Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012

Απεργιακό μπαράζ στο χώρο της Υγείας

Μετ΄ εμποδίων παρέχεται από τη Δευτέρα η περίθαλψη σε εκατομμύρια ασφαλισμένους.

Με απόφαση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) τα φαρμακεία της χώρας κατεβάζουν ρολά τη Δευτέρα και την Τρίτη.

Από τη Δευτέρα, σταματούν, επίσης, να χορηγούν φάρμακα με πίστωση στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, οι οποίοι θα πληρώνουν από την τσέπη τους και θα διεκδικούν το ποσό από το Ταμείο τους.

Οι φαρμακοποιοί διαμαρτύρονται για την αναδρομική έκπτωση 5% που τους ζητείται για το τζίρο τους προς τον ΕΟΠΥΥ και για τις οφειλές του Οργανισμού.


 Νοσοκομειακοί

Σε 24ωρη πανελλαδική απεργία προχωρούν την Τετάρτη οι νοσοκομειακοί γιατροί.

Την απόφαση έλαβε το γενικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας τους (ΟΕΝΓΕ), εκφράζοντας έτσι τη διαμαρτυρία του κλάδου για τις περικοπές στους μισθούς.

Η απεργία πραγματοποιείται την ημέρα που δικάζονται οι συλληφθέντες στη ΔΕΘ κατά την κινητοποίηση εναντίον του Φούχτελ.

Η ΟΕΝΓΕ κηρύσσει την Παρασκευή 30 Νοεμβρίου ως 'πανελλαδική μέρα λειτουργίας των νοσοκομείων χωρίς ειδικευόμενους'.

Τη συγκεκριμένη μέρα, όλοι οι ειδικευόμενοι απέχουν από τα καθήκοντά τους με πανελλαδική επίσχεση εργασίας που κηρύσσει και καλύπτει η ΟΕΝΓΕ.

Το πρωί θα γίνουν σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας συνελεύσεις ειδικευομένων με θέμα τα προβλήματα των νέων γιατρών μέσα στο σύστημα Υγείας που κατεδαφίζεται από τα μνημόνια.

ΠΙΣ

Απόφαση για κινητοποιήσεις έλαβε και το προεδρείο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ).

Οι γιατροί διαμαρτύρονται για τη διάταξη που προβλέπει συνταγογράφηση με δραστική ουσία.

Ο ΠΙΣ καταθέτει ψήφισμα στη συνεδρίαση της γενικής συνέλευσης της Μόνιμης Επιτροπής των Ευρωπαίων Ιατρών (CPME), στη Λεμεσό 23 έως 24 Νοεμβρίου), με το οποίο ζητείται η συμπαράσταση των Ευρωπαϊκών Συλλόγων ενάντια στα μέτρα που πλήττουν βάναυσα τον ιατρικό κόσμο και την ασφαλή περίθαλψη του ελληνικού λαού.


Το προεδρείο του Συλλόγου αποφάσισε να προετοιμαστεί σε κατάλληλο χρόνο, 48ωρη πανιατρική απεργία μετά από προηγούμενη συνεννόηση με τις κλαδικές οργανώσεις και τους Ιατρικούς Συλλόγους, η οποία τοποθετείται στο διάστημα από 15 έως 20 Δεκεμβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου