Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011

Στηρίξτε τα ελληνικά προϊόντα


Ας στηρίξουμε τα ελληνικά προϊόντα και υπηρεσίες, γιατί έτσι στηρίζουμε τις θέσεις εργασίας μας και δημιουργούμε θέσεις εργασίας για συμπατριώτες μας.
1. Αντί για τυρί gouda ψωνίστε Λογάδι Ηπείρου ή Μακεδονικό Τυρί, κασέρια, κεφαλοτύρια Κρήτης, Νάξου, Μυτιλήνης κ.λπ. Λιώνουν το ίδιο καλά στην πίτσα και στα τοστ.
2. Αντί για παγωτά Nestle, Algida, προτιμήστε τώρα με τις ζέστες τα πραγματικά ελληνικά:Έβγα, Κρι Κρι.
3. Αντί για Coca Cola και Pepsi Cola αγοράστε αναψυκτικά Lux, Έψα, Παλίρροια, ΒαπΚουγιός.
4. Αντί για μπύρα Heineken, Amstel κ.λπ., αγοράστε Kraft, ΦΙΞ, Βεργίνα, Μάγκνους Παπαδημητρίου (Εξαίρετη και καλοψημένη!).
5. Αντί για μακαρόνια Barilla, Misco που παράγονται από πολυεθνική, αγοράστε μόνο μακαρόνια Μ έ λ ι σ σ α. Είναι εξαιρετικά και τα καλύτερα από όλα (δοκιμάστε αυτά του καρότου!!! Απίθανα!!!)
6. Αντί για… προσούτο, αγοράστε μόνο ελληνικά αλλαντικά.
7. Αντί για σκληρό τυρί Δανίας, αγοράστε ελληνικά κεφαλοτύρια (παράδειγμα Γκλίτσα, Όλυμπος, Νάξου, Μυτιλήνης κ.λπ.).
8. Αντί για γάλα εισαγωγής Βερόπουλου και Lidl αγοράστε γάλα ελληνικό, Αγνό, Μεβγάλ,Όλυμπος Αγρόκτημα Βραχιάς, ΕΒΟΛ, Κορφή, του Κρητικού, Κρι Κρι και άλλα.
9. Αντί για οινοπνευματώδη όπως το Ουίσκυ κ.λπ., αγοράστε τσίπουρο, ούζο, τσικουδιά και προτιμήστε μόνο ελληνικά κρασιά, που είναι και απίθανα.
10. Αντί για σοκολάτες Nestle, αγοράστε σοκολάτες-σοκολατάκια ΙΟΝ που είναι και οι καλύτερες (και έως και σήμερα, μόνο Ελληνικής Ιδιοκτησίας, άλλωστε πρέπει να σωθεί η επιχείρηση που επιμένει να είναι ελληνική). Ο Παυλίδης, δυστυχώς, δεν γλίτωσε και πουλήθηκε στους Γάλλους. Δεν χρειάζεται να στηρίζουμε Γαλλικές επιχειρήσεις.
11. Αντί για ταξίδια εκτός Ελλάδας, προτιμήστε φέτος την Ελλάδα και μόνο! Και παζαρέψτε τις τιμές!
12. Αντί για τσιγάρα Marlboro, Camel, Kent, Winston κ.τ.λ. των αγαπημένων Αμερικάνων, αγοράστε Καρέλια, Σεκαπ Hellas special, Ξάνθη.
Δείτε τις επιπτώσεις τους:
Όταν αγοράζετε προϊόντα πολυεθνικών εταιρειών:
1. Αποδυναμώνετε και εξαφανίζετε τις ελληνικές παραγωγές… Μην πείτε δεν με νοιάζει, διότι εμάς αφορά το θέμα.
2. Αποδυναμώνοντας Ελληνικές Παραγωγές, Βοηθάτε στην επιδείνωση της ανεργίας και την εξάρτηση από ξένα κεφάλαια. Βλέπετε που φτάσαμε!
3. Όταν αγοράζετε εισαγόμενα προϊόντα, ουσιαστικά δίνετε 70% των χρημάτων σας σε εργοστάσια άλλων χωρών που εκτός του ότι απασχολούν αποκλειστικά αλλοδαπούς, ενισχύετε τις οικονομίες των χωρών αυτών.
Αντίθετα ενισχύοντας Ελληνικές Παραγωγές ειδικά σε τόσο δύσκολους καιρούς, όπως σήμερα:
1. Βοηθάτε την διατήρηση και αύξηση θέσεων εργασίας!
2. Σκεφτείτε επίσης ότι αν η κάθε Ελληνική Οικογένεια στρέψει 500 ευρώ ετησίως σε ελληνικά προϊόντα, τότε για κάθε 1.000 οικογένειες, θα αυξηθεί άμεσα η ζήτηση ελληνικών προϊόντων κατά 500.000 ευρώ.
3. Θα δημιουργηθεί μια τελική κυκλοφορία χρήματος ισοδύναμη με περίπου 4.500.000 ευρώ στην αγορά!! Ή πιο απλά, αλλάζοντας την κατανάλωση από προϊόντα πολυεθνικών και από εισαγόμενα προϊόντα, οι 1.000 οικογένειες μπορούν να δημιουργήσουν 100-150 θέσεις εργασίας τουλάχιστον!
4. Τελικά σκεφτείτε ότι αν όλοι μας υιοθετήσουμε μια τέτοια συνήθεια, τότε 1.000.000 οικογένειες θα μπορούσαμε να βοηθήσουμε στην πρόσληψη 100.000-150.000 συμπατριωτών μας!
Το μοναδικό ελληνικό σουπερμάρκετ που έχει απομείνει είναι ο Σκλαβενίτης. Μάλιστα απ’ ότι λέγεται, δεν απέλυσε κανέναν υπάλληλο, λόγω κρίσης, αλλά και απορρόφησε και τους υπαλλήλους γνωστής αλυσίδας σούπερ μάρκετ που αγόρασε. Και καλές τιμές έχει, και ποικιλία προϊόντων. Στηρίξτε τα μικρά παντοπωλεία και τα μαγαζιά της γειτονιάς.
Δεν κάνουμε οικονομία αγοράζοντας ξένα προϊόντα. Το ποσό που υποτίθεται ότι κερδίζουμε από την υποτιθέμενη διαφορά της τιμής, το χρυσοπληρώνουμε καταστρέφοντας τη δική μας οικονομία. Απλά αυτό γίνεται αντιληπτό μακροπρόθεσμα, όχι αμέσως. Σε λίγο καιρό, οι ξένες εταιρείες θα ελέγχουν τα πάντα και θα καθορίζουν τις τιμές χωρίς κανένα ανταγωνισμό. Σκεφτείτε το.
Αγοράστε μόνο Ελληνικά προϊόντα, τα οποία θα ξεχωρίζετε  - όχι από το όνομα μόνο, αλλά και από τον αριθμό. Στο BAR CODE τα Ελληνικά Προϊόντα ξεκινούν από 520, π.χ. 5 || 201287 || 470868 || > που αντιστοιχεί στο αλουμινόχαρτο της Sanitas A.E. που εδρεύει στο Μαρούσι Αττικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου