Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

Ο Μ. Καλαβρύτων σήκωσε το λάβαρο της επανάστασης


«Επαναστατημένους Έλληνες» χαρακτηρίζει ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων όσους διαδήλωσαν στις παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου. Ο κ. Αμβρόσιος καλεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατία, τον Πρωθυπουργό αλλά και τον Αρχιεπίσκοπο να δώσουν ιδιαίτερη προσοχή στο «ξέσπασμα του Ελληνικού λαού καθώς σε αντίθετη περίπτωση η συνέχεια θα είναι καταστροφική».

Ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων στο προσωπικό του blog αναφέρει χαρακτηριστικά «Η αντίδραση του Ελληνικού Λαού στις 28 Οκτωβρίου 2011 ήταν αποδοκιμασία της εξουσίας! Αυτή την απλή αλήθεια φαίνεται πως δεν κατόρθωσαν ή δεν θέλησαν να την συλλάβουν οι άνθρωποι της Εξουσίας! Είδαν το δένδρο και έχασαν το δάσος!

Με πρόσχημα την προσβολή προς τον Ανώτατο Άρχοντα του Πολιτεύματος προσπάθησαν να στρεβλώσουν τα γεγονότα και να μεταθέσουν το κέντρο του βάρους από το πρόβλημα. Αλλά το πρόβλημα είναι ένα και μόνο. Η Ελλάδα παραδόθηκε πια άνευ όρων στους ξένους κατακτητές μας! Η Ελλάδα τελεί πια υπό ξενικήν κατοχή! Αυτό δεν το αντέχει ο ελληνικός λαός. Γι αυτό βροντοφώναξε το μεγάλο δεύτερο «ΟΧΙ».

Στην συνέχεια στέλνει ανοιχτή επιστολή προς την πολιτειακή, πολιτική και εκκλησιαστική ηγεσία του τόπου.

Η ανοικτή επιστολή του Μητροπολίτη Καλαβρύτων 
Εξοχώτατε Κύριε Πρόεδρε της Δημοκρατίας
Εξοχώτατε Κύριε Πρωθυπουργέ,
Μακαριώτατε Αρχιεπίσκοπε Αθηνών και πάσης Ελλάδος,
Σεβασμιώτατοι εν Χριστώ Αδελφοί μου, της Εκκλησίας της Ελλάδος, της Κρήτης και της Δωδεκαννήσου,

«Ταπεινά παρακαλώ, δώστε μεγάλη προσοχή στο προχθεσινό ξέσπασμα του Ελληνικού Λαού! Μελετήστε το βαθεία με τους Συμβούλους και τους Συνεργάτες Σας! Και δώστε ένα Μήνυμα στο Λαό μας, ότι "ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΕΛΗΦΘΗ"! Αλλιώς η συνέχεια προμηνύεται καταστροφική! Θα είναι καταστροφική για τους θεσμούς και για τα πρόσωπα. Θα είναι καταστροφική και για την Ελλάδα και για τους Έλληνες»

Επίθεση εναντίον του Αρχιεπισκόπου αλλά και των Ιεραρχών 
Ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων εξαπολύει επίθεση τόσο στον Αρχιεπίσκοπο όσο και σε Μητροπολίτες για την στάση που κράτησαν απέναντι στα όσα διαδραματίσθηκαν στις παρελάσεις

«Περίμενα κάποιος εκ των εκκλησιαστικών Ταγών να σταθεί με το μέρος των επαναστατημένων ελλήνων! Επειδή όμως επικρατεί άκρα του τάφου σιγή η ελαχιστότης μου αποφάσισε να λάβει μια θέση. Να υπογραμμίσει και να μεταφράσει την κραυγή των Ελλήνων, που είναι όχι μόνον κραυγή πόνου και ανησυχίας για το αύριο, αλλά και κραυγή απογνώσεως»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου