Παρασκευή 29 Ιουλίου 2011

Το 93% της Εμπορικής Τράπεζας κατέχει πλέον η Credit Agricole

To 93% της Εμπορικής Τράπεζας ή 476.371.723 μετοχές κατέχει η Credit Agricole μετά την ολοκλήρωση της δημόσιας πρότασης και δρομολογεί τις διαδικασίες εξόδου της μετοχής της θυγατρικής της από το Χρηματιστήριο.


Πριν τη δημόσια πρόταση, η Credit Agricole κατείχε το 91% της Εμπορικής και η θυγατρική Sacam 5%. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, κατά τη διάρκεια της περιόδου αποδοχής, 2.729 μέτοχοι της Εμπορικής αποδέχθηκαν νόμιμα και έγκυρα τη δημόσια πρόταση προσφέροντας συνολικά 10.222.678 μετοχές οι οποίες αντιπροσωπεύουν περίπου 2% του ολοσχερώς καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου.

Συνολικά δηλαδή ο όμιλος της Credit Agricole μετά την ολοκλήρωση της δημόσιας πρότασης κατέχει το 98% της Εμπορικής Τράπεζας (93% απευθείας η Credit και 5% η Sacam).

Μετά την ολοκλήρωση της δημόσιας πρότασης, η Credit Agricole ενεργώντας κατά το άρθρο 27 του νόμου, σκοπεύει να ασκήσει το δικαίωμα εξαγοράς.

Συγκεκριμένα σκοπεύει εντός περιόδου 3 μηνών από τη λήξη της περιόδου αποδοχής να ασκήσει το δικαίωμα εξαγοράς υπολοίπων μετοχών της δημόσιας πρότασης, που δεν προσφέρθηκαν και μεταβιβάσθηκαν στον όμιλο, υποβάλλοντας σχετικό αίτημα στην Κεφαλαιαγορά.

Το τίμημα που θα καταβληθεί στους εναπομείναντες μετόχους της Εμπορικής θα είναι 1,76 ευρώ ανά μετοχή. Η περίοδος ενάσκησης του δικαιώματος εξαγοράς λήγει την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου.

Σημειώνεται, ότι σύμφωνα με το άρθρο 28 του νόμου, οι εναπομείναντες μέτοχοι δικαιούνται επίσης να πωλήσουν στον προτείνοντα τις μετοχές της δημόσιας πρότασης κυριότητός τους, έναντι 1,76 μετρητοίς εντός 3 μηνών από την ημερομηνία της δημοσίευσης των αποτελεσμάτων της δημόσιας πρότασης. Η περίοδος ενάσκησης του δικαιώματος εξόδου λήγει την Δευτέρα 31 Οκτωβρίου.

Μετά την λήξη της δημόσιας πρότασης και την ολοκλήρωση του δικαιώματος εξαγοράς, η Credit Agricole θα επιδιώξει την διαγραφή των μετοχών της Εμπορικής από το Χρηματιστήριο Αθηνών 



http://www.adesmeytos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου