Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

ΚΟΛΠΑΚΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΚΙΝΗΤΑ

Κλείδωσες το αυτοκίνητο σου ξεχνώντας τα κλειδιά μέσα ενώ βρίσκεσαι μακριά από το σπίτι όπου φυλάς τ’ άλλα κλειδιά;

Θα τηλεφωνήσεις με το κινητό σου σε κάποιον στο σπίτι ο οποίος θα πλησιάσει στο τηλέφωνο το control των κλειδιών και εσύ το κινητό σου στην πόρτα του αυτοκινήτου και αμέσως θα ανοίξουν οι ασφάλειες!!! Το ίδιο ισχύει και για το πορτμπαγκάζ...

Δοκίμασε το!


Δεν έχεις μαζί σου φορτιστή κι εξαντλήθηκε η μπαταρία του κινητού σου;

Όλα τα κινητά έχουν μια ρεζέρβα φόρτωσης της μπαταρίας τους που, πληκτρολογώντας *3370#, αυτόματα ενεργοποιείται δίνοντάς σου ακόμη και 50% πρόσθετο γέμισμα.
Όταν θα επαναφορτίσεις το κινητό σου, αυτόματα θα επαναφορτιστεί και η ρεζέρβα.

Προσπάθησε!


Τι να κάνεις αν σου έκλεψαν το κινητό…

Οι έμποροι κινητών διατηρούν κρυφή αυτήν την πληροφορία ώστε ο κλέφτης να συνεχίσει να χρησιμοποιεί τις υπηρεσίες της κινητής τηλεφωνίας και να καταναλώνει και παράλληλα, το θύμα της κλοπής, να αγοράσει άλλο κινητό και να συνεχίσει και αυτό να καταναλώνει. Είναι ανάγκη να αποκτήσεις το serial number του κινητού σου. Πληκτρολόγησε *#06# και στην οθόνη σου θα εμφανιστεί ένας κωδικός. Αυτός ο κωδικός, μοναδικός στον κόσμο, είναι το serial number του κινητού σου! Σημείωσε τον και φύλαξέ τον κάπου. Αν σου κλέψουν το κινητό, ειδοποίησέ τον παροχέα σου και δώστου αυτό τον αριθμό... Αυτό σημαίνει ότι το κινητό σου θα μπλοκαριστεί τελείως ακόμη και αν ο κλέφτης αλλάξει την κάρτα SIM.

Πιθανόν να μην ανακτήσεις το κινητό σου αλλά τουλάχιστον θα έχεις τη βεβαιότητα ότι ο κλέφτης δεν θα το χρησιμοποιήσει ποτέ. Το ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ είναι ότι αν όλοι το εφαρμόσουμε αυτό, η κλοπή κινητών είναι κάτι το τελείως άχρηστο.

Σημείωσε το!


Σε πολλούς ίσως είναι γνωστό, όχι όμως σ’ όλους. Ο αριθμός έκτακτης ανάγκης για όλον τον κόσμο είναι: 112. Αυτός ο αριθμός μπορεί να πληκτρολογηθεί ακόμη και αν το κινητό σου είναι μπλοκαρισμένο.

Εύχομαι να μη το χρειαστείς!
Σε περίπτωση της κλοπής τώρα, υπάρχει τρόπος πλέον να γνωρίζουμε τον κλέφτη του κινητού μας. Το πρόγραμμα mGuard (που δυστυχώς απευθύνεται μόνο σε κατόχους SonyEricsson κινητών μέχρι στιγμής), μετά την εγκατάστασή του και την ρύθμιση που απαιτείται, παρακολουθεί το ίδιο το κινητό. Στην ουσία παρακολουθεί πότε αλλάζετε η κάρτα SIM.

Όταν διαπιστώσει κάτι τέτοιο, στέλνει αυτομάτως μήνυμα στους αριθμούς που έχουμε προ επιλέξει (το βασικό νούμερο που έχουμε επιλέξει καθώς και κάποιο συγγενικό μας απλώς για ενημέρωση πως το κινητό μας έχει κλαπεί). Συστήνεται ο βασικός αριθμός να μην αφορά τον ίδιο που έχουμε στη συσκευή, αφού κάτι τέτοιο θα έχει ως αποτέλεσμα να μην λάβουμε ποτέ μήνυμα.

Όταν διαπιστωθεί πως στο κινητό μας έχει τοποθετηθεί διαφορετική κάρτα SIM, αποστέλλει στον βασικό αριθμό που έχουμε επιλέξει με μήνυμα την ενημέρωση πως στο κινητό μας έχει τοποθετηθεί άλλη κάρτα SIM, καθώς και τον αριθμό κινητού που υπάρχει σε λειτουργία! Επίσης, στον εναλλακτικό αριθμό, στέλνει απλώς ένα ενημερωτικό μήνυμα, το οποίο μήνυμα καθορίζουμε εμείς οι ίδιοι ποιο θα είναι και τι θα λέει.

Για να ενεργοποιηθεί το πρόγραμμα, απαιτείται η ύπαρξη GPRS, ενέργεια η οποία χρειάζεται μόνο για την πρώτη φορά και μόνο αυτήν. Η μόνη χρέωση με την οποία μας επιβαρύνει το πρόγραμμα, είναι η χρέωση των 2 μηνυμάτων που αποστέλλει για την ενημέρωση της κλοπής.


2)

Επίσης μπορείτε με τη κάμερα του κινητού σας να δείτε αν κάποιο τηλεκοντρόλ λειτουργεί κανονικά, κοιτώντας μέσα από τη κάμερα του κινητού σας, το λαμπάκι του τηλεκοντρόλ και πατώντας ένα οποιοδήποτε πλήκτρο του.

Eπισης για Sony Ericsson εχουμε τα εξης κολπακια

1)

Πληροφοριες για SIMLOCK <* * <

2)

Ανοιγμα τηλεφωνου χωρις την καρτα SIM ** 04 * 0000 * 0000 * 0000 # ακολουθούμενος από έναν αριθμό Λάθος PIN «on»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου