Δευτέρα 2 Μαΐου 2011

Το ιχθυέλαιο μπορεί να χρησιμεύσει ως ευεργετική για την αναμνηστική ταμοξιφένη θεραπεία του καρκίνου του μαστού


Ο καρκίνος του μαστού είναι ο δεύτερος πιο κοινός καρκίνος μεταξύ των γυναικών, με περισσότερες από 200.000 γυναίκες διαγιγνώσκονται κάθε χρόνο. Την έκθεση σεοιστρογόνα επί μακρό χρονικό διάστημα είναι ένας παράγοντας που μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο της γυναίκας ένα εκδήλωσης της νόσου. Ένας τρόπος για μια γυναίκα μπορεί να καταπολεμήσει αυτόν τον παράγοντα κινδύνου από τη λήψη του καρκίνου του μαστού φάρμακο ταμοξιφένη , η οποία παρεμποδίζει τη δραστηριότητα των οιστρογόνων. Τώρα, οι ερευνητές στο Fox Chase Cancer Center έχει βρεθεί ότι τα ω-3 λιπαρά οξέα, πλούσια σε ψάρια μπορεί να είναι μια ασφαλής και επωφελής για την αναμνηστικήταμοξιφαίνης θεραπεία.
Jose Russo, MD, διευθυντής του Καρκίνου του Μαστού Ερευνητικό Εργαστήριο στο Fox Chase, θα παρουσιάσει τα νέα ευρήματα στο AACR 102η Ετήσια Συνάντηση 2011 την Τετάρτη, 6 Απριλίου.
Για να διερευνήσουν πώς τα ιχθυέλαια επιτείνει τις επιπτώσεις της ταμοξιφαίνης , Russo, σε συνεργασία με μια ομάδα με επικεφαλής τον Ανδρέα Manni, MD, από το Pennsylvania State University, που προκαλείται μαστικών όγκων σε αρουραίους και έπειτα διαιρείται τα ζώα σε τέσσερις ομάδες. Τάιζαν τις ομάδες, είτε κατά 17 τοις εκατό των ψαριών δίαιτα του πετρελαίου, με ή χωρίς ταμοξιφαίνη , ή 20 τοις εκατό καλαμπόκι δίαιτα του πετρελαίου, με ή χωρίς ταμοξιφαίνης , για οκτώ εβδομάδες. Ανέλυσαν τότε γονιδιακής έκφρασης ρεύματα όσον αφορά τους όγκους. Ωμέγα-3 λιπαρά οξέα που παράγονται μεγαλύτερη έκφραση των γονιδίων που σχετίζονται με την κυτταρική εξειδίκευση ή διαφοροποίηση-μια ένδειξη χαμηλότερη καρκίνου σοβαρότητας σε σύγκριση με το καλαμποκέλαιο. Ο συνδυασμός των ιχθυελαίων και της ταμοξιφαίνης μείωσε την έκφραση των γονιδίων που συνδέονται με την ανάπτυξη του όγκου και την εξάπλωσή του.
"Αν ένας όγκος ήταν σε θεραπεία με ταμοξιφαίνη , την προσθήκη ενός ωμέγα-3 λιπαρά οξέα διατροφή φάνηκε να κάνει τον όγκο, τουλάχιστον σε μοριακό επίπεδο, πιο ήπια και λιγότερο επιθετική και να ανταποκρίνονται στις ταμοξιφαίνη , "λέει ο Russo.
Η διατροφή ιχθυέλαιο ενίσχυσε επίσης την έκφραση των γονιδίων που σχετίζονται με ανοσολογική άμυνα κατά των όγκων, πολύ περισσότερο από ό, τι η δίαιτα καλαμποκέλαιο. Αλλά ω-3 λιπαρών οξέων αυξάνεται ταυτόχρονα η έκφραση γονιδίωνπου ενεργοποιούν τις αντιπαραγωγικές ανοσολογικές αντιδράσεις, όπως φλεγμονή και αλλεργικές αντιδράσεις, οι οποίες περιορίζουν την ικανότητα των κυττάρων για την καταπολέμηση του καρκίνου και μπορούν να προωθήσουν ακόμη και τη μετανάστευση των κυττάρων του όγκου.
Περισσότερες μελέτες απαιτούνται για να κατανοήσουμε πλήρως τις επιδράσεις των ιχθυελαίων για το ανοσοποιητικό σύστημα, λέει ο Russo. Εν τω μεταξύ, η ομάδα του εξετάζει αν τα ω-3 λιπαρά οξέα μπορεί να εμποδίσει τον καρκίνο του μαστού στα ζώα και τον έλεγχο της επίδρασης της διατροφής στην καρκίνου του μαστού τον κίνδυνο στις γυναίκες.


Πηγή: Fox Κέντρο Καρκίνου Chase

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου