Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

Εκτός από τον Παρθενώνα τώρα θέλουν και τον … ήλιο


(Πατριδογνωσία αντιπροεδρική)
Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Die Zeit. «Μια πρόταση είναι να πάρουμε με το μέρος μας τις μεσογειακές χώρες σε μεγαλύτερο βαθμό, ώστε να στραφούν στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, για παράδειγμα, στην ηλιακή ενέργεια. Η Ελλάδα έχει πολύ περισσότερες ώρες ηλιοφάνειας το χρόνο απ’ ότι εμείς στη Γερμανία και θα μπορούσε να εξαγάγει σε μας ηλεκτρικό ρεύμα. Έτσι η ελληνική οικονομία θα διέθετε ένα ανταγωνιστικό εξαγωγικό προϊόν και μάλιστα περιζήτητο. Χωρίς παρόμοιες και άλλες αναπτυξιακές προοπτικές θα μου ήταν πολύ δύσκολο να φορτώσω στο γερμανό φορολογούμενο το τεράστιο ρίσκο ενός νέου προγράμματος».
Αναδιάρθρωση των οικονομιών του Νότου, βάσει των αναγκών της Γερμανίας.
Με τον παρά μου, …. και την κυρά μου, σε απλά ελληνικά.
Θέλουν τον Παρθενώνα και τον ήλιο. Να τους τυλίξουμε και τίποτα μελτέμια με δώρο σεισμούς για το σπίτι;
Μίλησε η πλειοψηφία των βουλευτών επί τρεις συνεχόμενες ημέρες, αλλά τις εντυπώσεις τις έκλεψαν δύο: ο Τομεάρχης Εργασίας της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Ι. Νικολόπουλος είπε ως τη μέρα που έγινε ο ανασχηματισμός, άκουσε σε κάποιον ραδιοφωνικό σταθμό έναν πολίτη να λέει: «όταν γύρισα το μεσημέρι στο σπίτι από την δουλειά και πριν καθίσουμε με τη γυναίκα και τα παιδιά μου στο τραπέζι για να φάμε, ζήτησα από όλους να κάτσουμε σε άλλες καρέκλες από αυτές που καθόμαστε συνήθως.
Το κάναμε, αλλά… οι φακές δεν έγιναν κοκκινιστό!».
Κρατήστε την φωτό γιατί σε λίγο θα είναι είδος σε ανεπάρκεια
Ο δεύτερος δεν είναι άλλος από τον Πάγκαλο. Όχι επειδή  είπε «ότι η πρώτη δημοκρατική κυβέρνηση της μεταπολίτευσης ήταν του ΠαΣοΚ το 1981», αλλά επειδή παρέμεινε ξύπνιος καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας.
Ο παππούς απαγόρευσε στις γυναίκες να φοράνε φούστες που απείχαν πάνω από 30 πόντους από το έδαφος, ο εγγονός απαγορεύει τη δημοκρατία πάνω από 30 χρόνια.
Ο οποίος παππούς τέτοια εποχή 86 χρόνια πριν εγκαθίδρυε τη δικτατορία του. Στη βουλή παρουσιάστηκε ως πρωθυπουργός και πήρε ψήφο εμπιστοσύνης (!!!) από όλους τους βουλευτές, πλην δεκατεσσάρων.
Ο σύγχρονος μας Πάγκαλος πάντως αγόρευε απτόητος με την ευγενική χορηγία δεκάδων διμοιριών των ΜΑΤ, ενώ στην πλατεία ο κυρίαρχος λαός του θύμιζε πως «ήρθε η ώρα, να φύγετε από τη χώρα».
Οι σεναριογράφοι των επιθεωρήσεων θα μείνουν και αυτοί άνεργοι. Ο Πάγκαλος δίνει αυτούσια τα κείμενα.
Και σε μία μάλλον στιγμή εμπνευσμένη στιγμή αυτοκριτικής ο πρώτος τη τάξει Αντιπρόεδρος επεσήμανε ότι «το σύστημά μας απειλείται από τον κατακλυσμό της ανοησίας, της φλυαρίας και της αγραμματοσύνης»

Ο Τσίπρας τέλος επεσήμανε ότι δεν πρόκειται για πρόγραμμα σωτηρίας αλλά για «πρόγραμμα λεηλασίας», ενώ έκανε επίσης λόγο για «έκθεση κατασχετηρίου». «Τρόικα και κυβέρνηση καταγράφουν όλα τα περιουσιακά στοιχεία για να τα εκποιήσουν» και  ότι η κυβέρνηση ανοίγει την αγκαλιά της «στον κ. Καρατζαφέρη και την ακροδεξιά».
Όμοιος ομοίω αεί πελάζει…

πηγή : antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου