Τετάρτη 24 Αυγούστου 2011

Πιο ευτυχισμένοι οι Έλληνες από τους Γερμανούς!



Παρά τα δεινά που περνάμε ως λαός, δε χάνουμε την αισιοδοξία μας! Σύμφωνα με τα αποτελέσματα...
 
Πιο ευτυχισμένοι οι Έλληνες από τους Γερμανούς!
έρευνας της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης Foundation for Future Studies, με έδρα το Αμβούργο της Γερμανίας, οι Έλληνες καταλαμβάνουν τη δεύτερη θέση στον κατάλογο με τους ευτυχέστερους πολίτες της Ευρώπης!

Ευτυχέστεροι όλων των πολιτών από 13 χώρες της Ευρώπης (Δανία, Ελλάδα, Ιταλία, Γαλλία, Ολλανδία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ελβετία, Ισπανία, Αυστρία, Τουρκία, Γερμανία, Πολωνία και Ρωσία) δηλώνουν οι Δανοί, σε ποσοστό 96% και ακολουθούν οι Έλληνες με ποσοστό 80%, οι Ιταλοί με 79%, οι Γάλλοι με 77%, οι Ολλανδοί και οι Βρετανοί με 72%, οι Ελβετοί με 71%, οι Ισπανοί με 68%, οι Αυστριακοί με 63%.
Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως στην 11η θέση, με ποσοστό 61%- μια θέση κάτω από τους Τούρκους- είναι οι πολίτες της εύρωστης οικονομικά Γερμανίας.

Τις δύο τελευταίες θέσεις του καταλόγου καταλαμβάνουν οι Πολωνοί, με ποσοστό 50% και οι Ρώσοι, που 20 χρόνια μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης εμφανίζονται ικανοποιημένοι μόνο σε ποσοστό 37%.
Συνολικά, η έρευνα καταδεικνύει ότι το 1/3 των Ευρωπαίων είναι ικανοποιημένοι με τη ζωή τους, παρά την οικονομική κρίση και τους εκπεφρασμένους φόβους για το μέλλον του ενιαίου νομίσματος.
Η έρευνα κατέδειξε, επίσης, πως υπάρχουν ορισμένα κοινά στοιχεία σε όλες τις χώρες, όπως ότι οι γυναίκες είναι ευτυχέστερες από ό, τι οι άνδρες, γεγονός που ισχύει και για όσους ζουν στην ύπαιθρο σε σχέση με τους κατοίκους των μεγάλων αστικών κέντρων. Μεγαλύτερη ευτυχία δηλώνουν ότι βιώνουν τα ζευγάρια σε σχέση με τους εργένηδες, καθώς και οι υψηλόμισθοι σε σχέση με τους χαμηλόμισθους.

Επίσης, θετικό κρίνεται από τους ερευνητές το γεγονός ότι η νέα γενιά στην Ευρώπη είναι αυτή που δηλώνει σε μεγάλο ποσοστό ευτυχισμένη και, παρά τις συνθήκες κρίσης στις οποίες διαβιεί, ατενίζει με ελπίδα και αισιοδοξία το μέλλον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου