Τετάρτη 20 Απριλίου 2011

Εννέα κύκλοι νοσοκομείων


Εννέα κύκλους νοσοκομείων που θα αναλάβουν τη διοίκηση των υπολοίπων 43, προτείνει στην εισήγησή του ο πρόεδρος της επιτροπής για τις συγχωνεύσεις, Λυκούργος Λιαρόπουλος.

Ο κάθε κύκλος θα έχει ενιαία διοίκηση, κοινές νοσηλευτικές και διοικητικές υπηρεσίες, ενώ παράλληλα θα υπάρχει η δυνατότητα μετακίνησης προσωπικού.

Μεταξύ άλλων προτείνεται η συγχώνευση του Ευαγγελισμού με την Πολυκλινική, το "Έλενα Βενιζέλου", το 3ο Νοσοκομείο ΙΚΑ, το Οφθαλμιατρείο και το "Ανδρέας Συγγρός" και η συγχώνευση του ΚΑΤ με το "Αμαλία Φλέμινγκ", το Σισμανόγλειο και το 1ο Νοσοκομείο ΙΚΑ.

Στη δική του εισήγηση, ο καθηγητής Γιάννης Κυριόπουλος προτείνει μεταξύ άλλων, το Σωτηρία και το "Γεώργιος Γεννηματάς" να συναποτελέσουν Μητροπολιτικό Ιατρικό και Τεχνολογικό Σύμπλεγμα, στο οποίο θα ενσωματωθούν τα Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία Αρεταίειο και Αιγινήτειο.

Οι δυο εισηγήσεις θα εξεταστούν και οι αποφάσεις θα ανακοινωθούν την 1η Ιουλίου, δήλωσε ο υπουργός Υγείας.

Παράλληλα, ο κ. Λοβερδος προειδοποίησε ότι "αν δεν επιτευχθεί η αναδιάρθρωση και ο εξορθολογισμός στα νοσοκομεία, το κράτος δεν θα μπορεί να χρηματοδοτήσει το 40% του συνόλου τους".

Οι εννέα κύκλοι

1ος κύκλος: ΚΑΤ (Σισμανόγλειο, 1ο Νοσοκομείο ΙΚΑ, «Αμαλία Φλέμινγκ».)

2ος κύκλος: Γενικό Κρατικό Αθηνών «Γ. Γεννηματάς» (Σωτηρία», Ερυθρός Σταυρός, «Ερρίκος Ντυνάν».)

3ος κύκλος: ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ (Έλενας Βενιζέλου», 3ο Νοσοκομείο ΙΚΑ, την Πολυκλινική, Οφθαλμιατρείο, και το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο «Ανδρέας Συγγρός».)

4ος κύκλος: ΑΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ (Σπηλιοπούλειο», 6ο Νοσοκομείο ΙΚΑ και το «Ελπίς».)

5ος κύκλος: ΑΓΙΑ ΟΛΓΑ (νοσοκομείο των «Αγ. Αναργύρων», το 7ο Νοσοκομείο ΙΚΑ, η «Παμμακάριστος» και το νοσοκομείο Πατησίων.)

6ος κύκλος: ΛΑΪΚΟ (Ιπποκράτειο, το «Αλεξάνδρα», τα πανεπιστημιακά «Αρεταίειο», «Αιγινήτειο», «Ευγενίδειο» και το στρατιωτικό νοσοκομείο ΝΙΜΤΣ.)

7ος κύκλος: ΑΤΤΙΚΟΝ (νοσοκομείο Αγίας Βαρβάρας, το ΨΝΑ, το Δρομοκαΐτειο και το Θριάσειο).

8ος κύκλος: ΤΖΑΝΝΕΙΟ (Γενικό Κρατικό της Νίκαιας, το Μεταξά, το Ωνάσειο, και το Ασκληπιείο Βούλας.)

Τέλος, στον 9ο κύκλο προβλέπεται συνένωση των δύο παιδιατρικών νοσοκομείων «Αγ. Σοφία» και «Αγλ. Κυριακού» , που θα αποτελούν το βασικό πυλώνα, με ένταξη του Παίδων Πεντέλης και του Παιδοψυχιατρικού.
Πηγή:Skai

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου