Τρίτη 5 Ιουλίου 2011

Έκθεση για τον Μηχανισμό των Αντικυθήρων στην Πάφο










Το νέο λειτουργικό ομοίωμα του Μηχανισμού των Αντικυθήρων, που έχει κατασκευαστεί από την ερευνητική ομάδα του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά παγκοσμίως σε έκθεση στην Πάφο.

Την έκθεση για τον περίφημο Μηχανισμό των Αντικυθήρων και τη μελέτη του διοργανώνει, στην αναπαλαιωμένη «Οικία Επάρχου» στην Πάφο, το Ινστιτούτο Κύπρου σε συνεργασία με τη διεπιστημονική Ομάδα Μελέτης του Μηχανισμού των Αντικυθήρων του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και την υποστήριξη των Δήμων Πάφου και Γεροσκήπου. Η έκθεση θα είναι ανοικτή για τους επισκέπτες από την 1η Ιουλίου ως τη 15η Αυγούστου 2011.

Εκτός του λειτουργικού ομοιώματος του Μηχανισμού του ΑΠΘ, η έκθεση περιλαμβάνει πλούσιο πληροφοριακό και φωτογραφικό υλικό, ψηφιακή τρισδιάστατη προσομοίωση της λειτουργίας του Μηχανισμού, όπως και ένα παλιότερο λειτουργικό ομοίωμα που έχει δημιουργηθεί με βάση τα πορίσματα της έρευνας του Derek J. de Solla Price, από τις συλλογές του Κέντρου Διάδοσης Eπιστημών & Μουσείου Τεχνολογίας «ΝΟΗΣΙΣ» στη Θεσσαλονίκη.

Την έκθεση θα συνοδεύσει η οργάνωση επιστημονικού συμποσίου με τη συμμετοχή ειδικών μελετητών του.

Εξάλλου, την προσεχή Παρασκευή θα τελεστούν τα εγκαίνια του κτιρίου της «Οικίας του Επάρχου» στην Πάφο, το οποίο στεγάζει το διοικητικό κέντρο του Ινστιτούτου Κύπρου, φιλοξενεί εργασίες του Ερευνητικού Κέντρου Επιστήμης και Τεχνολογίας στην Αρχαιολογία, εκθέσεις, επιστημονικές ημερίδες και συνέδρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου