Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012

Η «Απολογία» του Σωκράτη κάτω από το βράχο της Ακρόπολης

To Διεθνές Ελληνικό Θέατρο, αδελφός οργανισμός του Ελληνικού Θεάτρου Νέας Υόρκης που ιδρύθηκε το 2010 με σκοπό τη προβολή του ελληνικού πολιτισμού σε παγκόσμιο επίπεδο, σε συνεργασία με το Μουσείο Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, παρουσιάζει ένα από τα πλέον διαχρονικά κείμενα της αρχαίας ελληνικής γραμματείας την «Απολογία» του Σωκράτη κάτω από το βράχο της Ακρόπολης στα Αγγλικά.
Οι παραστάσεις ξεκινούν τις 24 Ιουνίου και θα δίνονται έως τις 7 Ιουλίου στις 9μ.μ. στην Αυλή Moυσείου Ιστορίας Πανεπιστημίου Αθηνών (Παλιό Πανεπιστήμιο, Θόλου 5, Πλάκα – 5 λεπτά από το μετρό Μοναστηράκι). Η διάρκεια της παράστασης είναι 90’ χωρίς διάλειμμα ενώ θα υπάρχει και μισάωρη συζήτηση. Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί στην αγγλική γλώσσα με υπέρτιτλους στα Ελληνικά. Oι παραστάσεις θα συνεχιστούν στα ελληνικά το καλοκαίρι σε πόλεις της επαρχίας και το φθινόπωρο στο Ίδρυμα Θεοχαράκη, όπου θα δοθεί περιορισμένος αριθμός παραστάσεων για γυμνάσια - λύκεια.
Ερμηνεύει ο βραβευμένος με Εmmy, Γιάννης Σιμωνίδης ενώ σκηνοθετεί ο βετεράνος τoυ Broadway, Λουκάς Σκιπητάρης. Την ενδυματολογία υπογράφει η βραβευμένη με Oscar & Τοny, Θεώνη Βαχλιώτη – Aldredge.
Η Απολογία του Σωκράτη ανέβηκε το 2004 από το Ελληνικό Θέατρο Νέας Υόρκης και από τότε έχει παρουσιαστεί με τεράστια επιτυχία σε πάνω από 250 θέατρα, φεστιβάλ, σχολεία, πανεπιστήμια και βιβλιοθήκες στις ΗΠΑ, τον Καναδά, το Μεξικό, την Ουρουγουάη, την Κύπρο, τη Γαλλία, την Ουκρανία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, τη Μεγάλη Βρετανία κ.α. Κορυφαία πανεπιστήμια όπως το Yale, το Columbia, το Michigan, το Cambridge, το Oxford και το Edinburgh συνδύασαν την παράσταση με διαδραστικά σεμινάρια σχετικά με τη Σωκρατική σκέψη, υπό τον συντονισμό του κ. Σιμωνίδη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου