Κυριακή 7 Αυγούστου 2011

Τι να κάνετε αν βραχεί το κινητό σας



κανετε, κινητο, kanete, kinito
Καλοκαίρι είναι, και τα ατυχήματα με τα κινητά πληθαίνουν...
καθώς γινόμαστε κάπως λιγότερο προσεκτικοί. Έτσι σε κάποια ταβέρνα ή μπαρ, μπορεί να πέσει κάποιο υγρό πάνω στο κινητόμας, ή ακόμα χειρότερα να κάνει το ίδιο.. βουτιά μέσα σε κανένα ποτήρι. Τί πρέπει να κάνουμε λοιπόν για να το σώσουμε;

Πρώτα, πρέπει να δράσουμε γρήγορα και να απομακρύνουμε τοκινητό μας απο το υγρό περιβάλλον και να το κλείσουμε.

Το επόμενο βήμα είναι να αφαιρέσουμε την μπαταρία. Οι κάτοχοι κινητών που δεν μπορούν να αφαιρέσουν την μπαταρία (για παράδειγμα iPhone ) να παραλείψουν αυτό το βήμα. Ο ηλεκτρισμός και το νερό δεν είναι καλός συνδυασμός! Πολλά εξαρτήματα μέσα στο κινητό μπορεί να βραχυκυκλώσουν και να καταστραφούν. Γρήγορες κινήσεις λοιπόν!

Αφαιρούμε την κάρτα SIM και αν τυχόν παρατηρήσουμε ότι έχει βραχεί την σκουπίζουμε απαλά με ένα πανάκι.

Αφαιρούμε έπειτα όποια περιφερειακά υπαρχουν. Δηλαδή θήκες, handsfree κτλ.

Κρατάμε το κινητό με τρόπο ώστε η μεριά που βράχηκε να είναι προς τα κάτω, για να 'τραβάει' η βαρύτητα το νερό προς το έδαφος. Καθώς κρατάμε το κινητό μας με αυτό το τρόπο σκουπίζουμε προσεκτικά τα πλήκτρα με ένα πανάκι.

Έπειτα προσπαθούμε να το στεγνώσουμε όσο καλύτερα γίνεται :

Τρόπος Α. Με την ηλεκτρική σκούπα: Κρατώντας πάλι τη μεριά που βράχηκε προς το έδαφος παίρνουμε την ηλεκτρική σκούπα (την ρυθμίζουμε στην πιο χαμηλή κλίμακα) και την περνάμε από την περιοχή με πολύ προσοχή ώστε να ρουφάει/εξατμίζει το υγρό του κινητού μας. Προσοχή να μην είναι δυνατή η ισχύς της σκούπας και... χάσετε κανένα κουμπί !

Τρόπος Β. Με το πιστολάκι μαλλιών: Ρυθμίζουμε το πιστολάκι στον κρύο αέρα και στεγνώνουμε, όπως τα μαλλιά μας, το κινητό.

Τέλος αφού έχουμε πραγματοποιήσει τα παραπάνω βήματα, βουτάμε το κινητό μέσα σε... ρύζι. Το ρύζι έχει την ιδιότητα να απορροφά την υγρασία. Εφόσον λοιπόν έχουμε θάψει το κινητό μας κάτω από το ρύζι το αφήνουμε για 24 ώρες εκεί. Με το πέρας των 24 ωρών ξανατοποθετούμε την μπαταριά και το ανοίγουμε.

Αν λειτουργήσει το δοκιμάζουμε για τυχόν επιμέρους προβλήματα.

Αν δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα τότε συγχαρητήρια, σώσατε το κινητό σας. Αν πάλι δεν ανοίγει τότε καιρός είναι να πάτε σε κάποιο μαγαζί να σας το φτιάξει... Και την επόμενη φορά να είσαστε πιο προσεκτικοί....



 Πηγή: http://www.axortagos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου