Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011

Υπ' ατμόν 900 φορείς και 70.000 υπάλληλοι











Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΦΡΑΓΚΟΥ




Ζοφερό διαγράφεται το μέλλον τουλάχιστον 900 δημοσίων φορέων και των περίπου 70.000 υπαλλήλων που υπηρετούν σ’ αυτούς καθώς η κυβέρνηση παραδίδει τις τύχες τους στα χέρια των τροϊκανών. Για την ακρίβεια στην εταιρεία που θα επιλέξουν οι διεθνείς πιστωτές μας προκειμένου να προχωρήσουν με διαδικασίες - εξπρές οι αποκρατικοποιήσεις και η συρρίκνωση του αριθμού των μισθοδοτούμενων από τον κρατικό κορβανά.

Η εξέλιξη θεωρείται… φυσιολογική, αφού η ανάλογη προσπάθεια που υποτίθεται ότι διενεργούσε η κυβέρνηση, μέσω της «Κοινωνίας της Πληροφορίας Α.Ε.», για την πρόσληψη συμβούλων αποκρατικοποιήσεων απέτυχε οικτρά.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που είχε ανακοινωθεί, η επιλογή των συγκεκριμένων συμβούλων έπρεπε να έχει γίνει μέσα το καλοκαίρι. Αλλά φευ!

Για μια ακόμη φορά θριάμβευσε η ελληνική πασοκική «κουτοπονηριά» που άφησε τα πράγματα να φτάσουν στο «και πέντε», παρά τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει για κλείσιμο, συγχώνευση ή πώληση των περισσοτέρων επιζήμιων και μη δημοσίων Οργανισμών.

Ετσι για τους διεθνείς πιστωτές μας μονόδρομος ήταν να επιβάλουν και την εταιρεία που θα αναλάβει το «ξεκαθάρισμα» των παραπάνω φορέων.

Πρόκειται για εταιρεία που έχει πολύ ενεργό ρόλο στις αποκρατικοποιήσεις των δημοσίων επιχειρήσεων της πάλαι ποτέ Ανατολικής Γερμανίας και διαθέτει ανάλογη εμπειρία για την ολοκλήρωση, χωρίς συναισθηματισμούς, της πώλησης σε εξευτελιστικά χαμηλές τιμές δεκάδων παραγωγικών μονάδων, εξανδραποδίζοντας το προσωπικό τους.

Η Τρόικα, ως γνωστόν, έχει διαμηνύσει σε όλους τους τόνους ότι δεν υπάρχουν πλέον χρονικά περιθώρια, μετά την παρέλευση 15 μηνών από την υπογραφή του Μνημονίου, για περαιτέρω καθυστέρηση στη μείωση του μεγέθους και κυρίως του κόστους του δημοσίου τομέα.

Οπως τόνιζαν μάλιστα χαρακτηριστικά… «η διαδικασία θα προχωρήσει με κάθε τίμημα», υπονοώντας ότι ακόμη και υγιείς φορείς μπορεί να πωληθούν αντί «πινακίου φακής». Και βέβαια τα χρήματα που θα προέλθουν από την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας δεν θα μπουν στα κρατικά ταμεία, αλλά στις τσέπες των δανειστών μας.

Ουσιαστικά δηλαδή, με την ανάληψη δράσης από τους συμβούλους της εν λόγω ξενόφερτης εταιρείας θα αρχίσει η εκχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας που θα οδηγήσει στην πλήρη διάλυση του παραγωγικού ιστού και τον αφελληνισμό, έναντι σχεδόν μηδαμινού αντιτίμου των σπουδαιότερων δημοσίων επιχειρήσεων.

Το παράδειγμα του ΟΠΑΠ, που έφερε στη ΔΕΘ ο πρόεδρος της Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς, για τα πενιχρά οφέλη που θα έχει η ελληνική Οικονομία από το ξεπούλημα κερδοφόρων φορέων, είναι χαρακτηριστικό.

Φυσικά, οι μεγάλοι ζημιωμένοι θα είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι όσων Υπηρεσιών «λεηλατηθούν» στο όνομα του Μνημονίου υποδούλωσης της Ελλάδας στην τριπλή συμμαχία ΔΝΤ – ΕΚΤ και Ε.Ε.







http://www.adesmeytos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου