Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

Πρωτότυπο ΤΕSΤ πρόσληψης

 Το test αυτό εφάρμοζε μια βελγική εταιρία προκειμένου να προβεί σε προσλήψεις.Όταν διέρευσε,απαγορεύτικε η χρήση του, επειδή φωτογράφιζε ακριβώς το χαρακτήρα κάθε υποψηφίου (προσωπικά δεδομένα!!!!).
          Διαβάστε την παρακάτω ιστορία και απαντήστε στην ερώτηση όσο πιο αυθόρ-μητα μπορείτε.

      Λοιπόν , είναι δύο νησιά γειτονικά... στο ένα ζει ένας άγριος  (βάρβαρος, απολίτιστος με γένια…), και ένας πολιτισμένος (Ευρωπαίος λέει το τέστ). 
      Στο άλλο ζούν αρκετοί ανθρώποι, μεταξύ αυτών και μια κοπέλα που είναι ερωτευμενη με τον Ευρωπαίο και έχει «σχέση» μαζί του. Θέλει να πάει στο απέναντι νησί προκειμένου να συναντήσει τον αγαπημένοτης.  
      Ρωτάει τον μοναδικό βαρκάρη του νησιού, πόσα θέλει να την πάει απέναντι με τη βάρκα του.
     Ο βαρκάρης της απαντά ότι δεν θέλει λεφτά και ότι θα την πάει στο νησί του καλού της, υπό τον όρο ότι θα είναι γυμνή μέσα στη βάρκα. Η κοπέλα σοκάρεται...δεν ξέρει τι να κάνει και πάει να ζητήσει τη βοήθεια του σοφού του νησιού. Αυτός, αφού την άκουσε με προσοχή,της απάντησε:«Να κάνεις παιδί μου αυτό που σε προστάζει η καρδιά σου...». Κι έτσι η κοπέλα αποφάσισε να πάει γυμνή, προκειμένου να συναντήσει τον αγαπημένο της. Πράγματι τυπικός ο βαρκάρης την πήγε. Στην προκυμαία όμως ήταν ο άγριος...ο οποίος μόλις είδε γυναίκα και μάλιστα γυμνή... τη βίασε...
     Την στιγμή του βιασμού έρχεται ο ευρωπαίος βλέπει το σκηνικό και έξαλλος λέει στην κοπέλα να τα μαζέψει και να φύγει αμέσως!!! Δεν τη θέλει πια... χωρίζουν!!! Και τη διώχνει...
     Τέλος  ιστορίας...



     Εσείς πρέπει να αξιολογήσετε τα 5 πρόσωπα, από τον καλύτερο στο χειρότερο, δηλα-δή στο νούμερο1 αυτός που πιστεύετε ότι ήταν ο καλύτερος, στο 2 ο αμέσως επόμενος... και στο 5 ο χειρότερος όλων...Σας θυμίζω τα πρόσωπα: άγριος, Ευρωπαίος, κοπέλα, βαρκάρης, σοφός. Απαντήστε αμέσως και αυθόρμητα. Μην αναλύσετε το πώς και το γιατί. Ό,τι σας έρθει με τι πρώτο άκουσμα. Μετά τα αποτελέσματα αν θέλετε αιτιολογήστε τις απαντήσεις σας και τι σκεπτικό σας. Πριν, όχι. Καθένα από τα 5 πρόσωπα της ιστορίας αντιστοιχεί σε μια έννοια. Η σημαντικότητααυτών για μας είναι ανάλογη με τη σειρά που βάλαμε τα προσωπα. Το Νο 1 έναι το πιό σημαντικό, το Νο 2 ακολουθεί κ.λπ.  





κοπέλα = συναίσθημα
σοφός = λογική
άγριος = σεξ
Ευρωπαίος = η άποψη του κόσμου για μας
Βαρκάρης = χρήμα 








                                                                                           




                                                                        
                                                                                     
 
                                                                

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου