Δευτέρα 9 Μαΐου 2011

Το μεγαλείο σου Παναθηναϊκέ!



Η ιστορία συνεχίζεται!.. Να ’μαστε πάλι στην κορυφή της Ευρώπης. Να ’μαστε πάλι, εμείς που πανηγυρίζουμε στους δρόμους της Βαρκελώνης, στις ράμπλες, αλλά και στην Αθήνα, και όπου υπάρχει ελληνική καρδιά.
Ο Παναθηναϊκός νίκησε τη Μακάμπι με 78-70 και πρόσθεσε άλλο ένα αστέρι στον "πράσινο" ουρανό της Ευρώπης. Ο Παναθηναϊκός και το μπάσκετ, πιστοί στα ραντεβού τους με την ιστορία, ξεπέρασαν το εμπόδιο μιας πραγματικά μεγάλης ομάδας, που πάλεψε από την αρχή ως το τέλος, που δεν λύγισε παρά μόνο όταν ήχησε το τελευταίο σφύριγμα από τη γραμματεία. Κι η αξία του νικημένου, δίνει δόξα στον νικητή.
Ο Διαμαντίδης αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης, αλλά ήταν λιγότερο πολύτιμος ο Μπατίστ, που έβαλε στα καλάθια τους αντιπάλους, ή ο Σάτο που ξεκόλλησε την επίθεση με τα απανωτά τρίποντα; Ή μήπως δεν πρόσφερε πόντους και υπηρεσίες ο Νίκολας;
Ο Ομπράντοβιτς με αλλαγές χάντμπολ, με ηρεμία, με το μοναδικό του μαεστρικό κοουτσάρισμα, "εξαφάνισε" τον Πάργκο, έκοψε στα δύο τη Μακάμπι. Κι ο Παναθηναϊκός νίκησε, γιατί είναι ΟΜΑΔΑ. Συγνώμη, γράψτε λάθος: δεν είναι ΟΜΑΔΑ. Είναι ΟΜΑΔΑΡΑ!!!

Τα δεκάλεπτα: 15-22, 30-33, 43-54, 70-78.
ΜΑΚΑΜΠΙ (Μπλατ): Πάργκο 12, Χέντριξ, Μπλου 14 (3), Ελιάχου 12, Πνίνι 8 (2), Μπουρστέιν, Έιντσον 17 (2), Μάτσβαν 3, Σχορτσιανίτης 3.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ομπράντοβιτς): Τέπιτς, Μάριτς 2, Περπέρογλου 2, Μπατίστ 18, Φώτσης 5, Σάτο 13 (3), Νίκολας 14 (2), Τσαρτσαρής, Διαμαντίδης 16 (1), Βουγιούκας 4, Καλάθης 4, Καϊμακόγλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου