Τετάρτη 10 Αυγούστου 2011

Άρμα Μάχης ALTAY… η Τουρκία γίνεται επικίνδυνα ισχυρή!


Η Τουρκία υπέγραψε συμβόλαιο 400 εκατομμυρίων με την Νότια Κορέα για την δημιουργία τελευταίας γενιάς άρματος μάχης.
Το ALTAY είναι 3ης γενιάς κύριο άρμα μάχης, με τα πιο μοντέρνα χαρακτηριστικά και θα είναι το 1ο εθνικό κύριο άρμα μάχης της Τουρκίας. Το έργο κατασκευής θα είναι σύμπραξη της Ν. Κορέας και τριών μεγάλων τούρκικων κατασκευαστικών εταιρειών (Otokar, BMC & FNSS) και πρόκειται να είναι έτοιμο το 2015. Η Τουρκία σκοπεύει αρχικά να κατασκευάσει 250 ALTAY και τελικώς να παράγει 1000 καινούργια τανκς σε 4 ξεχωριστές παρτίδες 250 μονάδων.
Έχοντας καλύτερα χαρακτηριστικά από το άρμα Κ2 Black Panther του κορεάτικου στρατού, υπερέχει ακόμη περισσότερο με τους εφτά τροχούς ανίχνευσης και τον πιο μακρύ σκελετό. Εξοπλισμένο με υπερσύγχρονα συστήματα άμυνας , θα διαθέτει και σύστημα , το οποίο θα το καθιστά άτρωτο σε : βιολογικές, χημικές και ραδιενεργείς επιθέσεις. Τελική ταχύτητα του θα είναι 70 χλμ/ώρα ,με μηχανή 1800 ίππων και δύναται να λειτουργήσει ακόμη και σε βάθος 4,1 μέτρων κάτω απ’ το νερό. Το άρμα θα διαθέτει σύστημα: ελέγχου πυρός (συμπεριλαμβανομένων 2 υποθερμικών περισκοπίων), ενδοεπικοινωνίας, διοικήσεων και ελέγχου, και πυροβόλα 120 & 155 χιλιοστών, και τέλος, ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στον θώρακα του άρματος.
Το «Leopard Evolution» του ελληνικού στρατού επομένως αρχίζει να ωχριά σημαντικά απέναντι στο νέο πλάνο αμυντικής προστασίας της Τουρκίας. Πρέπει να παρθούν καίριες αποφάσεις και άμεσες ενέργειες από το Γ.Ε.Σ για την ενίσχυση του Leopard με νέα όργανα και την αύξηση του στόλου μας .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου