Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

Επικίνδυνο φάρμακο κατά της στυτικής δυσλειτουργίας

Νέο «καμπανάκι» από τον ΕΟΦ για προϊόν κατά της στυτικής δυσλειτουργίας! Όπως έγινε γνωστό από τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων, πρόκειται για το σκεύασμα «VIALIPRO», το οποίο κυκλοφορεί παράνομα και στη χώρα μας και περιέχει μία δραστική ουσία, που αν καταναλωθεί ανεξέλεγκτα, ενδέχεται να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στην υγεία.
«Το προϊόν VIALIPRO, τo οποίο διατίθεται και στη χώρα μας χωρίς να είναι γνωστοποιημένο στον ΕΟΦ, είναι νοθευμένο με παράγωγο της φαρμακολογικά δραστικής ουσίας sildenafil, όπως προκύπτει από ενημέρωση μέσω του συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίηση για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του ΕΟΦ.
Το σκεύασμα, σημειώνεται, προωθείται για την ενίσχυση της ανδρικής σεξουαλικής δραστηριότητας και, όπως προέκυψε από εργαστηριακή ανάλυση, περιέχει παράγωγο της φαρμακολογικά δραστικής ουσίας sildenafil χωρίς σχετική αναφορά στην επισήμανσή του.
Σύμφωνα με τους ειδικούς, η εν λόγω δραστική ουσία περιέχεται σε συνταγογραφούμενα φάρμακα που προορίζονται για την αντιμετώπιση της στυτικής δυσλειτουργίας. Ωστόσο, ενδέχεται να προκαλέσει σοβαρές ανεπιθύμητες ενέργειες εάν ληφθεί ανεξέλεγκτα, χωρίς να έχει συνταγογραφηθεί από γιατρό.
Δεδομένης των κινδύνων για τη δημόσια υγεία από τη λήψη του φαρμάκου, ο ΕΟΦ εφιστά την προσοχή των καταναλωτών, ώστε σε περίπτωση που έρθουν στην κατοχή τους προϊόντα με τα ανωτέρω χαρακτηριστικά, να μην τα χρησιμοποιήσουν και να ενημερώσουν άμεσα τον Οργανισμό.
Πηγή : Adesmeytos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου