Πέμπτη, 4 Αυγούστου 2011

Δείτε που υπηρέτησαν οι πολιτικοί αρχηγοί!


Το καλοκαίρι δεν επηρεάζει το Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων ,το οποίο εξακολουθεί να “τσιγκλάει” τους πολιτικούς μας και να επισημαίνει “στραβά κι ανάποδα” που έχουν σχέση με τη θητεία. Με αφορμή τα παράπονα από στρατεύσιμους του ΣΑΚΕΤΑ, περί πλήρους αδικίας στις υπηρεσίες ,το Δίκτυο μας έστειλε ένα κείμενο περί θητείας πολιτικών αρχηγών κι όχι μόνο. Σύμφωνα με την έρευνα του Δικτύου,η θητεία που έκαναν οι πολιτικοί μας αρχηγοί δεν θα μπορούσε να χαρακτηριστεί…σκληρή. Σύφωνα λοιπόν με τις πληροφορίες των “κομάντο” του Δικτύου:


ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Πρωθυπουργός.

ΓΡΑΦΕΑΣ ΑΡΜΑΤΩΝ. Το 1978 παρουσιάστηκε στη Καλαμάτα. Εξαγόρασε 16 μήνες θητείας προς 19.000 δρχ. και απολύθηκε τον Αύγουστο του 1979.
ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ: Πρόεδρος ΝΔ.
 ΝΑΥΤΗΣ. Τον Ιούλιο του 1976 παρουσιάστηκε στο Πολεμικό Ναυτικό, τον Οκτώβριο απολύθηκε, πληρώνοντας 21.000 δρχ. με τις….οποίες εξαγόρασε τους 21 μήνες. Το υπόλοιπο τρίμηνο της θητείας του το έκανε το 1977.ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ: Πρώην Πρωθυπουργός.
ΝΑΥΤΗΣ . Το 1977 παρουσιάστηκε και πήρε απολυτήριο το 1979. Ειδικότητα –προσέξτε– διαχειριστής / εφοδιαστής .ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: Αντιπρόεδρος
 Το 1986 παρουσιάστηκε στη Κόρινθο. Εξαγόρασε εννέα μήνες θητείας προς 27.000 δρχ.ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΠΑΓΚΑΛΟΣ: Αντιπρόεδρος Κυβέρνησης.
ΦΑΡΟΦΥΛΑΚΑΣ. Το 1959 παρουσιάστηκε στο ΠΝ και απολύθηκε το 1961. Σ´ αυτό το διάστημα με την ειδικότητα του διαχειριστή, υπηρετούσε σε φάρο στον Πειραιά.


ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ: Πρόεδρος ΛΑΟΣ.
ΣΜΗΝΙΤΗΣ. Υπηρέτησε στην Πολεμική Αεροπορία στο λεκανοπέδιο Αττικής και ένα μέρος της θητείας του βρισκόταν στο γραφείο δημοσίων σχέσεων της Αεροπορίας στην οδό Πανεπιστημίου!
ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ: Πρόεδρος Συνασπισμού.
 ΝΑΥΤΗΣ. Την άνοιξη του 2003 είχε επιλεγεί να υπηρετήσει στο Στρατό Ξηράς, όμως κατάφερε να κάνει μετάταξη στο Πολεμικό Ναυτικό, στο Κέντρο Εκπαίδευσης Παλάσκα στο Σκαραμαγκά. Εκεί, αφού πέρασε τη βασική εκπαίδευση διάρκειας 50 ημερών, τοποθετήθηκε στη διοίκηση του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού.
Την άνοιξη του 2004 χρησιμοποίησε ένα νόμο του Άκη Τσοχατζόπουλου, που έλεγε ότι αν είσαι στο στρατό και κατέβεις υποψήφιος βουλευτής παίρνεις προσωρινή απόλυση και επανέρχεσαι μετά. Έτσι λοιπόν απολύθηκε προσωρινά κατεβαίνοντας υποψήφιος και μετά τις εκλογές ξαναγύρισε στις τάξεις του Ναυτικού.
Στο μεταξύ, η στρατιωτική θητεία είχε μειωθεί κατά τρεις μήνες και εκεί που χρωστούσε έξι (6) μήνες, υπηρέτησε τρεις (3)… Συνολικά υπηρέτησε 15 μήνες και απολύθηκε στις 28 Ιουλίου 2004, δηλαδή πάνω στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Υ.Γ από Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων
[Μετά την επιστολή καταγγελίας φαντάρων από το στρατόπεδο Σακκέτα για το άδικο σύστημα εκτέλεσης των υπηρεσιών, συνάδελφοι φαντάροι και γονείς, απαίτησαν να δημοσιεύσουμε στοιχεία σχετικά με την στρατιωτική θητεία των πολιτικών αρχηγών και μάλιστα μας έστειλαν χρήσιμες πληροφορίες. Τους το αφιερώνουμε]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου