Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

Νέο, αποτελεσματικό φάρμακο για τον διαβήτη τύπου 1

Ένα νέο φαρμακευτικό προϊόν που επινόησαν Αυστραλοί επιστήμονες, αναμένεται να βοηθήσει σημαντικά τα άτομα που πάσχουν από διαβήτη τύπου 1. Πρόκειται για εμβόλιο σε μορφή σπρέι που οι πάσχοντες θα παίρνουν με εισπνοή από τη μύτη.
Σύμφωνα με τα αυστραλιανά Μέσα Ενημέρωσης, οι επιστήμονες του Ινστιτούτου Γουόλτερ και Ελίζα Χολ της Μελβούρνης, τονίζουν πως το νέο φάρμακο έχει την ιδιότητα να περιορίζει τις αρνητικές αντιδράσεις που προκαλεί η ινσουλίνη στο ανοσοποιητικό σύστημα του οργανισμού. Η ίδια τεχνική μπορεί να χρησιμοποιηθεί, όπως υποστηρίζουν οι ερευνητές, για την αντιμετώπιση ασθενειών όπως η ρευματοειδής αρθρίτιδα και η σκλήρυνση κατά πλάκας. Το νέο φάρμακο έχει την ιδιότητα να περιορίζει τις αρνητικές αντιδράσεις που προκαλεί η ινσουλίνη στο ανοσοποιητικό σύστημα του οργανισμού.
Αξίζει να σημειωθεί ότι από το διαβήτη τύπου 1 πάσχουν περίπου 150.000 Αυστραλοί, οι οποίοι είναι υποχρεωμένοι να λαμβάνουν καθημερινά ινσουλίνη για να μπορέσει ο οργανισμός τους να μετατρέψει τη γλυκόζη (ζάχαρη) σε ενέργεια. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου