Σάββατο 4 Ιουνίου 2011

Σνομπάρουν και την παγκόσμια Ελληνική Ναυτιλία;



ΕΙΝΑΙ πια γνωστό ότι η μεγάλη ελπίδα της… καταρρέουσας Ελλάδας είναι ο ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ!.. Που όχι μόνο είναι η μεγαλύτερη πλουτοπαραγωγική μας πηγή, αλλά καλπάζει προς τα πάνω συνεχώς!..
ΠΡΟΧΘΕΣ όμως έγινε γνωστή και η άλλη πλουτοπαραγωγική μας πηγή. Η ΝΑΥΤΙΛΙΑ μας!..
***
ΣΥΜΦΩΝΑ με την Ενωση Ελλήνων Εφοπλιστών, η Εμπορική μας Ναυτιλία ώς το 2010 έφερε στην Ελλάδα συνάλλαγμα 140 δισεκατομμυρίων ευρώ!!!
…Αυτό το συνάλλαγμα ισοδυναμεί με το 50% του συνολικού μας δημόσιου χρέους!..
***
ΚΑΙ όμως!.. Το κράτος – αλαλούμ και οι ανίκανοι Ελληνες πολιτικοί έκαναν και κάνουν ό,τι μπορούν για να μένουν στο περιθώριο οι πλουτοπαραγωγικές για την Εθνική μας Οικονομία αυτές πηγές...
***
ΘΑ περιορισθώ στο πώς αντιμετωπίζεται στην Ελλάδα η Εμπορική μας Ναυτιλία…
Προ καιρού αποκάλυπτα από αυτήν εδώ τη σελίδα ότι για να επαναφέρουν την Ελληνική Σημαία στα καράβια τους οι εφοπλιστές μας, ταλαιπωρούνται με αφάνταστη γραφειοκρατία και πάνω από 40 μέρες!..
…Ενώ για να ανεβάσουν τη Σημαία λ.χ. της Μάλτας, αρκούσαν μία έως δύο μέρες, χωρίς καμία γραφειοκρατία!..
***
ΘΥΜΗΘΗΚΑ επίσης κι εκείνη τη θλιβερή ανδρεοπαπανδρεϊκή ιστορία με το ΝΑΤ.
Το Ναυτικό Απομαχικό Ταμείο, λόγω της παγκόσμιας ανάπτυξης της Ελληνικής Ναυτιλίας, υπήρξε το ισχυρότερο και πλουσιότερο Ταμείο της Ευρώπης!
Στην καταστρεπτική δεκαετία του ’80, ο λαϊκιστής Ανδρέας, κοντά στα άλλα ψηφοθηρικά του, φόρτωσε το ΝΑΤ με χιλιάδες… ορεσίβιους που δεν είδαν στη ζωή τους θάλασσα, απ’ όπου έπαιρναν… συντάξεις ως ναυτικοί!..
…Στα επόμενα χρόνια το ΝΑΤ έφθασε στα όρια της χρεοκοπίας!!!
***
ΥΠΑΡΧΟΥΝ και άλλες, αγνοημένες, πλουτοπαραγωγικές πηγές… Αλλά και αυτή η κυβέρνηση –όπως και οι άλλες– δεν κάνει τίποτε για να αναπτύξει και να αξιοποιήσει αυτές τις πηγές εσόδων.
Τόση ανικανότητα πια και τόση αθλιότητα των πολιτικών;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου