Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011



Τι είναι το αιμολυτικό ουραιμικό σύνδρομο (HUS);

αιμολυτικό ουραιμικό σύνδρομο είναι μια σοβαρή, απειλητική για τη ζωή επιπλοκή της Ε. coli βακτηριακή λοίμωξη που περιγράφηκε για πρώτη φορά το 1955, και αναγνωρίζεται πλέον ως η πιο κοινή αιτία οξείας νεφρικής ανεπάρκειας στην παιδική ηλικία. E. coli O157: H7 είναι υπεύθυνοι για πάνω από το 90% των περιπτώσεων του HUS που αναπτύσσονται στη Βόρεια Αμερική.
 Στην πραγματικότητα, μερικοί ερευνητές πιστεύουν τώρα ότι η E. coli O157: H7 είναι η μόνη αιτία της HUS στα παιδιά. HUS αναπτύσσεται όταν η τοξίνη από βακτηρίων E. coli, που είναι γνωστή ως Shiga-όπως τοξίνη (SLT) [1,2], εισέρχεται επιθηλιακά κύτταρα του παχέος εντέρου. 
Η Shiga τοξίνη προκαλεί μία σύνθετη αλληλουχία από τις αλλαγές στο αίμα.Τα κυτταρικά υπολείμματα συσσωρεύονται μέσα σε μικροσκοπικά αιμοφόρα αγγεία του σώματος και υπάρχει η διακοπή του εγγενή θρόμβος-σπάσιμο μηχανισμών. 
Ο σχηματισμός των μικρο-θρόμβων στα πλούσια αιμοφόρα αγγεία των νεφρών οδηγεί σε διαταραχή της νεφρικής λειτουργίας και μπορεί να προκαλέσει ζημιά σε άλλα σημαντικά όργανα. 

Ποια είναι τα συμπτώματα που σχετίζονται με αιμολυτικό ουραιμικό σύνδρομο; 

Περίπου δέκα τοις εκατό των ατόμων με την E. coli O157: H7 λοιμώξεις (ως επί το πλείστον μικρά παιδιά) πηγαίνει για να αναπτύξουν αιμολυτικό ουραιμικό σύνδρομο, μια σοβαρή, δυνητικά απειλητική για τη ζωή επιπλοκή.  
ΗHUS είναι μια εξαιρετικά πολύπλοκη διαδικασία ότι οι ερευνητές προσπαθούν ακόμα να εξηγήσουν πλήρως. τρία κεντρικά χαρακτηριστικά του περιγράψει την ουσία της αιμολυτικό ουραιμικό σύνδρομο: καταστροφή των ερυθρών αιμοσφαιρίων (αιμολυτική αναιμία), καταστροφή των αιμοπεταλίων (τα κύτταρα του αίματος υπεύθυνα για την πήξη, με αποτέλεσμα χαμηλός αριθμός αιμοπεταλίων, ή θρομβοπενία), καιη  οξεία νεφρική ανεπάρκεια.
 Σε HUS, νεφρική ανεπάρκεια προκαλείται όταν οι νεφρώνες, ή το φιλτράρισμα στις μονάδες, αποφράσονται (μπλοκαρίζονται) από  μικροσκοπικούς θρόμβους αίματος.
 Σε όλες σχεδόν τις περιπτώσεις, η ικανότητα φιλτραρίσματος των νεφρών ανακάμπτει μέχρι το σώμα του ασθενούς διαλύει σιγά-σιγά τους μικρο-θρόμβους των μικροαγγείων.

Πηγή:www.foodpoisonjournal.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου