Τρίτη 12 Απριλίου 2011

Ζητούν ενίσχυση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης των μικρών νησιών

Τις προτάσεις του για την ενίσχυση της σύνδεσης των μικρών νησιών κατέθεσε ο πρόεδρος του Ελληνικού Δικτύου Μικρών Νησιών, Ελευθέριος Κεχαγιόγλου, στην ημερίδα πού διοργάνωσαν στον Πειραιά η Ομοσπονδία Συλλόγων Μικρών Κυκλάδων. Βασική θέση του είναι να γίνει ανακατανομή των εσόδων του κράτους από τις διάφορες πηγές φορολόγησης που σχετίζονται με τα νησιά προκειμένου να βρεθούν οι επιθυμητοί πόροι για την ενίσχυση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης τους. Συγκεκριμένα πρότεινε τα έσοδα που εισπράττει το κράτος από τον φόρο στα καύσιμα να τον ανακατανείμει ανάλογα με την κατανάλωση πού υπάρχει ανά περιοχή.
Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι είναι πολύ σημαντικό να λυθεί άμεσα το πρόβλημα της σύνδεσης των μικρών νησιών καθώς το ζήτημα δεν είναι μόνο οικονομικό αλλά προπάντων κοινωνικό.
«Η ακτοπλοϊκή σύνδεση για τα μικρά νησιά της πατρίδας μας δεν είναι απλά παράγοντας ανάπτυξης των κοινωνιών, αλλά παράγοντας καταρχήν επιβίωσης των μικρονησιωτικών κοινωνιών μας. Χωρίς πλοίο δεν θα έχουμε στα νησιά μας ιατρό, δεν θα έχουμε εκπαίδευση, δεν θα έχουμε ανάπτυξη, δεν θα έχουμε ζωή.
Ακτοπλοϊκές γραμμές είναι γραμμές ζωής», τόνισε χαρακτηριστικά κατά τη διάρκεια της ομιλίας του.

Πηγή: kykladesnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου