Δευτέρα, 27 Αυγούστου 2012

Σάμος: Αυξάνονται οι αφίξεις παράνομων μεταναστών-Λαθρομετανάνστευση: Είπαμε να μη χτυπάμε μόνο το σαμάρι. Ποιός παράγοντας της Σάμου κρύβεται πίσω από τη νέα "φουρνιά" των 40 λαθρομεταναστών;

Αυξάνονται οι αφίξεις παράνομων μεταναστών στη Σάμο, λόγω των γεγονότων στη Συρία, αλλά και των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν στη διέλευση από τον Έβρο. Στην περιοχή του Ηραίου, συνελήφθησαν 2 υπήκοοι Μιανμάρ ηλικίας 18 και 20 ετών και 12 υπήκοοι Αφγανιστάν (10 άνδρες και 2 γυναίκες) ηλικίας από 16 έως 36 ετών, από άνδρες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Σάμου.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι αλλοδαποί, αναχώρησαν με ταχύπλοο σκάφος από τουρκικές ακτές και αποβιβάστηκαν σε παραλιακή περιοχή της Σάμου.
Χθες, στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά της Σάμου εντοπίστηκε από το σκάφος της FRONTEX πνευστή μηχανοκίνητη λέμβος με σαράντα αλλοδαπούς (26 άνδρες, 06 γυναίκες και 08 ανήλικα τέκνα), οι οποίοι όταν αντιλήφθηκαν τις διωκτικές αρχές έσκισαν την λέμβο και έπεσαν στην θάλασσα.
Οι αλλοδαποί συνελήφθησαν από προσωπικό πλωτού περιπολικού του Λιμεναρχείου και μεταφέρθηκαν στην Μαρίνα Πυθαγορείου. Στη συνέχεια και εφόσον δεν λειτουργεί πλέον το Κέντρο Μεταναστών, μεταφέρθηκαν στον 2ο όροφο του κτιρίου του λιμενικού ταμείου, το οποίο βρίσκεται στο τουριστικό λιμάνι Σάμου και το ισόγειο χρησιμοποιείται ως επιβατικός σταθμός.Άλλοι 40 λαθρομετανάστες σήμερα στη Σάμο από τα απέναντι παράλιαΑκούγεται έντονα η ανάμιξη ντόπιου νησιώτη διακινητή των λαθρομεταναστών
Μετά από πολλά χρόνια οι Τούρκοι έκλεισαν το στρατιωτικό τους φυλάκιο απέναντι από την Ψιλή Άμμο της Σάμου.Τι συμβαίνει;

Οι Τούρκοι υπέστειλαν την σημαία τους από το στρατιωτικό φυλάκιο που βρίσκεται απέναντι από την παραλία της Ψιλής Άμμου και αποχώρησαν.
Κοιτάξτε τις φωτογραφίες δεν υπάρχει κανείς στρατιώτης στο Τουρκικό φυλάκιο το οποίο απέχει 1400 μέτρα από τις ακτές της Σάμου'

Άλλοι 40 λαθρομετανάστες σήμερα στη Σάμο από τα απέναντι παράλια
Ακούγεται έντονα η ανάμιξη ντόπιου νησιώτη διακινητή των λαθρομεταναστών
22 Σύριοι,Αλγερινοί και 1 Μαροκινός στις
18 Αυγούστου και 14 Αφγανοί στις 23 Αυγούστου και 40 σήμερα 26 Αυγούστου


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΑ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ:
Μυτιλήνη, 24 Αυγούστου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Σύλληψη 14 αλλοδαπών στη Σάμο, για μη νόμιμη είσοδο στη Χώρα.
Τέσσερεις (4) αλλοδαποί, από τους συλληφθέντες, συνόδευαν τέσσερα (4) παιδιά. Συνελήφθησαν, χθες (23-08-2012) το μεσημέρι, στο Ηραίον της Σάμου, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Πυθαγορείου Σάμου, δύο (02) υπήκοοι Μυανμάρ ηλικίας 18 και 20 ετών και δώδεκα (12) υπήκοοι Αφγανιστάν (10 άνδρες και 2 γυναίκες) ηλικίας από 16 έως 36 ετών, σε βάρος τν οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για παράνομη είσοδο στη Χώρα.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι προαναφερόμενοι αλλοδαποί, τέσσερεις (04) εκ των οποίων συνόδευαν τέσσερα (04) παιδιά ηλικίας από 8 έως 10 ετών, αναχώρησαν με ταχύπλοο σκάφος από τουρκικές ακτές και αποβιβάστηκαν σε παραλιακή περιοχή της Σάμου.
Οι συλληφθέντες, οι οποίοι στερούνται ταξιδιωτικών εγγράφων, θα οδηγηθούν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Σάμου.
Μυτιλήνη, 20 Αυγούστου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Σύλληψη αλλοδαπών στη Σάμο, για παράνομη είσοδο στη Χώρα.
Συνελήφθησαν, προχθές (18-08-2012) από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Πυθαγορείου Σάμου και της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Σάμου, είκοσι δύο (22) αλλοδαποί υπήκοοι τρίτων χωρών ως εξής:
• Πρωινές ώρες στο Ηραίον της Σάμου, δεκατέσσερις (14) υπήκοοι Συρίας ηλικίας από 15 έως 37 ετών και τέσσερεις (4) αλλοδαπές ομοεθνείς τους ηλικίας από 26 έως 75 ετών.
• Βραδινές ώρες στη Σάμο, τρεις (3) υπήκοοι Αλγερίας ηλικίας 37, 41 και 29 ετών καθώς και ένας 27χρονος υπήκοος Μαρόκου.
Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για παράνομη είσοδο στη Χώρα. Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι προαναφερόμενοι αλλοδαποί, αναχώρησαν με πλωτά μέσα από τουρκικά παράλια και αποβιβάστηκαν σε παραλιακές περιοχές της Σάμου.
Οι συλληφθέντες, οι οποίοι στερούνται ταξιδιωτικών εγγράφων, θα οδηγηθούν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Σάμου.


Οι αλλοδαποί συνελήφθησαν, τυπική όμως και χωρίς ουσιαστική σημασία διαδικασία, πρόκειται σύντομα να αφεθούν ελεύθεροι κρατώντας το περίφημο χαρτί-παρωδία ότι πρέπει να εγκαταλείψουν τη χώρα εντός κάποιων ημερών κτλ. κτλ.


Πηγή: http://aegaio.blogspot.grΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου