Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011

Ο μεγάλος Σόκρατες δεν είναι πλέον ανάμεσα μας



Ο Σόκρατες, θρύλος του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, άφησε την τελευταία του πνοή τα ξημερώματα της Κυριακής (04.30) στο νοσοκομείο «Αλμπερτ Αϊνστάιντ» στο Σάο Παόλο, υποκύπτοντας στη λοίμωξη που τον ταλαιπωρούσε τους τελευταίους τέσσερις μήνες.
Το ιατρικό ανακοινωθέν του νοσοκομείου αναφέρει:

«Το νοσοκομείο Άλμπερτ Αϊνστάιντ ενημερώνει με βαθιά θλίψη τον θάνατο του πρώην ποδοσφαιριστή Σόκρατες στις 4.30 τα ξημερώματα από σηψαιμικό σοκ».

Από τον Αύγουστο ο Σόκρατες είχε ήδη υποβληθεί στο νοσοκομείο με γαστρεντερικές αιμορραγίες δύο φορές ενώ πρόσφατα παραδέχθηκε ότι τα προβλήματα αυτά έχουν σχέση με την κατάχρηση του αλκoόλ.

Σύμφωνα με βραζιλιάνικα ΜΜΕ, το βράδυ της Πέμπτης ο Σόκρατες δεν ένιωσε καλά ενώ γευμάτιζε σε εστιατόριο του Σάο Πάολο.

Τότε, μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο, υποβλήθηκε σε εξετάσεις από τις οποίες διαπιστώθηκε ότι η λοίμωξη στο γαστρεντερικό σύστημα είχε εξαπλωθεί και σε άλλα όργανα. Η κατάστασή του - όπως αποδείχθηκε - ήταν μη αναστρέψιμη.

Καριέρα γεμάτη γκολ

Ο Σόκρατες γεννήθηκε στις 19 Φεβρουαρίου του 1954 στο Σάο Πάολο. Ξεκίνησε την καριέρα του στην Μποταφόγκο το 1974 και έμεινε στο σύλλογο που τον άνδρωσε ποδοσφαιρικά μέχρι το 1978.

Στη συνέχεια αγωνίστηκε με τα χρώματα της Κορίνθιανς και το 1984 ήρθε η στιγμή να περάσει στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού για λογαριασμό της Φιορεντίνα.

Ύστερα από ένα χρόνο επέστρεψε στην πατρίδα του και φόρεσε την φανέλα της Φλαμένγκο, για να μεταπηδήσει ύστερα από δύο χρόνια στη Σάντος.

Η καριέρα του έκλεισε το 2004, στην Γκάρφορθ Τάουν, έχοντας υπογράψει με το σύλλογο συμβόλαιο από το πόστο του προπονητή-παίκτη.

Το 1982 ήταν αρχηγός της Βραζιλίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ισπανίας, ενώ με τη σελεσάο αγωνίστηκε 60 φορές, πετυχαίνοντας 22 γκολ.

Βρίσκεται στους 100 καλύτερους παίκτες όλων των εποχών, ενώ το 2008 μπήκε στο Hall of Fame του βραζιλιάνικου μουσείου του ποδοσφαίρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου