Τρίτη 5 Ιουλίου 2011

Ξεκινούν οι σεισμικές έρευνες για πετρέλαιο στο Ιόνιο και Νότια της Κρήτης


ImageΕυχάριστες ειδήσεις προέκυψαν από την επίσκεψη του υφυπουργού Περιβάλλοντος Ι. Μανιάτη με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας όσον αφοράς τοπ γνωστό ζήτημα της εκμετάλλευσης των ενεργειακών πόρων της χώρας.
Πιο συγκεκριμένα όπως δήλωσε ο υφυπουργός ξεκινούν οι σεισμικές έρευνες για την ανακάλυψη κοιτασμάτων υδρογονανθράκων στο Ιόνιο και στη θαλάσσια περιοχή της Κρήτης εντός της ελληνικής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ). Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο υφυπουργός «Ξεκινούμε με τις σεισμικές έρευνες.
Αυτές οι σεισμικές έρευνες θα γίνουν με έναν διεθνή διαγωνισμό, θα προσκαλέσουμε τις καλύτερες εταιρείες του κόσμου και θα είναι ίσως η πρώτη φορά που θα ξέρουμε ως Ελλάδα, για την περιοχή κυρίως του Ιονίου και νότια της Κρήτης, εάν έχουμε και πόσους υδρογονάνθρακες έχουμε».
Επιπλέον όπως ανέφερε ο υφυπουργός στο επόμενο Υπουργικό Συμβούλιο θα έρθει προς συζήτηση το νομοσχέδιο για τον φορέα έρευνας υδρογονανθράκων.
Επισημαίνεται ότι η επίσκεψη του υφυπουργού στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας μόνο τυχαία δεν είναι αφού ο Ι. Μανιάτης θα συνοδεύσει τον Πρόεδρο στην επίσημη επίσκεψη που θα πραγματοποιήσει στις 10 Ιουλίου στο Ισραήλ.
Όπως επεσήμανε στον υφυπουργό ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας  : «Υπάρχει μια ευαισθησία, είναι πολύ σημαντικό, συγχαρητήρια για τη δουλειά που κάνεις και γι΄ αυτά που θα κάνουμε στο Ισραήλ».


Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου