Κυριακή, 7 Αυγούστου 2011

Επεισόδια στην Ισπανία με τραυματίες «Αγανακτισμένους» και αστυνομικούςΔυναμική επανεμφάνιση έκαναν οι «Αγανακτισμένοι» στην Ισπανία διεκδικώντας την είσοδό τους στην πλατεία Πουέρτα δελ Σολ...
 
Επεισόδια στην Ισπανία με τραυματίες «Αγανακτισμένους» και αστυνομικούς
που έχει αποκλείσει η αστυνομία. Οι «indignados» είχαν αποχωρήσει τον προηγούμενο μήνα χωρίς όμως να εγκαταλείπουν τον αγώνα τους.


Είκοσι άνθρωποι τραυματίστηκαν στη διάρκεια της νύχτας σε συγκρούσεις που σημειώθηκαν ανάμεσα σε διαδηλωτές και αστυνομικούς στην πρωτεύουσα της Ισπανίας, Μαδρίτη, σύμφωνα με τις υπηρεσίες εκτάκτων αναγκών.

   


Οι διαδηλωτές ανήκαν στο αποκαλούμενο κίνημα διαμαρτυρίας «15 Μ-οι Αγανακτισμένοι» το οποίο ζητεί την εφαρμογή μεταρρυθμίσεων στο πολιτικό και οικονομικό σύστημα.

   


Η αστυνομία επιχείρησε να διαλύσει τους διαδηλωτές που είχαν συγκεντρωθεί αργά χθες Πέμπτη μπροστά από το κτίριο του υπουργείου Εσωτερικών. Δεκατρείς διαδηλωτές και επτά αστυνομικοί τραυματίστηκαν, κανένας σοβαρά. Τρεις άνθρωποι φέρεται ότι έχουν τεθεί υπό κράτηση.

   


H αστυνομία ανακοίνωσε ότι οι διαδηλωτές επιχείρησαν να εισέλθουν στο υπουργείο, αλλά οι διαδηλωτές υποστηρίζουν ότι δεν έπραξαν κάτι που να προκαλέσει την αστυνομία.

   


Οι διαδηλωτές ζητούσαν να τους επιτραπεί η είσοδος στην κεντρική πλατεία της Μαδρίτης, Πουέρτα δελ Σολ, όπου η αστυνομία τους την απαγορεύει από την Τρίτη. Από τη μέρα εκείνη πραγματοποιούνται πορείες διαμαρτυρίας και χιλιάδες άνθρωποι που συμμετέχουν σε αυτές επιχειρούν να εισέλθουν στην πλατεία.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου