Τετάρτη 10 Αυγούστου 2011

Εγκλημα ο νέος ΦΠΑ

Ολα τα κόμματα της αντιπολίτευσης καταγγέλλουν ότι η απόφαση της κυβέρνησης να αυξήσει από τον Σεπτέμβριο κατά 77% το ΦΠΑ στα είδη εστίασης -σουβλάκια, τυρόπιτες, αναψυκτικά κ.λπ.- θα έχει αρνητικές συνέπειες στην οικονομία της χώρας. Συγκεκριμένα:
* ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Πλήττεται η οικονομία, ο τουρισμός, η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα, η απασχόληση. Έρχονται χιλιάδες νέα λουκέτα, ακόμη περισσότεροι άνεργοι. Δεν θα αυξηθούν αλλά θα μειωθούν τα δημόσια έσοδα. Θα ενισχυθεί η παραοικονομία και η φοροδιαφυγή. Η ΝΔ καλεί την κυβέρνηση να ανακαλέσει την απόφαση και να υιοθετήσει την πρότασή της για χαμηλό ΦΠΑ σε όλο το τουριστικό πακέτο. Επίσης υπενθυμίζει ότι η Ιρλανδία μείωσε το ΦΠΑ στην εστίαση από το 13% στο 9%, ενώ η Γαλλία προχώρησε σε μείωση του ΦΠΑ για την εστίαση από το 19,6% στο 5,5% με αποτέλεσμα την αύξηση της απασχόλησης κατά 40.00 θέσεις.
* ΣΥΝ: Συνεχίζεται η ίδια καταστροφική πολιτική επιβαρύνοντας την πλειοψηφία της κοινωνίας. Επιτείνεται η κρίση στις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις και περισσότερες επιχειρήσεις θα βάλουν λουκέτο. Σε περίοδο οικονομικής ύφεσης η απόφαση είναι αδιέξοδη, αναποτελεσματική και θα δημιουργήσει νέο κύμα ακρίβειας.
* ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ: Η κυβέρνηση σφίγγει ακόμη περισσότερο τον βρόγχο στη λειτουργία της αγοράς πλήττοντας για μια ακόμη φορά τον ιδιωτικό τομέα, τις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους σ αυτόν. Στη ανακοίνωση αναφέρεται: «Ενώ θα έπρεπε η κυβέρνηση και το οικονομικό επιτελείο της να καταβάλλουν ουσιαστικές προσπάθειες για τον περιορισμό των δαπανών του κράτους που είναι και αυτές που εκτοξεύουν το έλλειμμα, επιμένουν στην εσφαλμένη πολιτική της υψηλής φορολογίας. Αυτό που χρειάζεται η χώρα για να αντιμετωπισθεί το ταμειακό έλλειμμα δεν είναι οι αδικαιολόγητες αυξήσεις των άμεσων και έμμεσων φόρων, αλλά γενναίες παρεμβάσεις μείωσης του κράτους, περιορισμού της σπατάλης του κι αναδιάρθρωση της λειτουργίας του.
* ΚΚΕ: "Η αύξηση του ΦΠΑ στο 23% και για τους χυμούς, τα αναψυκτικά, τα σουβλάκια κ.ά. γεμίζουν οργή τα φτωχά λαϊκά στρώματα. Κοινή πρέπει να είναι η απάντηση και διεκδίκησή τους: Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πλατειάς λαϊκής κατανάλωσης, στα καύσιμα, τη ΔΕΗ κ.λπ. Την κρίση και το χρέος να πληρώσει η πλουτοκρατία που τα δημιούργησε", αναφέρει στο σχόλιο του το ΚΚΕ.



πηγή : www.adesmeytos.g

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου