Τετάρτη, 9 Ιανουαρίου 2013

Αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99 για Sprider Stores και Χατζηιωάννου ΑΒΕΕ - ΣΥΖΗΤΕΙΤΑΙ Η ΑΙΤΗΣΗ ΤΗΣ ALEX PAKΑίτηση για υπαγωγή στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα υπέβαλαν την Τρίτη, στο Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης, η...
Χατζηιωάννου ΑΒΕΕ και η Sprider Stores ΑΕ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Sprider, η υποβολή της αίτησης κατέστη αναγκαία για τη διασφάλιση της βιωσιμότητας της εταιρίας, την εξασφάλιση των συμφερόντων των εργαζομένων της και την προστασία της έναντι των πιστωτών της.
Ακόμα, η Διοίκηση εκτιμά ότι, μέσω της διαδικασίας της εξυγίανσης, η Εταιρία θα πετύχει την αναδιάρθρωση των οφειλών της και την ομαλή συνέχιση της λειτουργίας της.Παρόμοια και η ανακοίνωση εξέδωσε και η Χατζηιωάννου ΑΒΕΕ, ενώ η διοίκηση του Χρηματιστηρίου της Αθήνας, κατόπιν των ανακοινώσεων των δυο εταιρειών, αποφάσισε την προσωρινή αναστολή διαπραγμάτευσης των μετοχών της Χατζηιωάννου.

Παράλληλα σήμερα θα αξιολογήσει σήμερα το ενδεχόμενο μεταφοράς της εταιρείας στην κατηγορία Επιτήρησης.

Στο μεταξύ, η αίτηση πτώχευσης της εταιρείας Alex Pak συζητείται σήμερα στο Πρωτοδικείο Αθηνών. Tα καταστήματα Alex Pak έχουν περιοριστεί σε 17 σε όλη την Ελλάδα, από 33 που ήταν αρχικά, ενώ οι εργαζόμενοι που κινδυνεύουν να μείνουν στο δρόμο, είναι 137, από 870 που ήταν αρχικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου