Τρίτη 19 Απριλίου 2011

Πλούσια σε φυτικές ίνες διατροφή κατά τα πρώτα έτη των ενηλίκων μπορεί να μειώσει τη διάρκεια ζωής κίνδυνο καρδιαγγειακής νόσου

Μια νέα μελέτη από το Ιατρικό πανεπιστήμιο του Northwestern  δείχνει μια δίαιτα πλούσια σε φυτικές ίνες μπορεί να είναι μια κρίσιμη (για υγιή καρδιά), αλλαγή του τρόπου ζωής των νέων και των μεσηλίκων ι. Η μελέτη διαπίστωσε ότι ενήλικες μεταξύ 20 και 59 ετών, με την υψηλότερη πρόσληψη φυτικών ινών είχαν σημαντικά χαμηλότερο εκτιμώμενο κίνδυνο ζωής για καρδιαγγειακή νόσο σε σύγκριση με εκείνους με τη χαμηλότερη πρόσληψη φυτικών ινών.
Η μελέτη θα παρουσιαστεί 23 Μαρτίου στις διατροφή της Αμερικανικής Καρδιολογικής Εταιρείας, η σωματική άσκηση και Μεταβολισμού / Καρδιαγγειακές Παθήσεις επιδημιολογία και την πρόληψη της Ημερίδας 2011 στην Ατλάντα, Αμερική Αυτή είναι η πρώτη γνωστή μελέτη για να δείξει την επίδραση της κατανάλωσης ινών για τη διά βίου κίνδυνο για την καρδιαγγειακή νόσο.
«Είναι από καιρό γνωστό ότι η πλούσια σε ίνες διατροφή μπορεί να βοηθήσει τους ανθρώπους να χάσουν βάρος, τη μείωση της χοληστερόλης και τη βελτίωση της υπέρτασης», δήλωσε ο Donald M. Lloyd-Jones, που αντιστοιχεί συντάκτης της μελέτης και πρόεδρος του τμήματος της προληπτικής ιατρικής στο Πανεπιστήμιο Northwestern Feinberg School of Ιατρική και καρδιολόγος στο Northwestern Memorial Hospital. «Τα αποτελέσματα αυτής της μελέτης κάνει πολύ νόημα, διότι το βάρος, η χοληστερόλη και υπέρταση αποτελούν καθοριστικούς παράγοντες του μακροπρόθεσμου κινδύνου για καρδιαγγειακή νόσο."
Μια διατροφή πλούσια σε φυτικές ίνες εμπίπτει στη σύσταση της Αμερικανικής Καρδιολογικής Εταιρείας, της 25 γραμμάρια φυτικών ινών ή περισσότερες την ημέρα. Lloyd-Jones, είπε πως πρέπει να προσπαθήσει να πάρει αυτό ημερήσια πρόσληψη φυτικών ινών από ολόκληρα τα τρόφιμα δεν έχουν υποστεί επεξεργασία μπαρ ινών, συμπληρώματα και ποτά.
"Ένα μεταποιημένο τρόφιμο μπορεί να είναι υψηλό σε φυτικές ίνες, αλλά τείνει επίσης να είναι αρκετά υψηλό σε νάτριο και πιθανόν υψηλότερες σε θερμίδες από ένα μήλο, για παράδειγμα, το οποίο παρέχει την ίδια ποσότητα ινών,« Lloyd-Jones, δήλωσε.
Για τη μελέτη, Hongyan Ning, MD, επικεφαλής συγγραφέας και στατιστική αναλυτής στο τμήμα προληπτικής ιατρικής στο Feinberg, μελέτησε στοιχεία από το Εθνικό Σύστημα Υγείας και Διατροφής έρευνας εξέτασης, ένα εθνικά αντιπροσωπευτικό δείγμα περίπου 11.000 ενήλικες.
Ning θεωρείται διατροφή, πίεση του αίματος, ολική χοληστερόλη, το κάπνισμα και το ιστορικό διαβήτη σε συμμετέχοντες σε έρευνα και στη συνέχεια χρησιμοποίησαν ένα τύπο για να προβλέψει διά βίου κίνδυνο για καρδιαγγειακή νόσο.
«Τα αποτελέσματα είναι αρκετά εκπληκτικά», δήλωσε ο Ning. "Οι νεότεροι (20 έως 39 ετών) και μέσης ηλικίας (40 έως 59 ετών), ενήλικες με την υψηλότερη πρόσληψη φυτικών ινών, σε σύγκριση με εκείνους με τη χαμηλότερη πρόσληψη φυτικών ινών, έδειξαν στατιστικά σημαντική μείωση του κινδύνου ζωής για καρδιαγγειακή νόσο."
Στους ενήλικες 60 έως 79 ετών, η πρόσληψη φυτικών ινών δεν σχετίζονταν σημαντικά με τη μείωση της επικινδυνότητας διάρκεια της καρδιαγγειακής νόσου. Είναι πιθανό ότι η ευεργετική επίδραση των φυτικών ινών μπορεί να απαιτήσει μεγάλο χρονικό διάστημα για να επιτευχθεί, και ενήλικες μεγαλύτερης ηλικίας ενδέχεται να έχουν ήδη αναπτύξει σημαντικό κίνδυνο για καρδιακή νόσο πριν την έναρξη μιας δίαιτας πλούσιας σε φυτικές ίνες..
«Η μελέτη υποδεικνύει ότι αρχίζει μια δίαιτα πλούσια σε φυτικές ίνες μπορεί τώρα να συμβάλει στη βελτίωση μακροπρόθεσμος κίνδυνος για σας", είπε ο Δρ Ning.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου