Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

ΡΩΣΙΑ: ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΘΗΚΕ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ




Tην παραίτησή του υπέβαλε ο Ρώσος υπουργός Οικονομικών Αλεξέι Κούντριν, αφότου δήλωσε ότι θα αρνείτο να υπηρετήσει σε μια κυβέρνηση υπό τον Μεντβέντεφ. «Παραιτήθηκα. Η παραίτησή μου έγινε αποδεκτή» ανέφερε ο κ. Κούντριν. Η εκπρόσωπος του Μεντβέντεφ, Ναταλία...
Τιμάκοβα, δήλωσε ότι «ο πρόεδρος της Ρωσίας υπέγραψε διάταγμα, που αφορά την παραίτηση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Οικονομικών Αλεξέι Κούντριν».



«Τέτοιες δηλώσεις μοιάζουν απρεπείς. . . και δεν μπορούν να δικαιολογηθούν κατά κανένα τρόπο. Ουδείς επικαλέστηκε ζήτημα πειθαρχίας ή υποταγής», είχε δηλώσει νωρίτερα ο Μεντβέντεφ στη διάρκεια μιας ασυνήθιστα φορτισμένης συνομιλίας κατά τη συνάντησή του με αξιωματούχους, ανάμεσα τους και ο Κούντριν, στην πόλη Ντιμίτροβγκραντ.
«Εάν, Αλεξέι Λεονίντοβιτς, διαφωνείτε με την πορεία που χαράσσει ο πρόεδρος, υπάρχει μόνο ένας δρόμος που μπορείτε να ακολουθήσετε και το γνωρίζετε: να παραιτηθείτε… Πρέπει να απαντήσετε εδώ και τώρα: Θα γράψετε επιστολή παραίτησης;», πρόσθεσε ο Μεντβέντεφ.
Η ανακοίνωση του Πούτιν το Σάββατο ότι προτίθεται να θέσει υποψηφιότητα στις προεδρικές εκλογές του 2012 μετά από τέσσερα χρόνια ως πρωθυπουργός αναμένεται να οδηγήσει το νυν πρόεδρο Μεντβέντεφ στην πρωθυπουργία.




Fimotro

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου