Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

Διάλεξαν τη μέρα!Χωρίς κανένα μέσο μαζικής μεταφοράς την Πέμπτη, απεργούν και οι ιδιοκτήτες ταξί







Την «Ημέρα χωρίς Αυτοκίνητο», στους δρόμους της πρωτεύουσας θα κινούνται χιλιάδες ΙΧ καθώς οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς διάλεξαν (τυχαία;) την αυριανή ημερομηνία για να πραγματοποιήσουν 24ωρη απεργία διαμαρτυρόμενοι για το μέτρο της εργασιακής εφεδρείας.

Σήμερα Πέμπτη. 22 Σεπτεμβρίου, ως ευρωπαίοι πολίτες, οι Αθηναίοι θα έπρεπε να τιμήσουν την Πανευρωπαϊκή Ημέρας Χωρίς Αυτοκίνητο, αφήνοντας τα ΙΧ στο σπίτι τους και χρησιμοποιώντας τα Μέσα μαζικής Μεταφοράς – που συνήθως τέτοια μέρα ήταν δωρεάν για τους επιβάτες .


Αντί αυτού όμως, θα γιορτάσουν την «Ημέρα χωρίς Αστικές συγκοινωνίες», λόγω της 24 απεργίας όλων των Μέσων Μεταφοράς, και θα βγάλουν στους δρόμους της πρωτεύουσας τα αυτοκίνητα τους!

Οι ιδιοκτήτες ταξί συμπαραστέκονται στον αγώνα των εργαζομένων στα μέσα μεταφοράς, δίνοντας για άλλη μια φορά το παρόν στις κινητοποιήσεις, και ταυτόχρονα διαμαρτύρονται για τις ρυθμίσεις που περιέχει το σχέδιο νόμου που προωθεί το υπουργείο Μεταφορών σχετικά με την απελευθέρωση του επαγγέλματός τους.

Οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες θα αποφασίσουν την Πέμπτη αν θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους, με τη μορφή των επαναλαμβανόμενων 24ωρων απεργιών, ενώ οι ιδιοκτήτες ταξί θα έχουν συγκέντρωση στο κλειστό γήπεδο του Περιστερίου, στις 11 το πρωί, προκειμένου να καθορίσουν την περαιτέρω πορεία τους.

Στο χορό των κινητοποιήσεων μπαίνει την Πέμπτη και η Ένωση Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας, το ΔΣ της οποίας καλεί τα μέλη της που εργάζονται σε μονάδες εντός Αττικής να μετάσχουν στην παναττική στάση εργασίας της ΑΔΕΔΥ, από τις 12.30 έως τις 15.30. Λόγω της κινητοποιήσεις θα υπάρξουν ματαιώσεις και τροποποιήσεις πτήσεων.

www.real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου