Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

Προβοκάτσιες στη μεγαλειώδη διαδήλωση των "Αγανακτισμένων"



Ιδιαιτέρως εκρηκτικό είναι πλέον το κλίμα στο Σύνταγμα και στους τριγύρω δρόμους και δε...
 
Προβοκάτσιες στη μεγαλειώδη διαδήλωση των Αγανακτισμένων
θυμίζει σε τίποτα την ειρηνική ατμόσφαιρα της ογκώδους διαδήλωσης των «Αγανακτισμένων» που ξεκίνησε από τις 7 το πρωί της Τετάρτης, εν όψει της έναρξης της συζήτησης του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος στις 16:30.  

Άγνωστοι κουκουλοφόροι παρεισέφρησαν στη διαδήλωση και εκτόξευσαν βόμβες μολότοφ. Οι «Αγανακτισμένοι» διαδηλωτές προσπάθησαν να τους απωθήσουν και η αστυνομία προχώρησε σε χρήση δακρυγόνων. «Βροχή» πέφτουν οι πέτρες και οι βόμβες μολότοφ σε Σταδίου, Καραγεώργη Σερβίας, Νίκης, Ερμού και Μητροπόλεως.

Επισημαίνεται ότι οι αρχές, για πρώτη φορά, τοποθέτησαν κατά μήκος της Βασιλίσσης Σοφίας ένα σιδερένιο φράχτη, προκειμένου να εμποδιστεί η διέλευση προς το Μέγαρο Μαξίμου.

Νωρίτερα διαδηλωτές προσπάθησαν να σπάσουν το φράχτη, με αποτέλεσμα η αστυνομία να προχωρήσει σε χρήση δακρυγόνων.
Ρίψη δακρυγόνων έγινε κι επί των οδών Ακαδημίας και Κριεζώτου μέσω των οποίων οι διαδηλωτές προσπαθούν να προσεγγίσουν τη Βουλή. Ένταση σημειώθηκε και στην οδό Ρηγίλλης, όπου διαδηλωτές πέταξαν αβγά.

Στην Πανεπιστήμιου κουκουλοφόροι επιτέθηκαν σε τροχονόμο τραυματίζοντας τον, ενώ διαδηλωτές επιχείρησαν να τον προφυλάξουν. Οι διαδηλωτές καλούν τον κόσμο να μη φύγει και να διαδηλώσει ειρηνικά.
Μέχρι στιγμής πέντε τραυματίες έχουν μεταφερθεί στα νοσοκομεία.

Στην Αθήνα βρίσκονται ανεπτυγμένες 32 διμοιρίες των ΜΑΤ, ενώ αστυνομικές δυνάμεις έχουν μεταφερθεί και από την Περιφέρεια. Ο συνολικός αριθμός των αστυνομικών δυνάμεων που λαμβάνει μέρος στις σημερινές επιχειρήσεις είναι, κατά πληροφορίες, γύρω στις 10.000.

Η αστυνομία προχώρησε νωρίτερα σε 10 προσαγωγές διαδηλωτών. Ένταση προκλήθηκε και κατά την πομπή του πρωθυπουργού επί της Βασιλέως Γεωργίου, προς το προεδρικό Μέγαρο για τη συνάντηση που έχει με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, με τους διαδηλωτές να γιουχάρουν τον πρωθυπουργό και να πετούν αυγά και νεράτζια.
Διαδηλωτές εμπόδισαν και βουλευτές να φτάσουν στη Βουλή.

Νωρίτερα πραγματοποιήθηκαν τα συλλαλητήρια της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ στο Πεδίον του Άρεως, καθώς και του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου