Πέμπτη 12 Μαΐου 2011

Καζάνι που βράζει η Αθήνα



Καζάνι που βράζει θυμίζει η Αθήνα μετά τα τελευταία δραματικά γεγονότα με τη δολοφονία του άτυχου 44χρονου από αλλοδαπούς στη Γ’ Σεπτεμβρίου αλλά και τα αιματηρά επεισόδια στις χθεσινές πορείες που άφησαν έναν διαδηλωτή να χαροπαλεύει.
Εδώ και δύο 24ωρα κόσμος βρίσκεται συνεχώς στο σημείο όπου έπεσε νεκρός ο Μανόλης Καντάρης και το κλίμα είναι πολύ τεταμένο. Όλοι εκφράζουν την οργή τους για το φριχτό έγκλημα ενώ η επωδός είναι η ίδια: Μας διώχνουν από την....
πόλη μας, φοβόμαστε να κυκλοφορήσουμε… Σήμερα στις 16:30 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί πορεία με κεριά και τρισάγιο στη μνήμη του αδικοχαμένου Μανώλη, στο σημείο όπου δολοφονήθηκε.
Ένταση επικράτησε νωρίτερα το απόγευμα της Πέμπτης μπροστά από το δημαρχείο, στην πλατεία Κοτζιά, όταν μέλη ακροδεξιών οργανώσεων πέταξαν μολότοφ, ενώ στην Αθηνάς κυνήγησαν μετανάστες στα γύρω στενά.
Κλειστές παραμένουν οι: 3ης Σεπτεμβρίου από Ομόνοια, Μάρνη, Ηπείρου, Ιουλιανού, Πανεπιστήμιου από το ύψος της Πατησιών και Πειραιώς από το ύψος της Σωκράτους.
Κλειστός θα παραμείνει ο σταθμός του ΜΕΤΡΟ στο Πανεπιστήμιο, μέχρι την ολοκλήρωση όλων των διαδηλώσεων.
Xθες τη νύχτα άγνωστοι σκότωσαν με μαχαίρια έναν αλλοδαπό, υπήκοο Μπαγκλαντές, στη διασταύρωση των οδών Στρατηγού Καλάρη και Κωνσταντινίδη, στα Κάτω Πατήσια. Τα κίνητρα της δολοφονίας δεν έχουν εξακριβωθεί, αλλά σύμφωνα με αξιωματικούς της αστυνομίας ερευνάται και το ενδεχόμενο ρατσιστικής επίθεσης, με βάση κάποιες μαρτυρίες ότι οι δράστες μιλούσαν ελληνικά.
Την ίδια ώρα, ένταση επικρατεί και για τα χθεσινά σοβαρά επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας και τον βίαιο τραυματισμό διαδηλωτών, ειδικά του 31χρονου Γιάννη Καυκά που χαροπαλεύει στο νοσοκομείο.
Σε διαθεσιμότητα 4 αστυνομικοί για βάναυση συμπεριφορά σεδιαδηλωτές
Στο μεταξύ, σύμφωνα με ανακοίνωση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ., η οποία εκδόθηκε λίγο μετά τις 2.00 το μεσημέρι, από την έρευνα που διενεργήθηκε, διαπιστώθηκαν τα στοιχεία των τριών αστυνομικών των ΜΑΤ, που εμφανίζονται σε βίντεο να κτυπούν πεσμένο στο οδόστρωμα διαδηλωτή, κατά τα χθεσινά επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας. Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση της Αστυνομίας οι συγκεκριμένοι αστυνομικοί «επιδεικνύουν βάναυση συμπεριφορά σε βάρος πολίτη». Οι τρεις αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Αποκατάστασης Τάξης τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, όπως και ο επικεφαλής αξιωματικός της διμοιρίας τους, ενώ διενεργείται προανάκριση σχετικά με το περιστατικό.
Δεύτερη έρευνα γίνεται και για τον άγριο ξυλοδαρμό διαδηλωτή, που απεικονίζεται σε βίντεο, το οποίο έχει δει το φως της δημοσιότητας, ενώ στο μικροσκόπιο έχουν τεθεί όλες οι περιπτώσεις διακομιδής τραυματιών στο νοσοκομείο για να διακριβωθούν οι συνθήκες, υπό τις οποίες τραυματίσθηκαν.
Ένα από τα σημεία που στρέφεται η έρευνα της ΕΛΑΣ είναι να προσδιορισθούν οι ευθύνες των επικεφαλής των αστυνομικών οι οποίοι, όπως τουλάχιστον λένε ανώτατοι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ, «ενώ φαίνεται να ενημέρωσαν αρχικά ότι δέχονται επίθεση με μολότοφ και πέτρες από ομάδα διαδηλωτών δεν είπαν οτιδήποτε για την δική τους … αντεπίθεση, τον ξυλοδαρμό των νεαρών και την ύπαρξη τραυματιών» .

Νέος κύκλος βίας
Την ίδια ώρα η ηγεσία της ΕΛΑΣ και το υπουργείου Προστασίας του Πολίτη φοβούνται νέο κύκλο σοβαρών επεισοδίων στο κέντρο της Αθήνας, κατά τα συλλαλητήρια διαμαρτυρίας, σήμερα Πέμπτη, γι’ αυτό και έχει ζητηθεί γενική επιφυλακή των αστυνομικών δυνάμεων.
Ανακοίνωση του νοσοκομείου Νικαίας για τον 30χρονοΟ τραυματίας εξακολουθεί να νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας διασωληνωμένος υπό καταστολή και μηχανικό αερισμό, αναφέρει ανακοίνωση του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Νίκαιας που υπογράφει ο διοικητής του νοσοκομείου κ. Χρήστος Ρέσσος και εξεδόθη πριν από λίγο.
Ειδικότερα σχετικά με την κατάσταση υγείας του 30χρονου φοιτητή επισημαίνονται τα εξής:
«Η μετεγχειρητική κλινική εικόνα είναι αμετάβλητη.
Η δεύτερη μετεγχειρητική αξονική τομογραφία εγκεφάλου, στην οποία υπεβλήθη ο τραυματίας σήμερα το πρωί, εμφανίζει εμμονή του ήπιου μετατραυματικού εγκεφαλικού οιδήματος, όπως επίσης και παρουσία λίγων αιματηρών στοιχείων στην περιοχή του αφαιρεθέντος αιματώματος.
Συνεχίζεται η συντηρητική αγωγή και θα γίνει επανέλεγχος με νέα αξονική τομογραφία.
Στο νοσοκομείο επίσης νοσηλεύονται άλλοι 4 προσκομισθέντες τραυματίες, που η γενική τους κατάσταση δεν εμπνέει ιδιαίτερη ανησυχία».
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την επίθεση των ΜΑΤ στην απεργιακή διαδήλωση, διοργανώνουν πρωτοβάθμια σωματεία και πολλές οργανώσεις της Αριστεράς, στις 18:00 στα Προπύλαια.
Στη διαδήλωση δήλωσαν ότι θα συμμετέχουν οι: ΑΚΟΑ, Αντιεξουσιαστική Κίνηση, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΑΡΑΝ, Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα, ΚΚΕ-ΜΛ, ΚΟΚΚΙΝΟ, ΝΑΡ – Νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση, Νεολαία Συνασπισμού, Ξεκίνημα, ΟΚΔΕ, ΟΚΔΕ – Σπάρτακος, Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής, ΣΕΚ.
Σε ανακοίνωσή του για τη σημερινή συγκέντρωση, ο ΣΥΝ αναφέρει: “Καλούμε τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους συνταξιούχους, τις νέες και τους νέους στη διαδήλωση διαμαρτυρίας ενάντια στην αστυνομική και κυβερνητική καταστολή, που οργανώνεται από αριστερές οργανώσεις, συνδικάτα και κοινωνικά κινήματα σήμερα στις 6 μ.μ. στα Προπύλαια“.
Υπό κατάληψη τελεί το κεντρικό κτίριο του Πανεπιστήμιου Αθηνών, από ομάδα αναρχικών, οι οποίοι σύμφωνα με πληροφορίες θα οργανώσουν διαδήλωση, με αφορμή το χθεσινό τραυματισμό του νεαρού στην πορεία της ΓΣΕΕ. Όπως είπαν οργανωτές της εκδήλωσης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η πορεία μάλλον θα γίνει τις απογευματινές ώρες, σε ένδειξη διαμαρτυρίας κατά της αστυνομικής βίας, για τον τραυματισμό του νεαρού που νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση. Στον προαύλιο χώρο του Πανεπιστημίου, μέλη της οργανωτικής επιτροπής των καταληψιών έχουν τοποθετήσει στερεοφωνικό και αναμεταδίδουν μουσική, ως κάλεσμα προς τους διερχομένους. 
πηγή - anti-ntp.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου