Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2011

Έλληνας γύρισε ταινία στην Αργεντινή με 150 συγγενείς του!






Μόνο Έλληνας θα μπορούσε να το σκεφτεί αυτό και να το πραγματοποιήσειΜια ταινία λοιπόν αλλιώτικη από τις άλλες σκέφτηκε και υλοποίησε ο ιδιοκτήτης της εταιρίας Θεματική Εστίαση ΑΕ Γιάννης Αδάμης

Η ταινία με τίτλο «ο Ταξιδιώτης», σε σενάριο του ίδιου του Γιάννη Αδάμη,θα προβληθεί για μια μόνο μέρα του Οκτώβρη στο ATHENS MALL, στην αίθουσα VMAX , όπου και οι 150 «ηθοποιοί» που εμφανίζονται στην ταινία είναι συγγενείς, φίλοι, επιχειρηματίες, γιατροί, δικηγόροι, όλοι γνωστοί του Γιάννη Αδάμη, που όμως...δεν είχαν ξαναδεί κάμερα!

Στα εστιατόρια του Γιάννη Αδάμη γυρίστηκαν όλες οι σκηνές της ταινίας, ενώ χορηγός της ήταν η Θεματική Εστίαση ΑΕ (Beer AcademyΧαλανδρίου, Dali, Αρχαίων Γεύσεις)

''Μπορεί ένας επιτυχηµένος επιχειρηµατίας να αφήσει κατά µέρος τις µπίζνες και να κάνει πράξη ένα όνειρο ζωής; Είναι αποδεκτή από το σινεφίλ κοινό µια επαγγελµατικών προδιαγραφών ταινία ενός ερασιτέχνη δηµιουργού, ο οποίος δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τις σκηνοθετικές δουλειές των καταξιωµένων; Ο Γιάννης Αδάµης µάς αποδεικνύει ότι µπορεί. Ίσως ο Γιάννης Αδάµης να µην έχει καταχωριστεί ακόµη στο πάνθεον των Ελλήνων σεναριογράφων ή ηθοποιών· ωστόσο οι φίλοι τού καλού φαγητού, της µπίρας και της νυχτερινής διασκέδασης –και όχι µόνον– τον γνωρίζουν ήδη από παλιά: πρόκειται για τον πρόεδρο της εταιρείας που αναπτύσσει τα franchises Αρχαίων Γεύσεις και Beer Academy και φυσικά για τον ιδιοκτήτη του ρεστοράν Dali στη λεωφόρο Κηφισίας.''Τι πραγµατεύεται η ταινία; Ποια είναι η υπόθεσή της;



Γ.Αδ.: Το θέµα της κωµωδίας –γιατί περί κωµωδίας πρόκειται– Ο ταξιδιώτης, είναι αυτό που κάθε πενηντάρης ονειρεύεται. Πρόκειται για την ιστορία ενός επιτυχηµένου άντρα, του Γιάννη, ο οποίος διανύει την έκτη δεκαετία της ζωής του. Σε µια κρίση ηλικίας σκέφτεται ότι πρέπει να αφήσει χώρο στα παιδιά του, καθώς η γυναίκα του δεν είναι το πρώτο ενδιαφέρον του, ενώ παράλληλα αισθάνεται ότι είναι χωµένος βαθιά σε µια ρουτίνα.

Κάποια στιγµή, λόγω ενός προβλήµατος υγείας (πάσχει από µία σπάνια ασθένεια η οποία ονοµάζεται καβλώδης µονοπυρήνωση: ένα σπυρί στο κούτελο που συνεχώς µεγαλώνει και ο ήρωας το αντιµετωπίζει θεραπευτικά ταξιδεύοντας) µε τη σύσταση του γιατρού του ξεκινά ένα ατέλειωτο ταξίδι, στη διάρκεια του οποίου συµβαίνουν απίστευτα γεγονότα. Είναι µια οδύσσεια ουσιαστικά αυτό το έργο, µιας και ο άνθρωπος αυτός ταξιδεύει συνεχώς επί σαράντα χρόνια. Χωρίζει, ερωτεύεται, απογοητεύεται, παθαίνει κατάθλιψη, γνωρίζει γυναίκες, αλλά δεν σταµατά να ταξιδεύει σε όλο τον κόσµο, επισκέπτεται πάνω από εκατό χώρες, µε ένα πολύ ιδιαίτερο µεταφορικό µέσο, µια µηχανή trike. Μέσα από πολλές ανατροπές φτάνουµε να βλέπουµε τον ήρωα πλέον ενενήντα χρόνων, σε ένα γηροκοµείο το έτος 2050. Το τέλος θα µου επιτρέψετε να µη σας το αποκαλύψω.


Η ταινία προβλήθηκε µία φορά για χίλια άτοµα, φίλους, στις 2 Οκτωβρίου στο The Mall, που ήταν και η επέτειος του γάµου του. Να σηµειώσω ότι είναι µια παγκοσµίως µοναδική ταινία, γιατί από όσο γνωρίζω δεν έχει ξαναγίνει κάτι ανάλογο.

Υ.Γ.  Συγχαρητήρια και μακάρι να γίνουν και άλλες παρόμοιες ''τρέλες''.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου