Τρίτη 19 Απριλίου 2011

Καρύδια ότι καλύτερο για την καρδιά, σε σύγκριση με άλλους ξηρούς καρπούς


Mandal Ananya Δρ, MD
Η πιο πρόσφατη έρευνα έχει δείξει ότι τα καρύδια είναι τα καλύτερα φρούτα για την πρόληψη της καρδιακής νόσου. Τρώγοντας επτά από τα πλούσια σε πρωτεΐνες καρύδια την ημέρα θα μπορούσε επίσης να συμβάλει στη μείωση του κινδύνου ορισμένων μορφών καρκίνου και τύπου-2 διαβήτη λένε οι ερευνητές. Οι ξηροί καρποί περιέχουν περισσότερα αντιοξειδωτικά από αμύγδαλα, καρύδια Βραζιλίας, κάσιους, φουντούκια, macadamias, τα φυστίκια, τα πεκάν και φιστίκια Αιγίνης.walnut
                           Οι ερευνητές από το πανεπιστήμιο του Scranton, στην Πενσυλβάνια, ΗΠΑ λένε αυτά τα αντιοξειδωτικά είναι επίσης έως και 15 φορές πιο ισχυρό από τη βιταμίνη Ε . αντιοξειδωτικά είναι γνωστό ότι βοηθούν στην προστασία του οργανισμού κατά της νόσου. Επικεφαλής της μελέτης Dr Joe Vinson είπε, «Μια χούφτα καρύδια περιέχει σχεδόν διπλάσια αντιοξειδωτικά όπως και κάθε άλλο συνήθως καταναλώνεται καρύδι ... Αλλά, δυστυχώς, οι άνθρωποι δεν τρώνε πολλά από αυτά." Κάποιοι άνθρωποι αποφεύγουν τα καρύδια, καθώς πιστεύεται ότι είναι υψηλό σε λίπος, αλλά ο Δρ Vinson είπαν ότι δεν είχαν σχέση με την αύξηση βάρους.
Ο Δρ Vinson ανέλυσε την αντιοξειδωτική επίπεδα εννέα διαφορετικά είδη καρπών με κέλυφος και ανακάλυψε ότι μια χούφτα καρύδια περιλαμβάνονται τα διπλάσια αντιοξειδωτικά ως μια χούφτα κάθε άλλο τρώγεται συνήθως καρύδι. Βρήκε ότι οι αντιοξειδωτικές ουσίες ήταν υψηλότερη σε ποιότητα και την αποτελεσματικότητα από ό, τι σε οποιοδήποτε άλλο καρύδι. Οι ξηροί καρποί είναι υγιεινό και θρεπτικό, που περιέχει πρωτεΐνη υψηλής ποιότητας, πολλές βιταμίνες και μέταλλα, καθώς και φυτικές ίνες.Είναι, επίσης, γαλακτοκομικά και χωρίς γλουτένη. Προγενέστερες μελέτες έχουν δείξει ότι η τακτική κατανάλωση μικρών ποσοτήτων ξηρών καρπών μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων, ορισμένων τύπων καρκίνου , τύπου δύο διαβήτη και άλλα προβλήματα υγείας.
Ο Δρ Vinson είπε ότι υπάρχει άλλο ένα πλεονέκτημα για την επιλογή καρύδια ως πηγή αντιοξειδωτικών, "Η θερμότητα από το ψήσιμο καρύδια μειώνει γενικά την ποιότητα των αντιοξειδωτικών ... Οι άνθρωποι τρώνε συνήθως ωμά ή καρύδια φρυγμένες, και να πάρετε την πλήρη αποτελεσματικότητα αυτών των αντιοξειδωτικών."
Τα ευρήματα παρουσιάστηκαν στο 241ο εθνικό συνέδριο της Αμερικανικής Χημικής Εταιρείας στο Anaheim της Καλιφόρνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου