Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

«Δώστε κίνητρα και ελπίδα στο λαό», γράφει σε επιστολή του στον πρωθυπουργό ο μητροπολίτης Κυθήρων


Ο μητροπολίτης Κυθήρων, Σεραφείμ, έστειλε επιστολή στον πρωθυπουργό κάνοντας λόγο για βαριά φορολογία.

Επιστολή στον πρωθυπουργό έστειλε ο μητροπολίτης Κυθήρων Σεραφείμ, ο οποίος κάνει λόγο για βαριά φορολογία, τονίζοντας μάλιστα ότι εξαιτίας των μέτρων (φορολογικών, περικοπή μισθών κ.λπ.) κινδυνεύει με αποψίλωση η ύπαιθρος, ιδιαίτερα οι παραμεθόριες περιοχές και η νησιωτική Ελλάδα, ενώ ζητεί να εμποδιστεί το «διογκούμενο» κύμα μετανάστευσης.

Ειδικότερα, ο ιεράρχης ζητεί μεταξύ άλλων να ενταχθεί η περιοχή των Κυθήρων και Αντικυθήρων στις παραμεθόριες περιοχές και τονίζει: «Λόγω των βαρέων και αβαστάκτων φορολογιών στους μισθούς, τις συντάξεις και τα επιδόματα των μισθωτών και των συνταξιούχων, καθώς επίσης και λόγω των συμπτύξεων Οργανισμών και Υπηρεσιών, απολύσεων και μεταθέσεων, ως και της απειλής της εφεδρίας, απειλείται με μεγάλη συρρίκνωση η ύπαιθρος νησιωτική χώρα και προ των πυλών ευρίσκεται το κύμα των μεταναστεύσεων νέων ανθρώπων και οικογενειών εις την αλλοδαπήν».

Επίσης τονίζει: «Τα νησιά μας, τα Κύθηρα και Αντικύθηρα, έχουν μείνει ήδη χωρίς την από Πειραιά - Κύθηρα - Αντικύθηρα - Κρήτη ναυσιπλοϊκή των συγκοινωνία, λόγω του ότι το F/E πλοίο ΒΙΤΣΕΝΤΖΟΣ ΚΟΡΝΑΡΟΣ ''έδεσε'' στον Πειραιά, επειδή καθυστερούν οι οφειλόμενες σχετικές επιδοτήσεις για τις άγονες γραμμές και έτσι παρακωλύεται η διά θαλάσσης συγκοινωνία μας με το πρώτο λιμάνι της πατρίδος μας, τον Πειραιά και με την Κρήτη». Και καταλήγει: «SOS Παρακαλούμε θερμότατα να θέσετε αυθωρεί και παραχρήμα τέρμα στην βαρειά και ασήκωτη φορολογία. Εκτελώντας ρόλον κυματοθραύστου εμποδίσατε εδώ και τώρα το διογκωμένο κύμα των μεταναστεύσεων. Δώσετε κίνητρα και ελπίδα στο λαό μας που μοχθεί, την αγροτιά μας, τους μικρο-μεσαίους επιχειρηματίες, στους ανθρώπους του μόχθου των ακριτικών και παραμεθορίων περιοχών μας. Η πατρίδα μας κινδυνεύει σοβαρά. Ένας άλλος φοβερός πόλεμος, ο οικονομικός, την βομβαρδίζει καθημερινά. Σπεύσατε».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου