Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

Στο κόκκινο η Proton Bank – στα κάγκελα οι καταθέτες


Σε δεινή θέση βρίσκεται η τράπεζα του Λαυρεντιάδη, Proton Bank, δηλώνοντας αδυναμία να αποδεσμεύσει ακόμη και πενιχρές καταθέσεις. Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί στην τράπεζα η οποία μέχρι πέρυσι σχεδίαζε να αγοράσει την Αττικής και να επεκταθεί στα Βαλκάνια , είναι ότι μικροκαταθέτης πήγε στο κατάστημα της Proton στο Ηράκλειο Κρήτης…ζήτησε να κάνει ανάληψη 2.500 ευρώ από λογαριασμό, που περιείχε συνολικό ποσό 11.000 ευρώ, και τα στελέχη της τράπεζας, σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες, του είπαν ότι δεν μπορούν να του δώσουν τα χρήματα με το αστείο επιχείρημα ότι τελούν υπό τον έλεγχο της Black Rock!

Δηλαδή η διεθνής ελεγκτική Black Rock που διενεργεί έρευνες για τα θαλασσοδάνεια των δισεκατομμυρίων τα οποία έχουν δοθεί από τις ελληνικές τράπεζες , ασχολήθηκε με τα 2,5 χιλιάρικα του φουκαρά του συνταξιούχου!

Η αλήθεια είναι ότι η Proton αντιμετωπίζει χοντρό πρόβλημα ρευστότητας παρά το γεγονός ότι στις 19 Αυγούστου ο Βενιζέλος με προσωπική παρέμβαση έπεισε Εθνική, Alpha, Πειραιώς και Eurobank να μετάσχουν σε αύξηση του μ/κ κατά 50 εκατ ευρώ.

Ο Λαυρεντιάδης είναι εξαφανισμένος , η νέα διοίκηση που έχει οριστεί από την Τράπεζα της Ελλάδος δηλώνει αδυναμία να διαχειριστεί έστω και ένα ευρώ αν πρώτα δεν ολοκληρωθούν οι έλεγχοι και οι δικαστικές έρευνες για ξέπλυμα χρήματος και οι πελάτες βρίσκονται στα κάγκελα.

ΥΓ: Από τη στιγμή που έχει κηρύξει στάση πληρωμών και εξόφλησης των υποχρεώσεων της στους πελάτες τους, γιατί ο Βενιζέλος και ο Προβόπουλος δεν παρεμβαίνουν αποφασιστικά , όπως επιβάλλεται , ώστε να λύσουν τα ζητήματα ρευστότητας; Έχουν ζητήσει άραγε από τον Λαυρεντιάδη αναλυτικά στοιχεία με τον τζίρο και τις καταθέσεις της άλλης τράπεζας που έχει στο Λίχτενσταϊν η οποία είναι private bank;


www.fimotro.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου