Κυριακή 7 Αυγούστου 2011

Ρομπότ για την καταπολέμηση του καρκίνου !!!


Οι ενέργειες για την αφαίρεση καρκινικών όγκων είναι δύσκολες, επειδή είναι ζωτικής σημασίας η καθολική αφαίρεση του όγκου ?  Ένα μόνο κύτταρο αν αφεθεί πίσω μπορεί να αποτελέσει τη βάση για ένα νέο καρκίνο.


Στο Ηνωμένο Βασίλειο, οι γιατροί δοκιμάζουν ένα νέο ρομπότ λειτουργίας, το οποίο αφαιρεί καρκίνους. Ελπίζουν ότι χρησιμοποιώντας αυτή την τεχνική θα σημαίνει μια καλύτερη εμπειρία για τον ασθενή, λιγότερο επαναλαμβανόμενο καρκίνο και ως εκ τούτου μείωση του χρόνου αποκατάστασης.
Ο David Jayne,  εξειδίκευση στον καρκίνο του παχέως εντέρου , δήλωσε: «Έχουμε να σκεφτόμαστε μακροπρόθεσμα, έχουμε να αναλάβει τον καρκίνο στο σύνολό του και δεν θέλουμε  υποτροπή της νόσου και είναι η ελπιδοφόρο ότι η ακρίβεια και η χρήση των ρομπότ θα μας βοηθήσει πραγματικά στο να καταργηθούν αυτές τις μορφές καρκίνου. "
Παίρνουν φωτογραφίες κατά τη διάρκεια της λειτουργίας. Οι εικόνες στη συνέχεια αναλύονται σε 50 εκατομμύρια pixels, για να ελεχθεί εάν ο χειρουργός έχει αφήσει επαρκές περιθώριο ασφαλείας κατά την αφαίρεση του καρκίνου.
Ο καθηγητής Phil Quirke, ένας παθολόγος στο Πανεπιστήμιο του Leeds, εξήγησε: «Ενενήντα τοις εκατό των ασθενών αυτών θα πεθάνουν. Θα πάρει πολύ χρόνο και θα κοστίσει ένα μεγάλο ποσό των χρημάτων. Υπάρχουν εκτιμήσεις ότι μπορεί να κοστίσει μέχρι και το ποσό των £ 100.000 (€ 114.000) ανά ασθενή, αν έχουμε αυτές τις τοπικές υποτροπές. Έτσι, η μείωση αυτών των υποτροπών με τη βέλτιστη χειρουργική επέμβαση είναι ένα πολύ σημαντικό πράγμα. "


Οι δοκιμές για το ρομπότ έχουν ήδη αρχίσει.

Το λειτουργικό ρομπότ είναι ακριβό, αλλά το κόστος αυτό αντισταθμίζεται από την εξοικονόμηση σε επαναλαμβανόμενες ενέργειες και δαπανηρές θεραπείες ναρκωτικών

Η μελέτη αυτή θα συμπεριληφθούν τελικά 400 ασθενείς σε κέντρα σε όλο τον κόσμο.


πηγή : http://www.euronews.net

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου