Σάββατο 23 Απριλίου 2011

Διάφορα κωμικά και ευδιάθετα!



Δείτε τις εκπληκτικές φωτογραφίες
 ...

Η ερυθρά θάλασσα.











Η σταύρωση.





Η κιβωτός του Νώε





Η Εδέμ

Το κάθε έργο, είναι 70Χ70 εκατοστά και όπως μπορείτε να δείτε από τις φωτογραφίες, είναι αρκετά εντυπωσιακό το αποτέλεσμα. Περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να βρείτε στο επίσημο site των δημιουργών.
.crazygreekblogger...

Τί λέει το κάθε ζώδιο μετά το σεξ?









Κριός=Πάμε άλλη μια φορά!
Ταύρος=Πεινάω!
Δίδυμος=Βάλε τηλεόραση!
Καρκίνος=Θέλω να παντρευτούμε!
Λέων=Καλά ε, δεν παίζομαι!
Παρθένος=Πρέπει να καθαρίσω το κρεβάτι!
Ζυγός=Μου άρεσε αν σου άρεσε!
Σκορπιός=Πρέπει τώρα να σε λύσω!
Τοξότης=Μη με πάρεις τηλέφωνο, θα σε πάρω εγώ!
Αιγόκερως=Και πόσες πιστωτικές είπαμε ότι έχεις?
Υδροχόος=Λες να το κάνουμε τώρα και χωρίς ρούχα?
Ιχθύς=Πώς είπαμε ότι σε λένε?

Κατοικίδια και ροχαλητό

Μπορεί ο σκύλος να είναι ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου, ωστόσο η συνύπαρξη του σκύλου με παιδιά εντός του σπιτιού είναι πιθανό να τους προκαλέσει... θορυβώδεις παρενέργειες για το υπόλοιπο της ζωής τους. 

Ερευνητές από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ουμέα στη Σουηδία αναφέρουν με δημοσίευσή τους στο επιστημονικό έντυπο «ΒioΜed Central» ότι η έκθεση νεογέννητων σε σκυλιά αυξάνει τον κίνδυνο ροχαλητού στην ενήλικη ζωή κατά 26%. 

Το γεγονός αυτό είναι σημαντικό δεδομένου ότι το έντονο ροχαλητό έχει συνδεθεί με σοβαρά προβλήματα υγείας, όπως τα εγκεφαλικά, οι καρδιοπάθειες, ακόμη και με πρόωρο θάνατο. Η έκθεση σε σκύλους προκαλεί αλλεργικό οίδημα το οποίο μπορεί να αλλάξει το σχήμα των αεραγωγών εφ΄ όρου ζωής.
 

Ο πραγματικός Αστερίξ ζούσε σε... παλάτι

Στους περισσότερους απο μας, το άκουσμα της λέξης Γαλάτης, φέρνει στο νου εικόνες από ένα μικρό χωριό ανυπόταχτων Γαλατών που αντιστέκεται ακόμα και θα αντιστέκεται για πάντα στους εισβολείς. Η πραγματικότητα ωστόσο, είναι κάπως διαφορετική... 

Μια ανακάλυψη στην κεντρική Γαλλία, έρχεται να ανατρέψει την μέχρι τώρα άποψη ότι οι Γαλάτες ήταν οι απολίτιστοι άνθρωποι που παρουσιάζονται μέσα απο τη σειρά κόμικς Αστερίξ. Αντίθετα μάλιστα, οι αρχαιολόγοι πιστεύουν πλέον ότι οι Γαλάτες ζούσαν σε καλαίσθητα κτίρια φτιαγμένα όχι απο άχυρο αλλά απο πέτρα, σε πόλεις με πλατείες και στοές και όχι σε μικρά χωριουδάκια. 

Οι επιστήμονες ανακάλυψαν σε αρχαιολογική τοποθεσία κοντά στη Λυών ένα παλάτι, το οποίο σύμφωνα με τις μέχρι τώρα ενδείξεις ανήκει στον Βερσινγκετορίξ, τελευταίο ηγεμόνα ολόκληρης της Γαλατίας. Το παλάτι αυτό σε συνδυασμό με πολλά μεταλλικά αντικείμενα που βρέθηκαν στην τοποθεσία και αποδεικνύουν πως η μεταλλουργία στην Γαλατία ήταν ανεπτυγμένη πολύ πριν την εισβολή των Ρωμαίων το 52 Π.Χ, ενισχύει την άποψη ότι οι Γαλάτες δεν εκπολιτίστηκαν απο τους Ρωμαίους, αλλά είχαν ήδη δικό τους πολιτισμό και μάλιστα ιδιαίτερα ανεπτυγμένο. 

«Ανακαλύψαμε ότι οι Γαλάτες ήταν πολύ πιο πολιτισμένοι από όσο νομίζαμε. Είχαν όχι μόνο σύνθετες στρατιωτικές δομές, αλλά και κοινωνικές και εμπορικές» δήλωσε στην εφημερίδα Daily Telegraph ο Matthieu Poux, επικεφαλής της ανασκαφής. 

Η αρχαιολογική ομάδα, ανασκάπτει την περιοχή εδώ και καιρό και έχει ανακαλύψει πολλές κατασκευές από μάρμαρο, όχι μόνο σπίτια αλλά και δημόσια κτίσματα, όπως αγορές, δείγματα όλα ενός πολιτισμού τόσο ανώτερου όσο και οι ρωμαίοι. Ωστόσο, δεν μπορούσαν να γνωρίζουν σε ποιο λαό ανήκουν αυτά τα κτίρια. Το παλάτι όμως που ανακαλύφθηκε πρόσφατα έλυσε όλες τους τις απορίες, δημιουργώντας την ελπίδα για ανασκαφή μιας ολόκληρης πόλης.
 
 

Σταυρόλεξο ετών 97: Να τα χιλιάσεις...‏


Το γλωσσικό παζλ εκατομμυρίων ανθρώπων ανά την υφήλιο, το σταυρόλεξο, παραμένει μια σταθερή αξία, που αν και ο σύγχρονος τρόπος ζωής και οι γρήγορες μορφές ψυχαγωγίας το απειλούν, δεν κινδυνεύει με εξαφάνιση. Η μοναδική ήττα που υπέστη είναι ότι εδώ και μερικά χρόνια οι διαγωνισμοί σταμάτησαν. Στην εποχή τωνμέσων κοινωνικής δικτύωσης (social media) και της παντοκρατορίας της ηλεκτρονικής ψυχαγωγίας, αυτή η ασπρόμαυρη διαχρονικότητα καλά κρατεί.

Μπορεί το facebook να έχει επικρατήσει στις διασκεδαστικές συνήθειες, συναγωνίζονται ...αθέμιτα, ωστόσο υπάρχουν ακόμα φανατικοί θαυμαστές που ανακαλούν την εικόνα της Ξένιας Καλογεροπούλου, στο "Ζωντανό Σταυρόλεξο" της ΕΡΤ.

Η ιδέα γεννήθηκε από τον Άρθρουρ Γουάιν, έναν Άγγλο δημοσιογράφο που επιμελείτο τη σελίδα ψυχαγωγίας της εφημερίδας "Κόσμος της Νέας Υόρκης". Εξαντλώντας όλα τα διαθέσιμα παζλ της εποχής, ο Γουάιν δημιούργησε το Δεκέμβριο του 1913 έναν γρίφο σε σχήμα ρόμβου. Όταν στις 21 του μηνός το περίφημο παζλδημοσιεύτηκε, η εφημερίδα κατακλύστηκε από γράμματα αναγνωστών που ζητούσαν και νέα σταυρόλεξα. Η σταυρολεξομανία έφτασε στο αποκορύφωμά της στην Αμερική. Το 1924 έφτασε στην Ευρώπη, με τη δημοσίευση του πρώτου σταυρόλεξου από την αγγλική εφημερίδα "Sunday Express" και τη δεκαετία του '30 άρχισε να διαδίδεται με ταχύτητα σε όλα τα μήκη και πλάτη της Γης.

Φέτος το σταυρόλεξο κλείνει τα 97 του χρόνια... Το παιχνίδι που βοηθά στην πνευματική ετοιμότητα είναι ακόμα εδώ. Απόδειξη; Οι άνθρωποι που το δημιουργούν και οι άνθρωποι που το λύνουν...
 

Ελληνικά Ταχυδρομεία

24/9/1828 : Ίδρυση των Ελληνικών Ταχυδρομείων από τον Ιωάννη Καποδίστρια. 

Τα γράμματα μεταφέρονταν οδικώς από τους "γραμματοκομιστάς" και οι κάτοικοι της πόλης , όπου κατέφθανε ο γραμματοκομιστής, καλούνταν απ' τον τελάλη στην κεντρική πλατεία, όπου τους επιδίδονταν οι επιστολές. 
Τα γράμματα όσων δεν εμφανίζονταν για να τα παραλάβουν καίγονταν επί τόπου. 
Από το 1861 άρχισαν να επικολλούνται επί των επιστολών γραμματόσημα. 
Τα πρώτα γραμματόσημα είναι έργα του διάσημου Γάλλου χαράκτη και και σχεδιαστή μεταλλίων και γραμματοσήμων Albert Barre και φέρουν τη μορφή του αγγελιοφόρου των θεών της αρχαίας Ελλάδας Ερμή. 
Η σειρά των ερμαϊκών κεφαλών είναι σήμερα, λόγω της σπανιότητάς της, 
πανάκριβη στο χώρο των φιλοτελιστών. Αναφέρουμε ενδεικτικά ότι το γραμματόσημο που κυκλοφόρησε το 1872 και εικόνιζε την κεφαλή του Ερμή κόστιζε, το 2.000, γύρω στα 40.000 ευρώ!





 







. .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου