Τετάρτη 24 Αυγούστου 2011

Το Facebook μεταλλάσεται αντιγράφοντας το Google+


Όταν η Google ξεκίνησε τις δημόσιες δοκιμές του καινούργιου κοινωνικού δικτύου της με όνομα Google Plus...
 
Το Facebook μεταλλάσεται αντιγράφοντας το Google+
υπήρξε κάτι που τράβηξε την προσοχή όλων όσων το δοκίμασαν: οι ρυθμίσεις ιδιωτικότητας που προσέφερε.
Στο Facebook, οι χρήστες πρέπει να πλοηγηθούν ανάμεσα σε μπερδεμένες λίστες και να ξεθάψουν επιλογές έτσι ώστε να μπορέσουν να ελέγξουν απλά και σημαντικά πράγματα, όπως ποιος μπορεί να δει τις φωτογραφίες και τις ενημερώσεις τους.
Το GooglePlus κάνει τις επιλογές αυτές πολύ πιο εύκολες, αφήνοντας τους χρήστες να αποφασίσουν ποιος θα δει μια δημοσίευση ή μια φωτογραφία, τη στιγμή που την αναρτούν.
Το Facebook σίγουρα πρόσεξε αυτή την ανεπαίσθητη αλλά πολύ σημαντική διαφορά. Στην προσπάθειά του να ανακόψει την τρομερά ανοδική πορεία του GooglePlus, και βλέποντας την παντοδυναμία του στα κοινωνικά δίκτυα να χάνεται, το Facebook ανακοίνωσε ότι θα αλλάξει τις ρυθμίσεις ασφαλείας και ιδιωτικότητας και θα επιτρέπει στους χρήστες να επιλέγουν ποιος θα δει μια φωτογραφία ή μια ανάρτησή τους, μόλις την δημοσιεύουν, αντιγράφοντας ουσιαστικά το GooglePlus.
Οι χρήστες δεν εντυπωσιάστηκαν αρκετά: «Αυτή η δυνατότητα υπήρχε ήδη στο Facebook, απλά δεν ήταν τόσο εύκολη. Το θέμα είναι ότι στο Facebook πρέπει να φτιάξεις λίστες με φίλους, κάτι που είναι χρονοβόρο και δύσκολο, ενώ στο GooglePlus γίνεται κατευθείαν».
Ένας άλλος χρήστης λέει: «Χαίρομαι που βλέπω πως ο ανταγωνισμός αναγκάζει το Facebook να βελτιωθεί. Φαίνεται πως αρχίζει να μεταμορφώνεται το Facebook σε GooglePlus».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου