Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011

Η Εθνική παρά το κακό τρίτο δεκάλεπτο δεν "λύγισε" απέναντι στην Σλοβενία και πήρε τη νίκη με 69-60.


Η ομάδα του Ηλία Ζούρου μπήκε εξαιρετικά στο ματς και για ένα ημίχρονο ήταν η απόλυτη κυρίαρχος. Με σωστό προσανατολισμό στην επίθεση και άμυνα να δαγκώνει οι Έλληνες διεθνείς έφτασαν να προηγούνται ακόμα και με 15 πόντους στα μέσα της δεύτερης περιόδου. Σε αυτό συντέλεσε και η αστοχία των Σλοβένων οι οποίοι στο ημίχρονο είχαν 1 στα 12 τρίποντα.
 
Στο τρίτο δεκάλεπτο, όμως, η εικόνα άρχισε σταδιακά να αλλάζει. Ο Μπέγκιτς έδωσε τα ριμπάουντ στους Σλοβένους, ο Λάκοβιτς πέτυχε κάποια τρίποντα ψυχολογίας και η Εθνική έχασε την ενέργεια που έβγαζε στην επίθεση. Αποτέλεσμα αυτού ήταν η Σλοβενία όχι μόνο να καλύψει την διαφορά αλλά να πάρει και το προβάδισμα στο τέλος της περιόδου με 46-44.
 
Στο τελευταίο δεκάλεπτο οι δύο ομάδες πήγαιναν χέρι-χέρι στο σκορ με συνεχόμενα εύστοχα τρίποντα, ωστόσο όταν η μπάλα άρχισε να βαραίνει μίλησε ο Νίκος Ζήσης. Δύο τρίποντα του γκαρντ της Σιένα και άλλο ένα από τον Αντώνη Φώτση έγειραν οριστικά την πλάστιγγα υπέρ του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, το οποίου βρίσκεται πλέον μία νίκη μακριά από την πρόκριση στις 8 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης.
 
Κορυφαίος παίκτης της αναμέτρησης ήταν ο Ζήσης που... σταμάτησε στους 19 πόντους, ενώ από την Σλοβενία ο Γιάκα Λάκοβιτς σημείωσε 14 και ακολούθησαν οι Ζόραν Ντράγκιτς και Λόρμπεκ με 10.
 
Τα δεκάλεπτα: 13-18, 25-37, 46-44, 60-69.
 
Σλοβενία (Μάλκοβιτς): Σλόκαρ, Λάκοβιτς 14(3), Όζμπολτ 3(1), Σμόντις 5(1), Ούντριχ, Μούριτς 1, Γκ. Ντράγκιτς 9, Γιαγκότνικ, Ζ. Ντράγκιτς 10, Μπέγκιτς 8, Λόρμπεκ 10(1).
 
Ελλάδα (Ζούρος): Ξανθόπουλος, Μπουρούσης 8, Ζήσης 19(3), Βασιλειάδης 5(1), Καλάθης 7(1), Φώτσης 7(1), Παπανικολάου 6(2), Μαυροειδής 2, Μπράμος 7(1), Κουφός 6, Καϊμακόγλου 2.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου