισσότερα...

Αναβρασμός στα Βαλκάνια με ελληνικό ενδιαφέρον!

Κωνσταντίνος Χολέβας
Οι εξελίξεις στα Βαλκάνια τρέχουν και η Ελλάς πρέπει να τις παρακολουθεί με προσοχή και με γρήγορα ανακλαστικά. Η εξωτερική πολιτική έχει επιτυχία, όταν βασίζεται σε καλή ανάλυση του παρόντος με προοπτική μέλλοντος και με επίγνωση παρελθόντος. Οι εθνικοί μας στόχοι δεν πρέπει να εγκαταλείπονται λόγω μνημονίων και συναφών προβλημάτων. Η οικονομική κρίση θα περάσει, ενώ τα συμφέροντά μας και οι ιστορικοί δεσμοί μας με τα Βαλκάνια -και με τη Μέση Ανατολή- έχουν βαθιές ρίζες, ιστορικές, θρησκευτικές, πολιτιστικές, εμπορικές.
Διαβάστε περισσότερα...