Πέμπτη 4 Αυγούστου 2011

"ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ" ΒΓΑΖΕΙ ΚΑΙ ΤΗ "ΔΩΔΩΝΗ" Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ! - Αναβλήθηκε η Γ.Σ. Δωδώνης


Τις κρισιμότερες ημέρες της περνά αυτή την εβδομάδα η «Δωδώνη», αφού αύριο είναι προγραμματισμένη η Γενική Συνέλευση των μετόχων, στην οποία θα συζητηθεί η αλλαγή καταστατικού. Αυτό γίνεται για να μπορεί μετά η μεγαλομέτοχος ΑΤΕ, να κάνει διεθνή διαγωνισμό βγάζοντας στο «σφυρί» την εταιρία!
Σύμφωνα με όσα προβλέπει το παρόν καταστατικό, τον πρώτο λόγο στη μεταβίβαση των μετοχών της ΑΤΕ έχουν οι Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών. Οι τελευταίες ζητούν επίμονα να αναβληθεί η αυριανή Συνέλευση, την ώρα που ο Πρωθυπουργός από την Άρτα, όπου βρέθηκε την Παρασκευή, ήταν ξεκάθαρος, λέγοντας, ότι αν θέλουν να πάρουν την «Δωδώνη» οι Συνεταιριστές, θα πρέπει να κάνουν πρόταση αγοράς της.

ΕΚΒΙΑΣΤΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ
Κτηνοτρόφοι και εργαζόμενοι στη «Δωδώνη» χαρακτηρίζουν εκβιαστικές τις κινήσεις της Κυβέρνησης. Χθες, συναντήθηκαν οι Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών Ιωαννίνων, Άρτας, Πρέβεζας και Θεσπρωτίας, καθώς και εκπρόσωποι εργαζομένων της «Δωδώνης», οι οποίοι επιμένουν να ζητούν αναβολή της Γενικής Συνέλευσης.
«Δεν θα επιτρέψουμε να αλλάξει η φυσιογνωμία της γαλακτοβιομηχανίας. Το καταστατικό λέει ξεκάθαρα τι χαρακτήρα πρέπει να έχει η «Δωδώνη» είπε ο Πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Ιωαννίνων Χριστόδουλος Μπαλτογιάννης.

ΕΝΤΥΠΩΣΗ…
Στο μεταξύ, εντύπωση προκάλεσε χθες δημοσίευμα του «Βήματος», στο οποίο τονίζεται, ότι η Κυβέρνηση δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον στους ξένους μνηστήρες για τη «Δωδώνη», σημειώνοντας, ότι τόσο η Δανέζικη Arla, όσο και η Ολλανδική Friesland θα δείξουν ενδιαφέρον.
Ακόμη μεγαλύτερη εντύπωση προκαλεί το γεγονός, ότι, σύμφωνα με το δημοσίευμα, «οι αγροτικοί Συνεταιρισµοί της Ηπείρου, που ελέγχουν το 32,23% της «∆ωδώνης» δεν θα πέσουν αµαχητί και θα προσπαθήσουν να αποκτήσουν οι ίδιοι την εταιρεία. Γι’ αυτό και σχεδιάζουν τη δημιουργία Φορέα στον οποίο κατ’ αρχάς όλες οι ενώσεις των Συνεταιρισµών που είναι μέτοχοι της εταιρείας θα συνεισφέρουν τις µετοχές που κατέχουν. Στη συνέχεια θα γίνει έκκληση σε ολόκληρη την Ηπειρωτική κοινωνία και µε τη συνδροµή της τοπικής συνεταιριστικής τράπεζας θα συγκεντρωθούν κεφάλαια για να διεκδικήσουν το ποσοστό της ΑΤΕ»!

Η ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ…
Είναι ουσιαστικά η πρώτη φορά που ένα Μέσο Ενημέρωσης των Αθηνών κάνει αναφορά στον ρόλο που πρέπει να έχει η Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου στο θέμα της «Δωδώνης».
Υπενθυμίζεται, ότι ο «Π.Λ.» από καιρό έχει αναδείξει τον καθοριστικό ρόλο της τοπικής τράπεζας στα της «Δωδώνης». Η δυναμική του συγκεκριμένου χρηματοπιστωτικού Ιδρύματος, σε συνδυασμό με το έντονο ενδιαφέρον των 7.000 και πλέον μελών του για τη «Δωδώνη», είναι παράγοντες που μπορούν να παίξουν το σημαντικότερο ρόλο στην κατάθεση πρότασης αγοράς της γαλακτοβιομηχανίας.

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ…
Πάντως, κτηνοτρόφοι και εργαζόμενοι στη «Δωδώνη» ετοιμάζουν δυναμικές κινητοποιήσεις για αύριο Τετάρτη και ώρα 9 το πρωί έξω από την γαλακτοβιομηχανία, την ώρα που μέσα σε αυτή θα διεξάγεται η Γενική Συνέλευση των μετόχων. Χθες, πραγματοποίησαν μουσική εκδήλωση στον προαύλιο χώρο του εργοστασίου και ανανέωσαν το ραντεβού τους για αύριο το πρωί.
Με χθεσινή ανακοίνωσή του, -την υπογράφει ο Πρόεδρος Αναστάσιος Καραγιάννης- το Σωματείο Συνεταιριστικών Υπαλλήλων Ιωαννίνων δηλώνει αλληλέγγυο στον αγώνα των Ενώσεων Αγροτικών Συνεταιρισμών της Ηπείρου, ενώ καλεί τα μέλη του να συμμετέχουν στην αυριανή συγκέντρωση στη «Δωδώνη».
Στο πλευρό κτηνοτρόφων και εργαζομένων της γαλακτοβιομηχανίας δηλώνει και η Αριστερή Παρέμβαση στην Ήπειρο, σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωσή της.

www.proinoslogos.gr


Αναβλήθηκε η Γ.Σ. Δωδώνης

Δεν πραγματοποιήθηκε χθες η γενική συνέλευση της γαλακτοβιομηχανίας Δωδώνη, διότι οι μέτοχοι μειοψηφίας (οι αγροτικοί συνεταιρισμοί των 4 νομών της Ηπείρου) είχαν συγκεντρωθεί έξω από τα γραφεία της, αντιδρώντας στα σχέδια ιδιωτικοποίησης.
Προχθές, οι Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών της Ηπείρου κλήθηκαν σε σύσκεψη στα γραφεία της Δωδώνης από εκπροσώπους της ΑΤΕ, όπου τους ανακοινώθηκε ότι δεν θα πραγματοποιηθεί η συνέλευση με θέμα την τροποποίηση του καταστατικού, διότι ορισμένα άρθρα του χρειάζονται περαιτέρω επεξεργασία και θα ξεκινήσει και διάλογος.
Ο πρόεδρος των κτηνοτρόφων της Ηπείρου χαρακτήρισε νίκη την αναβολή και δήλωσε ότι «ο πόλεμος θα συνεχιστεί».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου