Τετάρτη 3 Αυγούστου 2011

ΠΑΣΟΚ για όλα τα γούστα





Μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ: Φαινόμενα αυτονομίας υπουργών που -σε μια περίοδο μεγάλης οικονομικής κρίσης «ρίχνουν λάδι στη φωτιά», στηλίτευσε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης, κατά τη συζήτηση για τη βία στην κοινοβουλευτική Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας.

Απευθυνόμενος στον παριστάμενο υπουργό Προστασίας του Πολίτη Χρήστο Παπουτσή, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής δήλωσε: «Θα πρέπει να αποφασίσετε εκεί στο υπουργικό συμβούλιο, αν η κυβέρνηση είναι μία ή αν ο καθένας σας είναι αυτόνομος ή αν οφείλεται σε απειρία του και μπορεί να πυροδοτεί τέτοιες καταστάσεις», τόνισε, απευθυνόμενος στον παριστάμενο υπουργό Προστασίας του Πολίτη Χρήστο Παπουτσή.«Όπως και να έχει να μεταφέρετε στον πρωθυπουργό ότι ουδείς αναντικατάστατος. Γιατί διάφορες κουβέντες που ειπώθηκαν ρίχνουν λάδι στη φωτιά και δημιουργείται υλικό προς διαχείριση. Ο όχλος είναι υλικό προς διαχείριση», είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Κακλαμάνης προειδοποίησε επίσης ότι σε αυτή την πρωτοφανή κρίση, τέτοια φαινόμενα είναι σαν ένα δρόμο σπαρμένο με σπασμένα γυαλιά. «Γυμνό πόδι που περπατάει πάνω σε σπασμένα γυαλιά σημαίνει αίμα», συμπλήρωσε, υπογραμμίζοντας ότι «γι’ αυτό χρειάζεται μεγάλη προσοχή».

Η Κυβέρνηση είναι μία, ενιαία και καφενειακού τύπου. Μαζεύονται κάθε μέρα λέει ο καθένας το (πασοκικό) δικό του και όταν τα πνεύματα οξύνονται ο μαγαζάτορας τους κάνει μια διάλεξη περί πράσινης ανάπτυξης. Για να είναι αποδοτικοί στις ατάκες ο Γιώργος έχει θεσμοθετήσει έπαθλο καλύτερης παρέμβασης, τριήμερο σε πεντάστερο τον Δεκαπενταύγουστο.

Τι αντιεξουσιαστές στην εξουσία θα ήταν αν δεν ήταν αυτόνομοι κύριε Κακλαμάνη; Αφού λέγεται ότι κατά τη διάρκεια της παρέμβασης Βενιζέλου στο τελευταίο Υπουργικό, κάποιος έγραψε στο μπλοκ του: «Αγώνες ταξικοί, στην κάλπη αποχή…».

Όχι και άπειροι οι Υπουργοί. Καμιά σαρανταριά είναι…

Δεν έγινε αντιληπτό αν ο κ. Κακλαμάνης θέλει να γίνει Υπουργός ή Πρωθυπουργός. Μεταφέραμε στον Πρωθυπουργό το μήνυμα του «ουδείς αναντικατάστατος» και μας απάντησε ότι πράγματι δεν είναι ευκατάστατος.

Δηλαδή λέει εν ολίγοις ο έμπειρος πολιτικό στους Υπουργούς: Μη δημιουργείτε προβλήματα. Στα μουλωχτά ότι κάνετε. Δημιουργείστε θέματα να απασχολήσουν τον όχλο. Γιατί «ο όχλος είναι υλικό προς διαχείριση». Εκπληκτική φράση: Αν έπρεπε να περιγράψει κανείς τις διαχρονικές μεθόδους του ΠΑΣΟΚ, είναι αδύνατον να βρει καταλληλότερη φράση. Δεν υπάρχουν πολίτες, δεν υπάρχει λαός, μόνο όχλος. Και βρωμάει και το χνώτο του από την πείνα…

Η παρέμβαση του κυρίου Κακλαμάνη ήταν στη συζήτηση για τη βία. «Βία στη βία τηςεξουσίας» απάντησαν οι παριστάμενοι Υπουργοί.

Σοσιαλιστές νεοφιλελεύθεροι με αυτονομιστικές τάσεις, χαοτική σκέψη και δικαιολογία για κάθε κυβερνητική ενέργεια.

ΠΑΣΟΚ για όλα τα γούστα…




http://www.antinews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου