Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011

Στοιχεία του αίματος.


Ουδετερόφιλα


Αυτό το κοκκιοκυττάρων έχει πολύ μικρό κόκκο -χρώση φως (τα κοκκία είναι πολύ δύσκολο να δούμε). Ο πυρήνας είναι συχνά πολυ-λοβωτός με λοβούς που συνδέονται με λεπτές πτυχές του πυρηνικού υλικού. Αυτά τα κύτταρα είναι ικανά να φαγωκυττώνουν ξένα κύτταρα, τοξίνες, και τους ιούς.
Κατά τη λήψη διαφορικού αριθμού λευκών αιμοσφαιρίων του αίματος κανονικά, αυτό το είδος των κυττάρων είναι το πιο πολυάριθμο. Τα ουδετερόφιλα  αντιπροσωπεύουν το 50-70% όλων των λευκοκυττάρων. Εάν ο αριθμός υπερβαίνει το ποσό αυτό, η αιτία είναι συνήθως οφείλεται σε οξεία λοίμωξη, όπως η σκωληκοειδίτιδα, ευλογιά ή ρευματικός πυρετός. Εάν ο αριθμός είναι σημαντικά λιγότερο, μπορεί να οφείλεται σε ιογενή λοίμωξη, όπως η γρίπη, ηπατίτιδα,  ερυθρά.







Ηωσινόφιλα


Αυτό το κοκκιοκύτταρο έχει μεγάλους κόκκους (Α) που είναι οξεόφιλοι και εμφανίζονται ροζ (ή κόκκινο) στο πλακάκι. Σ΄αυτή τη μικρογραφία ήταν το χρώμα είναι ενισχυμένο για να τονίσει αυτό το χαρακτηριστικό. Ο πυρήνας έχει συχνά δύο λοβούς που συνδέονται με μια μπάντα του πυρηνικού υλικού.(Μήπως μοιάζει με ένα δέκτη τηλέφωνο;) Τα κοκκία περιέχουν πεπτικά ένζυμα που είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικά κατά των παρασιτικών σκουληκιών στις προνύμφια τους μορφή. Αυτά τα κύτταρα φαγοκυτταρώνουν τα γερασμένα επίσης αντιγονοαντισωματικά συγκροτήματα.
Τα κύτταρα αυτά αντιπροσωπεύουν λιγότερο από το 5% του WBC του. Οι αυξήσεις που υπερβαίνουν το ποσό αυτό μπορεί να οφείλονται σε παρασιτικές ασθένειες, βρογχικό άσθμα ή αλλεργική ρινίτιδα. Εωσινοπενία μπορεί να συμβεί όταν το σώμα είναι καταπονημένο.






Βασεοφίλα



Τα βασεόφιλα κοκκία σε αυτό το κελί είναι μεγάλα, σε βαθύ μπλε λεκέ σε μοβ, και συχνά είναι τόσο πολυάριθμα που  αποκρύπτονται από τον πυρήνα. Αυτά τα κοκκία περιέχουν ισταμίνη (αγγειοδιαστολή προκαλεί) και ηπαρίνη (αντιπηκτικό).
Σε μια διαφορικού αριθμού λευκών αιμοσφαιρίων τα βλέπουμε σπάνια αυτά δεδομένου ότι αντιπροσωπεύουν λιγότερο από το 1% όλων των λευκοκυττάρων.Εάν ο αριθμός των, έδειξε έναν ασυνήθιστα υψηλό αριθμό των κυττάρων αυτών, η αιτία μπορεί να είναι.αιμολυτική αναιμία ή ευλογιά κοτόπουλο .







ΛΕΜΦΟΚΥΤΤΑΡΑ


Τα λεμφοκύτταρα είναι ένα agranular κυττάρων με πολύ σαφή κυτταρόπλασμα που λεκέδες γαλάζιο. Ο πυρήνας τους είναι πολύ μεγάλος για το μέγεθος του κυττάρου και οι λεκέδες σκούρο μωβ. (Σημειώστε ότι ο πυρήνας γεμίζει σχεδόν το κύτταρο αφήνοντας ένα πολύ λεπτό χείλος του κυτταρόπλασμα.) Αυτό το κύτταρο είναι πολύ μικρότερο από τα τρεια κοκκιοκύτταρα (τα οποία είναι όλα περίπου το ίδιο μέγεθος). Τα κύτταρα αυτά παίζουν σημαντικό ρόλο στην ανοσολογική απάντηση μας. Τα Τ-λεμφοκύτταρα ενεργούν κατά του ιού μολυσμένα κύτταρα και τα κύτταρα του όγκου. Τα Β-λεμφοκύτταρα παράγουν αντισώματα.
Αυτή είναι η δεύτερη πολυπληθέστερη ομάς των λευκοκυττάρων, αντιπροσωπεύοντας το 25-35% των κυττάρων που καταμετρήθηκε σε μια διαφορικού αριθμού WBC. Όταν ο αριθμός των κυττάρων αυτών υπερβαίνει το κανονικό ποσό, το ένα θα είναι ύποπτος λοιμώδης μονοπυρήνωση ή μια χρόνια λοίμωξη. Οι ασθενείς με AIDS παρακολουθήστε προσεκτικά τα Τ-κύτταρα, το επίπεδό τους, αποτελεί δείκτη της δραστηριότητας του ιού του AIDS ».







Μονοκυττάρα



Αυτό το κύτταρο είναι το μεγαλύτερο από τα λευκοκύτταρα και είναι agranular. Ο πυρήνας είναι πιο συχνά "U" ή έχει σχήμα φασολιού? Το κυτταρόπλασμα είναι άφθονο και γαλάζια (πιο μπλε από αυτό μικρογραφία απεικονίζει). Αυτά τα κύτταρα αφήνουν την κυκλοφορία του αίματος (diapedesis) να γίνουν τα μακροφάγα. Ως μονοκύτταρα ή μακροφάγα, τα κύτταρα αυτά είναι φαγοκυτταρική και να υπερασπίσει τον οργανισμό από ιούς και βακτήρια.
Τα κύτταρα αυτά αντιπροσωπεύουν το 3-9% του συνόλου των λευκοκυττάρων. Σε ανθρώπους με ελονοσία, ενδοκαρδίτιδα, ο τυφοειδής πυρετός, και Rocky Mountain spotted πυρετός, μονοκύτταρα αύξηση του αριθμού.







ΕΡΥΘΡΟΚΥΤΤΑΡΑ



Τα κύτταρα φόντο σε αυτή μικρογραφία είναι ερυθροκύτταρα (ερυθρά αιμοσφαίρια). Αυτά τα κύτταρα είναι μη εμπύρηνα, αμφίκοιλος δίσκοι που γεμίζουν με την αιμοσφαιρίνη. Η πρωταρχική λειτουργία αυτών των κυττάρων είναι να μεταφέρει οξυγόνο από τους πνεύμονες στα κύτταρα του σώματος.
Γυναίκα που έχουν συνήθως 4 - 5.000.000 ερυθροκύτταρα ανά κυβικό χιλιοστό αίματος, οι άνδρες έχουν 5 με 6.000.000. Αν αυτός ο αριθμός είναι σημαντικά υψηλότερος, πολυκυτταραιμία μπορεί να είναι η αιτία. Αν ο αριθμός είναι σημαντικά μικρότερο, το άτομο έχει αναιμία.




Η δρεπανοκυτταρική αναιμία είναι μια κληρονομική πάθηση που οδηγεί σε ορισμένες ερυθροκύτταρα είναι ακατάλληλο. Το γονίδιο για την πάθηση αυτή προκαλεί η αιμοσφαιρίνη να είναι σωστά σχηματισμένο, το οποίο με τη σειρά της προκαλεί κάποια ερυθροκύτταρα να αναλάβει ένα σχήμα ημισελήνου. Αυτά τα κύτταρα δεν είναι σε θέση να μεταφέρουν επαρκείς ποσότητες οξυγόνου στα κύτταρα.







Θρομβοκυττάρα - ΑΙΜΟΠΕΤΑΛΙΑ




Τα αιμοπετάλια, που είναι τμήματα των κυττάρων, φαίνεται δίπλα από το "Τ" . (Πολλά από τις άλλες μικρογραφίες σε αυτή τη σελίδα τους περιέχουν επίσης.) Τα αιμοπετάλια είναι σημαντικά για τη σωστή πήξη του αίματος.
Κάθε κυβικό χιλιοστό αίματος θα πρέπει να περιλαμβάνει 250.000 έως 500.000 από αυτά. Αν ο αριθμός είναι πάρα πολύ υψηλός, αυθόρμητη πήξη μπορεί να συμβεί. Αν ο αριθμός είναι πάρα πολύ χαμηλός, πήξη μπορεί να μην εμφανιστεί όταν είναι απαραίτητο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου