Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

Καρβέλι και γάλα κατέθεσε η Λιάνα Κανέλλη




Το… καλάθι της νοικοκυράς μετέφερε στο βήμα της Βουλής η Λ. Κανέλλη, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να καταδείξει τη δεινή οικονομική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι πολίτες από τη χωρίς σταματημό μείωση των εισοδημάτων τους.

Η βουλευτής του ΚΚΕ ανέβηκε στο βήμα για να μιλήσει επί της τροπολογίας για το τέλος ακίνητης περιουσίας που θα επιβληθεί μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, κρατώντας στο ένα της χέρι μια σακούλα στην οποία είχε μια φραντζόλα ψωμί και ένα μπουκάλι γάλα και στο άλλο έναν λογαριασμό της ΔΕΗ από μια τετραμελή οικογένεια.

Λ. ΚΑΝΕΛΛΗ: 0,60 ευρώ έχει η φραντζόλα το ψωμί και 2 ευρώ το μπουκάλι με το γάλα, μια τετραμελής οικογένεια θέλει 73 ευρώ τον μήνα, 950 τον χρόνο μόνο για γάλα και ψωμί... Εκεί μας φτάσατε... Θα κρεμαστείτε σε ιστορικό και πολιτικό πάσσαλο…

Η κίνηση της βουλευτού του ΚΚΕ προκάλεσε αντιδράσεις στην αίθουσα της Ολομέλειας. «Στα δύσκολα το γάλα ζεσταίνεται και γίνεται παπάρα», ακούστηκε να λέει κάποιος βουλευτής, ενώ ο προεδρεύων Ευ. Αργύρης τής υπενθύμισε ότι βρίσκεται στη Βουλή.

ΕΥ. ΑΡΓΥΡΗΣ: Κυρία Κανέλλη, σας παρακαλώ δεν επιτρέπεται αυτό που κάνετε. Τι θέλετε να φέρω κι εγώ τα κοτόπουλα;

Λ. ΚΑΝΕΛΛΗ: Γιατί, σας χαλάω το ντεκόρ; Αυτή είναι η πραγματικότητα και πρέπει να τη δούμε…

Ολοκληρώνοντας την ομιλία της και πριν κατέβει από το βήμα, η Λ. Κανέλλη ζήτησε να διανεμηθεί το ψωμί στους βουλευτές, καθώς –όπως είπε– κάνει καλό στην οστεοπόρωση, έχει και βιταμίνες και δεν πρέπει να πάει χαμένο. «Στις εποχές που ζούμε, καλά είναι και τα ψίχουλα», είπε, ζητώντας να κατατεθούν το γάλα και το ψωμί στα πρακτικά. «Να πάρετε το ψωμί, δεν κατατίθενται αντικείμενα στα πρακτικά», ανέφερε ο Ευ. Αργύρης.




Ο.Π.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου