Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

ΚΑΙ ΕΓΕΝΕΤΟ ΤΟ ΧΡΗΜΑ.


ΠΩΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΤΟ ΧΡΗΜΑ

Το χρήμα, σε πρώτη φάση, τυπώνεται ή δημιουργείται σε ηλεκτρονική μορφή από τις κεντρικές τράπεζες.
Η κεντρική τράπεζα της Ευρωζώνης είναι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Η τράπεζα αυτή είναι μια ιδιωτική τράπεζα, δηλαδή οι μέτοχοί της δεν είναι τα κράτη και οι εκλεγμένες κυβερνήσεις τους, αλλά ιδιώτες. Συγκεκριμένα, μέτοχοι της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας είναι οι κεντρικές τράπεζες των χωρών μελών της Ευρωζώνης, η συντριπτική πλειοψηφία των μετοχών των οποίων ανήκει σε ιδιώτες. Για παράδειγμα, η κεντρική τράπεζα της χώρας μας είναι η «Τράπεζα της Ελλάδος», η οποία είναι μια ιδιωτική τράπεζα, εισηγμένη στο χρηματιστήριο, στην οποία το ελληνικό δημόσιο κατέχει μόλις το 6.5% των μετοχών.
Οι κεντρικές τράπεζες σε όλο σχεδόν το δυτικό κόσμο είναι, όπως η «Τράπεζα της Ελλάδος», ιδιωτικές επιχειρήσεις, με ιδιώτες μεγαλομετόχους, των οποίων τα ονόματα δεν δημοσιεύονται. Παρ΄ όλα αυτά έχουν το προνόμιο να ασκούν τη νομισματική πολιτική όλων των χωρών της Δύσης, ένα προνόμιο που κανονικά θα έπρεπε να το είχαν αποκλειστικά οι λαοί και οι εκλεγμένες τους Κυβερνήσεις. Έχοντας το προνόμιο να ασκούν τη νομισματική πολιτική, οι ιδιωτικές κεντρικές τράπεζες καθίστανται οι ρυθμιστές της παγκόσμιας οικονομίας, μια αρμοδιότητα, βέβαια, την οποία δεν ασκούν για το συμφέρον των λαών, αλλά για τα συμφέροντα των αγνώστων ιδιωτών μετόχων τους.

Ωστόσο, μόνο το 2.5% του χρήματος που κυκλοφορεί διεθνώς δημιουργείται από τις κεντρικές τράπεζες για λογαριασμό των Κυβερνήσεων. Το υπόλοιπο 97.5% δημιουργείται από τις ιδιωτικές τράπεζες, με τη διαδικασία που περιγράφεται παρακάτω:

Οι Κυβερνήσεις δανείζονται χρήματα από ιδιώτες (π.χ. ιδιωτικές τράπεζες), με τόκο, δίνοντας σε αυτούς, σαν αποδεικτικό του δανεισμού, χαρτιά, τα οποία ονομάζονται κρατικά ομόλογα.
Οι κεντρικές τράπεζες αγοράζουν κρατικά ομόλογα, που κατέχουν διάφοροι ιδιώτες επενδυτές. Τα ομόλογα αυτά τα αγοράζουν πληρώνοντας στους ιδιώτες επενδυτές χρήμα, το οποίο το δημιουργούν από το μηδέν για λογαριασμό της Κυβέρνησης, απλώς τυπώνοντάς το στους λογαριασμούς των ιδιωτών επενδυτών. Το χρήμα αυτό είναι το χρήμα που δημιουργείται από τις Κυβερνήσεις και αντιπροσωπεύει μόλις το 2.5% του χρήματος που κυκλοφορεί διεθνώς.

Η ιδιωτική τράπεζα, στην οποία βρίσκεται ο λογαριασμός του ιδιώτη επενδυτή, αποκτά με τη διαδικασία αυτή μια πρόσθετη κατάθεση, η οποία, έστω, ισούται με Κ. Λόγω της ύπαρξης της κατάθεσης αυτής, η ιδιωτική τράπεζα έχει τη νομική δυνατότητα να δημιουργήσει από το μηδέν και να δανείσει νέο χρήμα, το οποίο ισούται με το 90% της κατάθεσης (90%*Κ). Το νέο αυτό χρηματικό ποσό η τράπεζα απλά το δημιουργεί από το μηδέν και το πληκτρολογεί στον τραπεζικό λογαριασμό αυτού τον οποίο δανείζει. Έτσι, η τράπεζα, στην οποία βρίσκεται ο λογαριασμός του δανειολήπτη, αποκτά μια πρόσθετη κατάθεση ίση με 90%*Κ, η οποία της δίνει τη δυνατότητα να δημιουργήσει από το μηδέν και να δανείσει πρόσθετο χρήμα ίσο με 90%*(90%*Κ) = 81%*Κ.

Το νέο αυτό χρηματικό ποσό κατατίθεται στον τραπεζικό λογαριασμό αυτού που το δανείζεται και δίνει στην τράπεζά του τη δυνατότητα να δημιουργήσει από το μηδέν και να δανείσει νέο χρηματικό ποσό ίσο με 90%*81%*Κ = 0.73*Κ κ.ο.κ.

Με τη διαδικασία αυτή, στο ιδιωτικό τραπεζικό σύστημα δημιουργείται από το μηδέν και δανείζεται χρήμα ίσο με 0.9*Κ+0.9^2*Κ+0.9^3*Κ+....=9*Κ. Δηλαδή, οι ιδιωτικές τράπεζες δημιουργούν και δανείζουν χρήμα 9 φορές περισσότερο από το χρήμα το οποίο δημιουργήθηκε αρχικά από την κεντρική τράπεζα, για λογαριασμό της Κυβέρνησης.

Μάλιστα, λόγω διαφόρων εξαιρέσεων που έχουν θεσπιστεί στην υποχρέωση των τραπεζών να κρατούν το 10% των καταθέσεών τους σαν απόθεμα, στην πράξη οι ιδιωτικές τράπεζες δημιουργούν χρήμα 40 φορές περισσότερο από το χρήμα που δημιουργείται από την κεντρική τράπεζα, με αποτέλεσμα το 97.5% του χρήματος, που κυκλοφορεί, να δημιουργείται από τις ιδιωτικές τράπεζες και μόλις το 2.5% από τις Κυβερνήσεις μέσω των κεντρικών τραπεζών.
Το σύστημα αυτό, δημιουργίας χρήματος και δανεισμού του από τις τράπεζες που περιγράψαμε, ισχύει σε σχεδόν παγκόσμια κλίμακα και ονομάζεται «τραπεζικό σύστημα κλασματικών αποθεμάτων» (fractional reserve banking).

Αποτέλεσμα της εφαρμογής του συστήματος αυτού είναι ότι το 97.5% περίπου του χρήματος που κυκλοφορεί διεθνώς δημιουργείται από τις ιδιωτικές τράπεζες, οι οποίες αποκομίζουν κέρδη με τους εξής δύο τρόπους:

1. Από τη διαφορά που υπάρχει μεταξύ των επιτοκίων δανεισμού και των επιτοκίων καταθέσεων, δηλαδή από το γεγονός, ότι δανείζουν το χρήμα που δημιουργούν με μεγαλύτερο επιτόκιο από το επιτόκιο, το οποίο δίνουν όταν το χρήμα αυτό κατατίθεται.

2. Από τις κατασχέσεις τις οποίες κάνουν σε αυτούς που χρωστάνε και αδυνατούν να αποπληρώσουν τα δάνεια που πήραν.

Απλούστερα, μπορούμε να πούμε, ότι το τραπεζικό σύστημα, το παγκόσμιο τραπεζικό καρτέλ, έχει αποκτήσει το προνόμιο να δημιουργεί σχεδόν όλο το χρήμα από το μηδέν και να το δανείζει, εισπράττοντας τόκους και κάνοντας κατάσχεση των περιουσιών αυτών που χρωστάνε.

Τα κράτη και οι λαοί έχασαν επομένως το δικαίωμα να δημιουργούν το χρήμα και το παραχώρησαν στο παγκόσμιο τραπεζικό καρτέλ, δηλαδή στους Διεθνείς Τραπεζίτες. Έτσι εξηγείται για ποιο λόγο όλα τα κράτη του κόσμου και κατεξοχήν τα πιο πλούσια είναι χρεωμένα μέχρι το λαιμό στις τράπεζες, δηλαδή σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, οι οποίες απασχολούν μόνο ένα απειροελάχιστο κλάσμα του παγκοσμίου πληθυσμού.
 

Διαβάστε περισσότερα...

10 ΠΟΛΥΤΙΜΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΥΞΗΣΟΥΜΕ ΤΗ ΓΟΝΙΜΟΤΗΤΑ ΜΑΣ

ΔΕΚΑ ΤΡΟΠΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΥΞΗΣΕΤΕ ΤΗΝ ΓΟΝΙΜΟΤΗΤΑ ΣΑΣ


1. Κόψτε την καφείνη
Οι μεγάλες ποσότητες καφείνης στον οργανισμό αυξάνουν τις ελεύθερες ρίζες, οι οποίες μπορεί να επηρεάσουν την ποιότητα του σπέρματος. Μία έρευνα έδειξε ότι παραπάνω από 3 φλιτζάνια καφέ την ημέρα μπορεί να μειώσει κατά το ήμισυ την ικανότητα μίας γυναίκας να συλλάβει.
2. Περιορίστε το αλκοόλ
Η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ μπορεί να προκαλέσει αποβολή στις γυναίκες και μείωση της κινητικότητας του σπέρματος στους άνδρες. Το αλκοόλ επίσης καταστρέφει σημαντικές βιταμίνες, που βοηθούν στη σύλληψη, όπως οι Ε, C και ο ψευδάργυρος.


3. Πίνετε πολλά υγρά
Πρέπει να πίνετε πολλά υγρά την ημέρα, όπως φρέσκους χυμούς και έξι με οκτώ ποτήρια νερό, χωρίς να υπολογίζουμε τις κούπες καφέ ή τσάϊ που καταναλώνουμε. Έτσι, βοηθάμε τον οργανισμό μας να 'καθαρίσει' και να αποτοξινωθεί.
4. Υιοθετείστε υγιεινή & ισορροπημένη διατροφή
Μία αλλαγή στην καθημερινή σας διατροφή μπορεί να βοηθήσει ώστε να αυξηθεί η γονιμότητά σας. Τα ζευγάρια που θέλουν να κάνουν παιδιά πρέπει να υιοθετήσουν ορθές διατροφικές συνήθειες τουλάχιστον τέσσερις μήνες πριν ξεκινήσουν να προσπαθούν για μία εγκυμοσύνη. Συνίσταται να αυξήσετε τη λήψη ελαίων ωμέγα 3 και ωμέγα 6, τα οποία είναι δυνατοί ορμονικοί εξισορροπητές. Τα έλαια αυτά βρίσκονται στους ξηρούς καρπούς, στους σπόρους και στα λιπαρά ψάρια. Προσπαθήστε να καταναλώνετε οργανικές τροφές, φρέσκα λαχανικά και ψωμί ολικής αλέσεως. Η λήψη της βιταμίνης του φολικού οξέως έχει αποδειχθεί ότι ελαττώνει σημαντικά την εμφάνιση δισχιδούς ράχης στα έμβρυα.
5. Προσέξτε το βάρος σας
Όταν το λίπος που παράγει ο οργανισμός μας πέφτει κάτω από ένα συγκεκριμένο επίπεδο, τότε το σώμα μας σταματάει να παράγει ωάρια.. Άλλες έρευνες δείχνουν ότι η υπερβολική ύπαρξη λίπους στην κοιλιακή χώρα επηρεάζει αρνητικά τη ρύθμιση των ορμονών μίας γυναίκας, εμποδίζοντας την ωορρηξία. Η συσσώρευση λίπους στους μηρούς και στη λεκάνη υποδηλώνει την προετοιμασία του σώματος να αντεπεξέλθει σε επιπλέον απαιτήσεις. Επίσης, μελέτες αποδεικνύουν ότι οι υπέρβαροι άνδρες μπορεί να έχουν μειωμένα επίπεδα τεστοστερόνης, γεγονός που επηρεάζει τη λειτουργία του σπέρματος.
6. Κόψτε το κάπνισμα
Το χρόνιο κάπνισμα δηλητηριάζει τις ωοθήκες. Ο καπνός ελαττώνει την ικανότητα των ωοθηκών να παράγουν υγιή ωάρια.. Μία βαριά καπνίστρια θα φτάσει στην εμμηνόπαυση περίπου 5 χρόνια νωρίτερα από μία μη-καπνίστρια. Όσον αφορά τους άνδρες, το κάπνισμα είναι τοξικό για το σπέρμα, επηρεάζοντας κυρίως την ποιότητά του.
7. Προσοχή στα παυσίπονα
Τα παυσίπονα, όπως Ponstan, Voltaren, ασπιρίνη, κτλ., όταν καταναλώνονται κατά τη διάρκεια της ωορρηξίας, παρεμποδίζουν τη σωστή λειτουργία των ορμονών που σχετίζονται με αυτή, μειώνοντας έτσι τις πιθανότητές σας να συλλάβετε σε αυτό τον συγκεκριμένο κύκλο.


8. Χαλαρώστε - Ηρεμήστε
Η ιδανική θερμοκρασία του σπέρματος είναι κατά ένα βαθμό μικρότερη από τη θερμοκρασία του σώματος. Η αύξηση της θερμοκρασίας μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την ανδρική γονιμότητα. Συνίσταται λοιπόν οι άνδρες να φορούν εσώρουχα και ρούχα που επιτρέπουν στο σώμα να 'αναπνέει'.
9. Κάντε τακτικά εξετάσεις
Φροντίστε να κάνετε ιατρικές εξετάσεις τακτικά για σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα, όπως για χλαμύδια, τα οποία μπορεί να προκαλέσουν φλεγμονή των γεννητικών οργάνων, που με τη σειρά της προκαλεί φράξιμο των σαλπίγγων.
10. Απαραίτητη η άσκηση
Πριν μείνετε έγκυος, είναι σημαντικό να βρίσκεστε στην καλύτερη δυνατή φυσική κατάσταση. Η σωματική άσκηση θα βελτιώσει το σφρίγος, την ευλυγισία και τη δύναμή σας, και θα σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε καλύτερα την επιπλέον ένταση με την οποία θα επιβαρυνθεί το σώμα σας προκειμένου να αντεπεξέλθει στην εγκυμοσύνη.


Διαβάστε περισσότερα...

Παυσίπονα: Τρόποι και συμβουλές!

Η τακτική χρήση κοινών παυσίπονων φαρμάκων, όπως η ασπιρίνη και η παρακεταμόλη, συνδέεται με σημαντική αύξηση του κινδύνου απώλειας της ακοής, σύμφωνα με μια νέα μελέτη. Εκατομμύρια άτομα σε ολόκληρο τον κόσμο λαμβάνουν μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη φάρμακα (ΜΣΑΦ) όπως η ασπιρίνη σε καθημερινή βάση καθώς είναι γνωστό ότι τέτοιου είδους σκευάσματα δρουν προληπτικά ενάντια στα καρδιακά επεισόδια. Ωστόσο, σύμφωνα με τη μελέτη που διεξήχθη από ειδικούς του Νοσοκομείου Βrigham and Women΄s που υπάγεται στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, του Πανεπιστήμιου Βάντερμπιλτ και του Νοσηλευτηρίου για την Οραση και την Ακοή της Μασαχουσέτης, άνδρες κάτω των 60 ετών που λάμβαναν τακτικά ασπιρίνη αντιμετώπιζαν κίνδυνο μεγαλύτερο του 30% εμφάνισης προβλημάτων στην ακοή. Οπως πάντως προέκυψε από τα ευρήματα που δημοσιεύτηκαν στο επιστημονικό έντυπο «Αmerican Journal of Μedicine», δεν εμφανιζόταν αντίστοιχος κίνδυνος σε άνδρες άνω των 60 ετών. 

Ακόμη πιο «γκρίζα» ήταν τα πράγματα σε ό,τι αφορούσε τους χρήστες παρακεταμόλης. Στους άνδρες κάτω των 50 ετών οι πιθανότητες απώλειας της ακοής διπλασιάζονταν, ενώ στους 50άρηδες ο κίνδυνος προβλημάτων στην ακοή άγγιζε το 38%. Και σε αυτή την περίπτωση όμως τα ποσοστά κινδύνου παρουσίαζαν πτώση όσο αυξανόταν η ηλικία των εθελοντών. Για παράδειγμα, στις ηλικίες 60 ετών και άνω οι πιθανότητες εμφάνισης προβλημάτων στην ακοή ήταν της τάξεως του 16% στους άνδρες που λάμβαναν συχνά παρακεταμόλη σε σύγκριση με όσους δεν λάμβαναν το συγκεκριμένο φάρμακο. Συνολικά η οικογένεια των ΜΣΑΦ, στην οποία περιλαμβάνονται και άλλες ουσίες όπως η ιβουπροφένη, φάνηκε να αυξάνει τον κίνδυνο απώλειας της ακοής κατά 61% στους άνδρες κάτω των 50 ετών, κατά 32% στους 50άρηδες και κατά 16% σε εκείνους που ήταν 60 ετών και άνω. 

Τα αποτελέσματα αυτά προέκυψαν μετά την παρακολούθηση 26.000 ανδρών επί 18 χρόνια- οι ερευνητές εξέταζαν τους συμμετέχοντες ανά διετία. Ως τακτική χρήση ΜΣΑΦ θεωρήθηκε η λήψη τέτοιων σκευασμάτων τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα. Αν και στη μελέτη δεν συμμετείχαν γυναίκες, οι ερευνητές εκτιμούν ότι και σε εκείνες πιθανότατα η τακτική χρήση παυσίπονων φαρμάκων θα έχει αρνητική επίδραση στην ακοή. 

Πρέπει να σημειωθεί ότι τα καινούργια ευρήματα δεν αποδεικνύουν ότι τα σκευάσματα της οικογένειας των ΜΣΑΦ προκαλούν προβλήματα στην ακοή, αλλά δείχνουν σε κάθε περίπτωση μια ισχυρή σύνδεση. Οι γιατροί γνώριζαν εδώ και χρόνια ότι οι υψηλές δόσεις ασπιρίνης μπορούν να προκαλέσουν παροδική εμβοή στα αφτιά. Ωστόσο η λήψη ασπιρίνης σε χαμηλές δόσεις είχε φανεί από προηγούμενες μελέτες ότι προστατεύει από την κώφωση που προκαλείται εξαιτίας του θορύβου και των αντιβιοτικών. Προηγούμενα στοιχεία είχαν επίσης συνδέσει την ιβουπροφένη με προβλήματα στην ακοή. Οι επιστήμονες δεν γνωρίζουν επακριβώς, τουλάχιστον αυτή τη στιγμή, πώς τα παυσίπονα επιδρούν στην ακοή. Πάντως, όπως υποπτεύονται, αυτού του είδους τα φάρμακα προκαλούν βλάβες στο έσω ους. 

Οπως ανέφερε η δρ Σάρον Κάρχαν , που ήταν εκ των συγγραφέων της μελέτης, «με τα δεδομένα της μεγάλης συχνότητας λήψης αναλγητικών από τον πληθυσμό και των τεράστιωνκοινωνικών επιπτώσεων των προβλημάτων στην ακοή,ανακύπτει ένα σοβαρό ζήτημα δημόσιαςυγείας».


πηγή : http://blogareis.blogspot.com
Διαβάστε περισσότερα...

Προσοχή στα παυσίπονα πριν από τις εγχειρήσεις

Οι πάσχοντες από πόνους (στους μυς, στις αρθρώσεις ή απλώς στο κεφάλι) συνηθίζουν να παίρνουν παυσίπονα με αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες για να καταπραΰνουν τον πόνο τους.

Τα φάρμακα αυτά ανήκουν στην κατηγορία των μη στεροειδών, αντιφλεγμονωδών φαρμάκων, χρησιμοποιούνται ευρέως σε όλο τον κόσμο και η αποτελεσματικότητά τους είναι μεγάλη. Ωστόσο, ενδέχεται να έχουν ορισμένες παρενέργειες, μία εκ των οποίων είναι ιδιαίτερα σημαντική για όσους πρόκειται να υποβληθούν σε χειρουργική επέμβαση.

Πρόκειται για τη διαταραχή της πηκτικότητας του αίματος, που σχετίζεται με την παρατεταμένη, συνεχή λήψη αυτών των φαρμάκων και είναι ιδιαιτέρως επικίνδυνη στις εγχειρήσεις διότι μπορεί να προκαλέσει ανεξέλεγκτη αιμορραγία.

Δυστυχώς, οι ασθενείς που προγραμματίζονται για χειρουργείο δεν ενημερώνουν πάντοτε τους γιατρούς ότι παίρνουν τέτοιου είδους φάρμακα (οι περισσότεροι τα θεωρούν απλά παυσίπονα και δεν κατανοούν ότι είναι ισχυρά φάρμακα).

Έτσι, στην καθημερινή πρακτική - και σε άτομα ηλικίας άνω των 35-40 ετών - είναι σύνηθες φαινόμενο να αναβάλλονται επεμβάσεις, επειδή ξαφνικά μαθαίνει ο γιατρός ότι ο ασθενής παίρνει φάρμακα όπως ασπιρίνες, νιμεσουλίδη ή κοξίμπες.

H αναβολή είναι της τάξεως των 5 έως 10 ημερών, διότι απαιτούνται αρκετές ημέρες έως ότου επανέλθει η πηκτικότητα του αίματος στα φυσιολογικά επίπεδα. Ωστόσο έχουν υπάρξει περιπτώσεις ασθενών που ενώ διέκοψαν εγκαίρως τα φάρμακα, πάλι είχαν πρόβλημα αιμορραγίας, γεγονός που οφείλεται στο ότι έπαιρναν επί πάρα πολλά χρόνια τέτοιου είδους φάρμακα.

Όσοι, συνεπώς, πρόκειται να χειρουργηθούν πρέπει να ενημερώνουν τον γιατρό για κάθε χάπι που παίρνουν, ενώ όσοι πάσχουν από χρόνιους πόνους στη μέση, στα γόνατα ή στα ισχία δεν πρέπει να παίρνουν αντιφλεγμονώδη επί χρόνια ελπίζοντας ότι θα αποφύγουν την εγχείρηση - τελικά είναι βέβαιο ότι θα υποβληθούν σε αυτήν.

Επιπλέον, οι ασθενείς θα πρέπει να παίρνουν τα αντιφλεγμονώδη μόνο με συνταγή γιατρού - και οι γιατροί να προκαθορίζουν την διάρκεια της αγωγής και όχι να αφήνουν ανεξέλεγκτα τους ασθενείς να παίρνουν τέτοια φάρμακα επί μήνες.

Ο Γιώργος Σάπκας είναι αναπληρωτής καθηγητής Ορθοπεδικής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών
Διαβάστε περισσότερα...

ΦΟΥΡΝΟΣ MΙΚΡΟΚΥΜΑΤΩΝ: ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΣΤΑ ΦΥΤΑ

 Εμείς παντως τον έχουμε πετάξει χρόνια τωρα γιατί μονο απο αυτά που γνώριζα στο λύκειο μπορουσα να καταλάβω το εξής. Ένα μόριο έχει συγκεκριμένη ταχύτητα. όταν κινήτε αργά είναι κρύο όταν κινήται γρήγορα ειναι ζεστο.Τα μόρια έχουν συγκεκριμένο εύρος ταχύτητας… ας υποθέσουμε 0-10 χιλιόμετρα. στα 0 ειναι κρύο , στα 10 ειναι καυτό.  και στα 15 χαλάνε όλες οι βιταμίνες και τα ιχνοστοιχεία και φυσικα γινεται κάρβουνο.

Η ταχύτητα αυτή αλλάζει πάρα πολύ σιγα και αυτό δεν προκαλεί κανενα πρόβλημα στην τροφή.
Όταν εσυ το βάζεις στο φούρνο μικροκιμάτων το φαγητό και σε 1 ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΟ εχει παει η ταχύτητα των μοριων στα 10 χιλιομετρα απο 0 εκει το κατέστρεψες. Και φυσικά δεν σου παρέχει τιποτα. ειναι μια σάπια τροφή.
Τι παθαίνει ενα λάστιχο αυτοκινήτου οταν απο τα 0 χιλιομετρα εσύ το κανεις να παει στα 10 σπινιάροντας;;; έ το ίδιο παθαίνει και το φαγητό
Παρακάτω παρουσιάζεται ένα επιστημονικό πείραμα από μία κοπέλα.
Σε αυτό πήρε φιλτραρισμένο νερό και το χώρισε σε δύο μέρη.
Το πρώτο μέρος θερμάνθηκε μέχρι βρασμού σε μια κατσαρόλα στο μάτι της κουζίνας και το δεύτερο μέρος θερμάνθηκε μέχρι βρασμού σε φούρνο μικροκυμάτων.
Στη συνέχεια, μετά την ψύξη του, χρησιμοποίησε το νερό σε δύο ίδια φυτά για να δει αν θα υπήρχε καμία διαφορά στην ανάπτυξη μεταξύ του κανονικού βρασμένου νερού και του... βρασμένου νερού σε φούρνο μικροκυμάτων. Σκέφτηκε ότι η δομή ή η ενέργεια του νερού μπορεί να αλλοιώνεται από τον φούρνο μικροκυμάτων.
Όπως αποδείχθηκε έμεινε κατάπληκτη με τη διαφορά:












Γνωρίζω εδώ και χρόνια ότι το πρόβλημα με τα μικροκύματα δεν είναι να ανησυχούμε με την ακτινοβολία που χρησιμοποιείται από τους ανθρώπους.
Είναι πως καταστρέφει το DNA στα τρόφιμα, έτσι που το σώμα δεν μπορεί να το αναγνωρίσει.
Έτσι το σώμα το τυλίγει σε λιπώδη κύτταρα για να προστατεύσει τον εαυτό του από τη νεκρή τροφή ή την αποβάλει γρήγορα.
Σκεφτείτε όλες τις μητέρες να ζεσταίνουν το γάλα στις «ασφαλείς» αυτές συσκευές.
Τι γίνεται με τη νοσοκόμα στον Καναδά που θερμαίνει το αίμα για μετάγγιση σε ασθενή και κατά λάθος τον σκοτώνει, αφού το αίμα είναι νεκρό.
Όμως οι κατασκευαστές λένε ότι είναι ασφαλείς.
Όμως, η απόδειξη είναι στις εικόνες, όπου ζωντανά φυτά πεθαίνουν.

************************************************
ΙΑΤΡΟΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΕΡΕΥΝΑΣ
Εκπονήθηκε από: William P. Kopp
Α. Ρ. Ε. Επιχειρησιακή Έρευνα
TO61-7R10/10-77F05
ΤΥΠΟΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ: CLASS I ROO1a
Δέκα Λόγοι Για Να Πετάξετε Τον Φούρνο Μικροκυμάτων Σας

Από συμπεράσματα ελβετικών, ρωσικών και γερμανικών επιστημονικών κλινικών μελετών, δεν μπορούμε πλέον να αφήνουμε το φούρνο μικροκυμάτων εγκατεστημένο στις κουζίνες μας.
Με βάση αυτή την έρευνα, θα ολοκληρώσουμε αυτό το άρθρο με το ακόλουθο κείμενο:

1) Τρώγοντας συνεχώς τροφές που έχουν τροποποιηθεί από έναν φούρνο μικροκυμάτων, προκαλείται μακροπρόθεσμα -μόνιμη- εγκεφαλική βλάβη από «βραχυκύκλωμα» ηλεκτρικών παλμών στον εγκέφαλο [απο-πόλωση ή απο-μαγνήτιση του εγκεφαλικού ιστού].

2) Το ανθρώπινο σώμα δεν μπορεί να μεταβολίσει [σπάσει] τα άγνωστα υποπροϊόντα που δημιουργούνται σε τροφές από τα μικροκύματα.

3) Η παραγωγή ανδρικών και γυναικείων ορμονών σταματά και/ή τροποποιείται από την συνεχή κατανάλωση μικροκυματικών τροφών.

4) Οι επιπτώσεις των υποπροϊόντων των μικροκυματικών τροφών εναπομένουν [μακροπρόθεσμα, μόνιμα] μέσα στο ανθρώπινο σώμα.

5) Τα μέταλλα, οι βιταμίνες και τα θρεπτικά συστατικά όλων των τροφών από τα μικροκύματα μειώνονται ή τροποποιούνται, έτσι ώστε το ανθρώπινο σώμα παίρνει λίγο ή δεν ωφελείται, ή το ανθρώπινο σώμα απορροφά τροποποιημένες ενώσεις που δεν μπορεί να διασπάσει.

6) Τα μέταλλα στα λαχανικά μετατρέπονται σε καρκινικές ελεύθερες ρίζες, όταν μαγειρεύονται σε φούρνους μικροκυμάτων.

7) Οι μικροκυματικές τροφές προκαλούν στο στομάχι και στο έντερο καρκινικούς όγκους. Αυτό μπορεί να εξηγήσει τη ραγδαία αύξηση του ποσοστού του καρκίνου του παχέως εντέρου στην Αμερική.

8) Η παρατεταμένη κατανάλωση τροφών από μικροκύματα προκαλεί αύξηση καρκινικών κυττάρων στο ανθρώπινο αίμα.

9) Η συνεχής πρόσληψη τροφών από μικροκύματα προκαλεί ανεπάρκεια του ανοσοποιητικού συστήματος μέσω λεμφαδένων και αλλοιώσεις στον ορό του αίματος.

10) Τρώγοντας τρόφιμα από μικροκύματα προκαλείται απώλεια μνήμης, συγκέντρωσης, συναισθηματική αστάθεια και μείωση της νοημοσύνης.

Δεν πετάξατε το φούρνο μικροκυμάτων σας ακόμα;
Αφού πετάξετε το φούρνο μικροκυμάτων σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν κλασικό φούρνο σαν αντικαταστάτη. Λειτουργεί το ίδιο καλά και είναι σχεδόν το ίδιο γρήγορα.
Η χρήση της τεχνητής μετάδοσης μικροκυμάτων για υποσυνείδητο ψυχολογικό έλεγχο, γνωστή ως «πλύση εγκεφάλου», έχει επίσης αποδειχθεί.
Προσπαθούμε να λάβουμε αντίγραφα ρωσικών εγγράφων (της δεκαετίας του 1970) και αποτελεσμάτων έρευνας που γράφτηκε από τους Δρ. Luria και Perov διευκρινίζοντας τα κλινικά πειράματα τους στον τομέα αυτό.
Νίκος Φιλιππόγλου
Ηλεκτρονικός

To έλαβα με email. 


Το πρωτότυπο εδώ στα Αγγλικά: http://www.snopes.com/science/microwave/plants.asp
Καθώς και εδώ: http://www.eutimes.net/2011/03/experiment-microwaved-water-kills-plants/ 
Διαβάστε περισσότερα...