Σάββατο 23 Απριλίου 2011

Οδηγός επιβίωσης ανήμερα Κυριακής του Πάσχα

Οδηγός,Κυριακής,Πάσχα,odigos,kyriakis,paschaΑγαπητοι εν Χριστω ημων αδερφοι και αδερφες (με την ευρυτερη εννοια του ορου). Σκοπος αυτου του μηνύματος ειναι η μεταλαμπαδευση προς τις νεοτερες γενιες, του αποσταγματος της συμπηκνωμενης εμπειριας των...
 45 ετων που κουβαλαω στο αξιοζηλευτης τελειοτητας και αμυθητου συλλεκτικης αξιας κορμι μου.
Παγιδες του Πάσχα.
1. Μαγειριτσα.
η τελεια παγιδα. Προσοχη. τρωμε λιγο το βραδυ για να απολαυσουμε την αλλη μερα το κοπαδακι που ψηνεται στην σουβλα. Εγκυμονούν κινδυνοι οπως, να σε πειραξει το συκωτακι, το μαρουλακι, το μαραθο, το τζατζικι που θα το συνοδεψεις, το αυγο και αλλοι τετοιοι πειρασμοι , που θα σας καταστησουν ανικανους την αλλη μερα να απολαυσετε αυτο που πριν 3 μερες το φωναζαν μαγδαλω και ετρεχε ανεμελο στους αγρους.
2. Πρωινη εγερση.
Μη σας ξεγελασουν και σας πουν ,"κοιμησου και οταν ειναι ετοιμο θα σε φωναξουμε"
Ειναι το μεγαλυτερο ψεμμα.
Σκοπος τους ειναι να φανε πρωτοι τις πετσουλες, για τις οποιες εχουν μαλωσει αδερφια, και μανα εχει απαρνηθει τα παιδια της.
Σηκωνομαστε πρωι, βαζουμε το πηρουνακι στην τσεπη του πουκαμισου, και κοιταμε αδιαφοροι τον καιρο, εχοντας την μπυρα στο ενα χερι και το αλλο παντα ευκαιρο και διαθεσιμο σε καθε στιγμη.
3.Πατατες τηγανιτες και σαλατα.
Οποιος θελει σαλατα και πατατες να παει στα Goody's. Εκεινη την μερα τρωμε μονο κατσικι η αρνι. ολα τα αλλα αποσκοπουν να φουσκωσουμε και να φανε οι αλλοι περισοτερο. ΠΡΟΣΟΧΗ, αρνουμαστε ευγενικα με φρασεις "οχι μη σας στο στερησω", η "φατε εσεις εγω τηγανιτα δεν τρωω" η " με πειραζει η ντοματα" και αν δειτε οτι επιμενουν απλα τους κοβετε τον βηχα, σηκωνοντας το ενα φρυδι και λεγοντας με υφος που δεν επιδεχεται αντιρρησης "τωρα πως το βλεπεις, με κοβεις για πρωταρη;".
4. Ώπα, εβιβα και ασπρο πατο.
ΠΡΟΣΟΧΗ. οταν δουνε οτι τα παραπανω κολπα δεν πιασουν, θα προσπαθησουν να σας μεθυσουν. Εσεις το ποτηρακι σας και παμε με τον εξης ρυθμο: 10 μασσαμε 1 πινουμε. ετσι και πιο πολυ φαι θα καταφερετε να φατε και θα γελατε με τους υπολοιπους.
Ελπιζω να σας βοηθησα. Καλη ανασταση σε ολους και ολες.
.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου