Τετάρτη 3 Αυγούστου 2011

Κάμερες και στα περιπολικά


Την τοποθέτηση καμερών σε περιπολικά και μηχανές της ΕΛ.ΑΣ, προανήγγειλε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστος Παπουτσής, υιοθετώντας σχετική πρόταση της Νέας Δημοκρατίας.
Μιλώντας χθες στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, που συνεδρίαζε με θέμα την καταπολέμηση των φαινομένων βίας, ο κ. Παπουτσής ανακοίνωσε τη τοποθέτηση καμερών, προκειμένου -όπως είπε- να υπάρξει προστασία από κακοπροαίρετες καταγγελίες αλλά και για να γίνει δυνατή η αποκάλυψη τυχόν αστυνομικών αυθαιρεσιών.
Ο κ. Παπουτσής επανέφερε το θέμα επανεξέτασης της λειτουργίας των ΜΑΤ και των ομάδων ΔΕΛΤΑ και ΔΙΑΣ, δηλώνοντας ότι μελετώνται νέες τακτικές ανάπτυξης των ειδικών δυνάμεων. Πρόσθεσε δε ότι αναζητούνται νέα μέσα αντιμετώπισης ταραξιών, όπως για παράδειγμα η χρήση χρωμοσφαιρών και νερού, ενώ απέκλεισε τις μαζικές προληπτικές προσαγωγές αλλά όχι -όπως διευκρίνισε- και τις επιλεκτικές.
Εν τω μεταξύ, μιλώντας στην ίδια Επιτροπή ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιλτιάδης Παπαϊωάννου εξαπέλυσε καρφιά κατά του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, λέγοντας ότι «απέναντι στα φαινόμενα διάχυτης βίας στο δημόσιο χώρο, εμείς, που εκλεχτήκαμε για να αντιπροσωπεύσουμε το έθνος και τον λαό, δίνουμε την εντύπωση ότι δεν αμυνόμαστε. Σε πολλές περιπτώσεις είμαστε απόντες», είπε δεικτικά.
Ταυτόχρονα, ο κ. Παπαϊωάννου, προανήγγειλε αφενός την αλλαγή στον τρόπο ελέγχου των blogs και του διαδικτύου μέσω προτάσεων που θα κατατεθούν από τη νομοπαρασκευαστική επιτροπή μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου, αφετέρου δε την αλλαγή του πλαισίου για τις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας. «Δεν θα επιτρέπουμε σε ελάχιστες μικρο-ομάδες ολίγων δεκάδων ατόμων να νεκρώνουν τη ζωή στο κέντρο της πρωτεύουσας της χώρας», κατέληξε.

http://www.adesmeytos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου