Τετάρτη 3 Αυγούστου 2011

Oταν ο πρωθυπουργός ως αρχηγός του ΠΑΣΟΚ είχε καταγγείλει την σύλληψη blogger !

πασοκ, πρωθυπουργος, pasok, prothipourgos
Mια ξεχασμένη ιστορία ...με παγκόσμια ξεφτίλα της χώρας όταν είχαν συλλάβει ως κακοποιό blogger εν έτει 2006 !
Δείτε θέμα :
"To ΠΑΣΟΚ, ως Αξιωματική Αντιπολίτευση τότε, υπό την ηγεσία του Γιώργου Παπανδρέου, είχε εξαπολύσει ολομέτωπη επίθεση κατά της κυβέρνησης κάνοντας λόγο για ηλεκτρονική λογοκρισία την ώρα που στην Ελλάδα λάμβανε χώρα το Παγκόσμιο Φόρουμ για την Διακυβέρνηση στο Διαδίκτυο.

Είναι χαρακτηριστική η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ που καταδικάζει τη δίωξη Τσιπρόπουλου: Την ώρα που οπρωθυπουργός μιλούσε στο πρώτο Παγκόσμιο Φόρουμ για την Διακυβέρνηση στο Διαδίκτυο, για την ελευθερία που (θα έπρεπε να) προάγει το Ίντερνετ, η χώρα μας ζούσε ένα ακόμη κρούσμα ηλεκτρονικής λογοκρισίας. Η ελληνική αστυνομία συνέλαβε και φυλάκισε τον κ. Αντώνη Τσιπρόπουλο, υπεύθυνο μιας ιστοσελίδας συλλογής πληροφοριών, προφανώς μη μπορώντας ή μη θέλοντας να ξεχωρίσει ανάμεσα στον υπεύθυνο ενός δημοσιεύματος και σε αυτόν που απλώς καταλογραφεί πληροφορίες. Το ΠΑΣΟΚ καταγγέλλει την παραβίαση της ελευθερίας του λόγου στο Διαδίκτυο και επισημαίνει ότι, τελικά δεν είναι τυχαίο που η χώρα μας στο πεδίο αυτό ταξινομείται στην ίδια κατηγορία με το Ιράκ και το Ιράν.

Παράλληλα με τα δημοσιεύματα στο Διαδίκτυο, είναι ενδεικτικό άρθρο της Κάτιας Μακρή στην εφημερίδα Ελευθεροτυπία που στηλίτευε την κυβέρνηση Καραμανλή τονίζοντας ότι το γύρο του κόσμου έκανε μια πρωτοφανής υπόθεση ηλεκτρονικής λογοκρισίας στη χώρα μας την οποία ανακάλυψε για κακή τύχη του πρωθυπουργού, ο φανατικός του διαδικτύου Γιώργος Παπανδρέου!"
http://www.newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου